בניגוד לשאר אם כבר אני משקיע מאמץ בלכתוב תגובה אני אנסה להיות מועיל.
אז בקשר ללנושא הסופרמוטו. אז יש ואין.
בגדול אופנוע סופרמוטו זה אופנוע שטח עם גנטים\גלגלים יותר קטנים, צמיגי כביש ומספר שינויים נוספים שצריך כדי להתאים את האופנוע משטח לכביש כמו מיטלים ברקסים וכו.
אז יש כמה דגמים שהגיעו ככה מהחברה ולכן הם חוקיים במדינת ישראל. לדוגמה wr250X שהוא הגירסת סופרמוטו של wr250r.
לצעריינו כבר שנים שלא מביאים לארץ אופנועי סופרמוטו נורמלים בנפחים האלה. לכן האופציה הכי טובה זה לקנות איזה אופנוע שטח מתאים (לרוב דו"שים כי העלויות תחזוקה שלהם יותר שפויות לעומת אופנועי שטח מקצועים יותר) ו"להפוך" אותו לסופרמוטו.
לצד הזה יש מספר חסרונות שהן כמובן עוד עלות כספית ואופנוע שהוא לא חוקי (מידת הגאנט לא תואמת את הרישיון רכב) ולזה יש את הבעיות של זה.
לכן, אם אתה שואל אותי (בתור מישהו שגם אוהב את הקונספט של סופרמוטו) תקנה איזה 250 נייקד (כמו הדיוק 250 של KTM או משהו כזה).
יצא לך יותר זול, יהיה לך יותר נוח לרכיבה במיוחד על כבישים מהירים (מיגון רוח, יחס הילוכים וכו) ותחלס זה אופנוע ראשון, רוב הסיכוי שאם ימצא כן בעיינך עולם הדו גלגלי אחרי שנה תרצה להחליף אותו ואם לא אז תרד מהתחום. אז ככה או ככה לא שווה להשקיע יותר מידי באופנוע ראשון במיוחד אם זה A1 ואתה מתכנן לשדרג לA.
מה שכן הייתי משקיע בוא זה ציוד רכיבה (מיגון) ומתוך זה אני באופן אישי שם את הדגש על קורס רכיבה מתקדמת (אופנוען מאומן או משהו כזה).
ועוד טיפ קטן, אם אתה רוצה לקבל יחס יותר מפרגן פה בפורום פשוט תרשום את השאלה בלשון נקבה. מבטיח לך תקבל יחס הרבה יותר סלחני ומפרגן
עפר