אתמול פורסמו ההנחיות החדשות של משרד הבריאות - כצעד ראשון ליציאה מן ההסגר; האם מותר לצאת לרכוב? התשובה הקצרה היא לא; התשובה המפורטת - בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%94%d7%94%d7...b%d7%95%d7%91/
אתמול פורסמו ההנחיות החדשות של משרד הבריאות - כצעד ראשון ליציאה מן ההסגר; האם מותר לצאת לרכוב? התשובה הקצרה היא לא; התשובה המפורטת - בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%94%d7%94%d7...b%d7%95%d7%91/
ועכשיו כשהוסרה המגבלה של 500 מטר לפעילות ספורטיבית, אפשר סוף סוף לצאת לרכיבת פנאי?
ה 500 מטר מתיחס לפעילות ספורטיבית.
הרי כבר נאמר שרכיבת פנאי איננה נחשבת לפעילות ספורט.
אך עם זאת , עם פתיחת מרבית החנויות , לעניות דעתי אין מניעה לרכב שהרי איך תגיע למרכז הקניות או לאיקאה?
מיום חמישי ( אפריל 30) דווח על 75% תנועת מכוניות בכבישים.
עובדה זו גם מחזקת את דעתי .
דעות אחרות ??? אביעד ??
עשיתי הבוקר סיבוב שכלל את כביש 44 עד אשתאול ומשם בעליות בכביש 395 דרך הדסה, נס הרים, רמת בית שמש וחזרה דרך כביש 38. נתקלתי בלא מעט ניידות תנועה (יותר ממה שאני רגיל לראות בבוקר יום שבת), בהרבה מאוד רוכבי אופניים, במספר מועט יחסית של רוכבי אופנוע. אף אחד לא עצר אותי לשאול שאלות. נראה לי שגם עם עוד לא הוכרז רשמית, רכיבה על אופנוע, במיוחד כשרוכבים לבד, לא מעוררת שאלות.
מזג האויר עכשיו מושלם לרכיבה :-)
בעידנא דה רתחה פרסמתי הודעה בשרשור של שושני.
אז תפסיקו לבלבל את המוח ולהתחכם.
לא. אסור לצאת לרכב בשביל הכיף.
לצאת לרכיבת כיף וסבבה ואז לכתוב "מותר לצאת לקניות", זה זיוני שכל וצחוק מהאינטיליגנציה. אף אחד לא יצא כאן לקניות.
רוצים להשתין בבריכה? זכותכם! מהמקפצה? כנ"ל. להיות המציל שמשתין מהמקפצה? אהלן וסהלן (אתה המציל, מי בכלל יגיד לך משהו), אבל אל תיתממו. כיתבו את הדברים כמו שהם ותעמדו מאחורי המעשים שלכם כמו גברים, או לחילופין, אל תרוצו לספר לחבר'ה כמו ילדים.
AsafA, זה בעקבות מה שענית בשרשור של שושני. והטרוניה שלי היא שאי אפשר לצפות ממני ומשאר המדינה לעמוד בכללים כשמי שאמון על שמירת החוק לא מקפיד, ועוד מגדיל ועושה ומפרסם את זה לכל עבר.
נערך לאחרונה על ידי ayalzo; 02-05-2020 בשעה 20:03.
אני לא חושב ששושני או כל רוכב שבמקרה גם שוטר \ טייס \ קצין \ מורה מייצג כאן כשהוא בלי מדים ולא בתפקיד- את הגוף שאליו הוא שייך. יש חשיבות ומימד של ייצוגיות בעיני מי שיודע וגם לא במידה שאפשר לשקול אותה במקרים כאלה. אם שוטר \ טייס \ קצין \מורה ישתה קצת יותר ויזייף ברמקול באיזו חתונה או מסיבת קריוקי בעיני לא קרה כלום. גם אם רכב מעל המהירות החוקית. אם יריץ שורות של קוק וינסה להשכיב פקודה \ חניכה זה משהו אחר. לא כל העבירות דומות בחומרתן- ואני לא מדבר על החקיקה אלא על המשמעות החברתית והמוסרית. אסור לצאת לרכב ואני לא קורא לאף אחד לצאת לרכב אבל מה ההבדל העקרוני בעיניך- בין מישהו שכותב על כך שהוא רוכב מעל למהירות החוקית?
אני מבדיל בין התועלת המשנית שבאיסור רכיבה וגלישה משיקולי הרתעה ונראות לבין התאווררות בשיקול דעת. גלישה ורכיבה לא נמצאים ברשימת עשרת המזיקים וגם לא בעשרים. אני מעריך שאני בין המקפידים על סיכון עצמו, בני משפחתו ואחרים בכל פרמטר קורוניסטי ובכל זאת גנבתי 1,000 ק"מ אסורים. זה בסדר מבחינתי ואף אחד מבני ביתי הקטנים יותר לא חושב שאני מקל ראש. אותנו אף אחד לא ימצא מסתובב ברחובות הומים ובחנויות. החוק והתקנות הם בטון ובכל זאת, כשעוצרים אנשים שמטיילים בזוגות במדבר ומותירים לאחרים להסתובב בעיר זה לא טוב ודי מטופש בראיה מערכתית. צריך להראות אכיפה ונחישות היכן שיש צפצוף מסוכן והמוני.
עוד משהו. כשהמורה שואל את התלמידים למה ציירו בהפסקה זין על הלוח או כשהמפקד מנסה לברר איך נעלם הפק"צרק תמיד דווקא התלמידים \ חיילים שהכי בסדר ינסו להסביר- ויחטפו חזק.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
אני לא מבין את התגובה הזאת. מבחינתי סיבוב לבד על האופנוע זאת פעילות ספורט לכל דבר. אם היו עוצרים אותי זה מה שהייתי אומר, בטח לא שאני בדרך לקניות על אופנוע שאין בו מקום אכסון לארנק, בלי תיק גב ועם חליפת רכיבה. אם היו קונסים אותי הייתי מבקש להישפט. עובדה שלשוטרים בניידות שפגשו אותי (כולל בהמתנה ברמזורים) לא היתה סיבה לדבר איתי - כנראה שיש קצת הגיון ושיקול דעת אצל מי שנמצא בשטח
רכבתי לבד, לא התקרבתי לאף אחד, בניגוד לקבוצות של 30 ויותר רוכבי אופניים שרוכבים בדבוקות צמודות ללא מסיכות.
אני חושב שהדוגמאות שבהן מוציאים מסוקים לתפוס גולשים בודדים בים ממחישות איזו רמה נמוכה של שיח, הפחדה וחוסר הגיון שולטים כאן. בשביל לקבל שיתוף פעולה אזרחי לאורך זמן, צריך שקיפות, הגיון ושליטה. אף אחד מהדברים האלה לא מתקיים כאן כבר מזמן והמצב רק הולך ומידרדר
הכל טוב, רק החוק לא לצדך. אין ספורט בכביש ציבורי אלא אם זה מוגדר במפורש. ולא, זה לא חשוב אם לובש חליפה או ביקיני.
כמו שאומרים "say what?" - למי ברור? לבית מרקחת צריך תיק? לאיקאה?
פה אני אתך. אזרחים נוטים להתעלם מחוקים חסרי הגיון.