נכתב במקור על ידי
קידוזו
הערכה שלי מסופשבוע שעבר שאם יהיו לנו 800-700 חולים עכשיו אנחנו בצד הנכון של המטבע. במהלך השבוע המנוולים שינו את כמות הבדיקות וקצב האבחונים בנוסף לפרופיל הנבדקים מה שאומר שכל הנתונים שהכרנו לגבי קצב ההתפשטות ועליהם הסתמכו כולם הלכו פייפן חוץ מאחד- שיעור המוות.
Case Fatality Rate או CFR.
שיעור המוות של החולים (הידועים) מתוך (בערך פי 10?) החולים בפועל שאני זוכר, נע בסביבות %2 עד 4%. ממדינות שבודקות את כל העולם ואישתו וכאלה שכבר בדקו נתחים גדולים אפשר לגזור את כמות החולים בפועל בישראל. אז למה לא מספרים לציבור את המספרים והערכות שכל בר דעת יכול למצוא באינטרנט?
במשרד הבריאות יש אנשים טובים אבל המערכת ממה שמספרים לי אנשי רפואה בכירים, פועלת גם בימים אלה ממש בהגיון כסת"חי. זה אומר שמנהלים מחכים לאישורים, מצייתים לנהלים פחות חשובים, לא מגדילים ראש או יוזמים דברים פרקטיים (כי ליזום דברים אבסורדיים שלא יתקבלו זה יותר קל) ואין מקום לחשיבה מחוץ לקופסא. לא לחשוב היא בעיה גדולה במצבי קיצון. המלך שלמה היה מכנס טנק חשיבה שמורכב ממומחים בתחומים שונים כולל מתמטיקאים, אנשי מחשבים, היסטוריונים וזוכי פרס נובל -כמה שיותר שכל ובכל התחומים. צוות כזה היה מוצא את המיקום המוערך שבו אנחנו נמצאים ביחס לתהליך. זה הפרט הכי חשוב למקבלי החלטות בשלב זה.
אם במשרד הבריאות היה יודעים להעריך את מצבנו, הציבור היה שומע על זה. זה מה שמלמדים- לא להסתיר מהציבור כלום כי זה חוזר בריבית כואבת. אז יש לנו משרד ממשלתי מהסוג שקישון היטיב לתאר, יהודי מבוגר שנפטר, גרפים שלא מספרים מידע מהותי לצד חששות מעורבבות בתקוות ופוזיציות אישיות. בקיצור, בלאגן גדול.
הערת שוליים מפותחת:
ניתן לראות ביוטיוב את ביל גייטס שפרש החודש מדירקטוריון מיקרוספט נואם ומתראיין כבר מ- 2015 על איום ממגיפה לא פעם פעמיים ולא שלוש. באחד הסרטונים גייטס קורא להקים כוח רפואה בינלאומי להתמודדות עם מגיפות. ההסבר נשמע הגיוני כי אם משקיעים מיליארדים בכוח שאמור למנוע מלחמה ואולי גרעינית, למה שלא להשקיע סכומים נמוכים בהרבה בהכשרה וכוננות של כוח קטן ומצומצם בהרבה (הוא מציע להשתמש ביכולת הלוגיסטית של נאט"ו לשינוע ציוד ואנשים). הוא גם מציין את היכולת הטכנולוגית לדעת דברים על מחזיקי הטלפונים וליידע אותם במקרה הצורך. לא החלטתי אם מדובר בנבל או קדוש. הצורך היה מובן לכל הממשלות כי בעשור האחרון ארגוני הרפואה השונים אכן התריעו ממגיפות קטלניות. זה לא שאף אחד לא היה מודע לסכנה. ובכל זאת, רוב המדינות המפותחות חוץ מזו ששילבה הייטק ישראלי ומשמעת יפנית נתפסו עם המכנסיים למטה. כולם פישלו פחות או יותר, לא רק בישראל. מצד שני גייטס הביא במו ידיו את מהפכת ה PC ששינתה את חיינו בצורה קיצונית באינספור מובנים -ובעזרת מכשיר שהושקעו בו הכי הרבה שעות תיקונים בהיסטוריה.
אני לא אומר שביל שייך לאילומינטי ומחר נצעד עם ברקוד תת עורי בדרך למכרות אבל הרשימה בעייתית. יחסי הציבור שעשה לסכנה ממגיפות מ- 2015, מעמדו העולמי והעובדה שפרש החודש מכס המלכות, הגבלת החופש האישי והפרטיות בעשרות מדינות, מעקב ממושך ונרחב (שמטופל או מאותרג תקשורתית) מצד פייסבוק וגוגל, מעבר לכ.אשראי מצד הרגולטור, זיהוי ביומטרי נרחב ועכשיו גם שבכ"נו כשבאופק רואים חורבן נרחב של כלכלות וחברות.
לא נחמד בכלל כי רוב הדברים התרחשו בעשור האחרון. כל שוחר חופש וצדק גם אם אינו חובב קונספירציות אמור לגרד בפדחתו ולהכין תכנית פעולה דקדקנית. במקרה של ממשלה עולמית עם מטבע אחד תמצאו אותי במדבר לצד ה KTM בלי טלפון, המשפחה כבר נאסרה בגלל האיום שהיוותי לשלטון וכנראה שבלי טיפת דלק אבל אופטימי.
דה קראקן. לחיים.