ציטוט נכתב במקור על ידי Oznik צפיה בהודעה
חוץ מאזורים של בני מיעוטים, לא ממש מסכים עם האמירה שהתשתיות כאן לא מספיק טובות.
אין ספק שאם היו מוסיפים לוחות פלסטיק למעקות זה היה יכול למנוע אבדות מיותרות, אך אבני שפה בולטות? האבן היתה במקום שהיא צריכה להיות, זה שהרוכב איבד שליטה ופגע בה זאת ממש לא סיבה להאשים תשתית, אם כבר להאשים את התשתית החינוכית של הרוכבים.

יצא לי לרכוב בארה"ב (בייחוד בלוס אנג'לס עם כבישים נוראיים), וגם באירופה, ויחסית - בישראל התשתיות בסדר גמור, חוץ מסימוני כביש מחליקים הכבישים לרוב תקינים.

בסופו של דבר, לתשתית יש משמעות נמוכה יחסית אם אתה רוכב שקול שמתאים את מהירות הרכיבה, שמירת מרחק בטיחות וכו' בהתאם לתנאי הדרך.
רוב הרוכבים שאני נתקל בהם בכבישנו, שמים פס על כל הגיון בריא, והמקור לנהרגים מגיע משם, אין פה שאלה.
המדרכות בארץ גבוהות מאוד. יש הבדל משמעותי בין אם תיכנס בבלוק בגובה של 5 סנטימטר או 15 סנטימטר.
הרוכב מאבד שליטה מכול סיבה שהיא (וגם זה לא כתוב במקרה הספיציפי), ונכנס באבן הזאת. לתשתית יש חלק בתוצאה.

ציטוט נכתב במקור על ידי ROG צפיה בהודעה
אני באמת לא מחפש להתעמת, אבל הרציונאליזציה הזו היא בדיוק הנקודה שמטרידה אותי. גם לא מעריך במיוחד את הזילזול שהפגנת.

40+ שנות רכיבה.
110,000 ק"מ בשלוש השנים האחרונות. 95% ביו עירוני ובכל מזג אוויר.
זה מספיק כדי שלא תבטל אותי כמי "צריך להיות לא מחובר למציאות (או אחד כזה שנוסע רק באזור תל אביב) בשביל להגיד את זה." ?
אח שלי יקר, לא מבטל אותך ולא באתי לבטל אותך (למרות שזה מה שאתה עשית עם התגובה הזאת עכשיו). אם באמת היית מתעסק בנקודה שניסיתי להעביר ולא במשחקי אגו אולי גם לא היית כותב את זה.

ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
כמובן שזה תאונה עצמית ולא רק בארץ. שמור מרחק במיוחד ממשאית (!) פעם הבא.

איזה תשתית אתה צריך כדי לשמור מרחק ומהירות סבירה? אז לא יפתיע אותך חפץ נופל מטנדר ולא תבדוק גובה המדרכה.
מה זה שמור מרחק? אל מי אתה מדבר בידיוק? קראת בכלל את מה שכתבתי? או שגם אתה מגיב מהתחת והעיקר להגיב ולצאת חכם?

אם שלושתכם (ועוד הרבה אחרים לצערי) חושבים שלתשתיות אין קשר וזה 100% הרוכב אז כול הדיון הזה מיותר מלכתחילה ואתם סתם טוחנים כאן מים.

מבזק חדשות - לא כולם נוהגים / רוכבים בין אם זה במכוניות או באופנועים שלהם באופן שקול, לא כולם יכולים לראות את הנולד ולא עושים מבחני IQ לקבלת רישיון. לא רק כאן בארץ, אלא בכול מקום בעולם.

כבן אדם שמאמין שאפשר למנוע 99% מהתאונות, אני עדיין אומר לכם שזה לא ריאלי, כי בסופו של דבר כול אחד עושה טעות על הכביש (בין אם זה מחמימות מוח או פשוט חוסר תשומת לב), ואם אתם מתכוונים לכתוב לי שזה לא אמור לקרות - אז זה קורה, כול יום בכול מקום בכול שעה בעולם. צאו מהסרט שאתם חיים בו.

וכן, הכבישים בארץ (לא כולל מדינת תל אביב) הם ברמה נמוכה מאוד, תחזוקה כמעט ולא קיימת (ולא, ריבוד כביש מחדש לא נחשב ל"תחזוקה"). כבישים שהם באחריות רשויות מקומיות גרועות פי כמה מכבישים שבאחריות נתיבי ישראל. בשביל להגיד שהכבישים כאן טובים אתה צריך להיות:

1. יפה נפש
2. לא רוכב על אופנוע
3. מסתובב רק באיזור תל אביב
4. כול התשובות נכונות