שושני, במקהלה?
וורסיס 1000, כמובן.
אהלן - היום אני רוכב טיפלה פחות מ200 קילומטר ביום, בכבישי הערבה - על הונדה NC750X 2014 אוטומט אני לא - לא מרוצה ממנו, אבל הכבישים האלה מותחים את תקרת הביצועים שלו למעבר ל'קו האדום' של המכלולים שמחברים אותי לכביש - הבולמים והבלמים - הפתרון הפשוט הוא להחליף אותם, אבל זה תהליך לא מהיר ויהיה יקר משמעותי מלמכור אותו -בעבר רכבתי בעיקר על גדלנועים אדוונצ'רים בינוניים וגדולים כמה טנרה 660ים ,הונדה ורדרו, סופר טנרה האופנוע שהתאים לי בעבר למשימה מבחינת נוחות היה סופר טנרה 1200, שהוחלף מאחר והיה מאוד לא חסכוני בדלק אפשר 1 ל21 אבל זה מתיש, לרוב 1 ל16, וצמיגים אחוריים. כל השאר היה מושלם - אני לא מחפש בהכרח אופנוע עתיר כוח וביצועים אלא אחד אמין, שלא יתקע אותי במדבר, עם מכלולי שליטה טובים; ושיעשה את זה בנוחות - דרייבשאפט זה בונוס רצינ
ספורט טוררים לא נוחים לי בגלל בעיות גב.
אני חושב להכניס אותו לטרייד כדי לקצר את תהליך המכירה, אבל בגדול התקציב עומד על 45- 50אלף כולל הטרייד
מה לא על השולח
יסטרום 650 מאוד לא אהבת - אופנוע סופר לא נעים, מאוד לא גמיש בביצועים. יותר עגלה מהNC
ויסטרום 1000, אופנוע כבד להחריד.
ב.מ.וו GSים למינהם - התנסתי רק עם הדור הראשון של ה1200, והרגיש לי מוזר, בנוסף מדד האמינות הלוקה בחסר שלהם עומדת נגדיהם בדגמים חדשים יותר
אני למעשה, נשאר עם רשימה קצרה מאוד של או סופר טנרה או קרוסטורר של הונדה ישנים או שפספסתי משהו? (בשניהם אני חוזר לבעיית צריכת הדלק והצמיגים שנגמרים אבל ניחא ).
רעיונות?
נערך לאחרונה על ידי Lord byron; 07-05-2020 בשעה 22:26. סיבה: הקידוד מחורבן וזה פורסם עם חלקי סקריפט בכל מקום
שושני, במקהלה?
וורסיס 1000, כמובן.
את הורסיס לא ניסיתי, ולא הזכרתי פה מאחר והוא מציע חבילת ביצועים דומה לשניים האחרים שאני שוקל, כשלו אין דרייבשאפט, שעבורי ובקילומטרים שאני טוחן, זה פלוס רציני שיש.
סדרת ה- F800 אמורה להיות די חסכונית (אם כי לא באיזורים של ה-NC), גם שם המיכל מתחת למושב. הבנתי מהפורום כאן (לא מניסיון) שמשמנת טובה מאריכה פלאים את חיי השרשרת.
ב-45K יש לך F800GT ביד2, רצועת קוולאר במקום שרשרת. הוא ספורט טורר אבל לא עם קליפונים כמו ה-VFR, אז אפשר להגביה את הכידון למשל.
ה NC הרגיש לי בסדר עד 140 וברכיבה רגועה אין לו מתחרים בצריכת דלק.
שום טענות לגבי הבולמים והבלמים. בטח שלא הטובים שיש אבל עושים את העבודה.
הויסטרום חזק יותר ב - 50% על הנייר.
אם נוחות ועלות תחזוקה הם העניין אני חושב שבולמים משודרגים (בלמים בערבה?) הם פתרון שכדאי לשקול. אולי אפילו רק לבדוק לראות שהם בכלל תקינים.
המגן רוח של GIVI מומלץ בחום. המבט מעל ואף שערה בחזה לא זזה.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
הבולמים תקינים לחלוטין, הם פשוט פשוטים מאוד, ואפילו על פס האטה זה לא מאוד נעים לעלות איתו ( במהירות נמוכה ), בשביל אופנוע בן 6 הוא לא נסע כלום (בערך 40 אלף), הוא לא הכי נוח בעולם בנסיעות ארוכות המושב לא הכי מפנק, ועשיתי נסיעות של 18 שעות על אופנוע שטח עם הפסקות דלק ומים בלבד ככה שאני לא מפונק, אני לא אוהב את העובדה שיש רק דיסק אחד מקדימה.
החיסכון שיש באופנוע הזה ברמת דלק ותחזוקה נוחה - לא מפצה על איכות החיים שהוא לא מספק. ( ויש עליו מגן רוח גבוה, ופול סיסטם, ועדיין )
הויסטרום 650 לא מרגיש חזק יותר, ומרגיש כבד יותר ופחות 'זריז' בפן הדינמי של הרכיבה.
לא מחפש לנסוע 140, בטח לא בכביש הערבה כשמשטרת התנועה חנכה סניף חדש באילת לאחרונה.
אין לך ממש אופציות טובות יותר בתקציב הזה.
אם הויסטרום כבד לך אז גם הוורסיס ירגיש אותו דבר.
הכי קרוב למה שאתה מבקש זה הטרייסר 900 וקצת עבודה על המושב.
אני בכנות לא חושב שיש אופנוע בתקציב הזה, שיהיה קל, אמין ועם מכלולים טובים בצורה מורגשת מהNC.
ניסיתי לחשוב לרגע למה התשובה כמעט לכל מי שמחפש אופנוע "למרחקים" עולה תמיד כ- ורסיס 1000, האמת בגלל שיש לי אחד כזה אני
אוטומטית נחשד כמשוחד.
בבקשת פותח השרשור חסרים נתונים של גובה ומשקל, ה-NC ידוע כאופנוע למאותגרי גובה ויתכן כי איום הגובה של אופנועי האדוונצ'ר יוצרים
תחושה של כובד,
היתרון הגדול בתנוחת האדוונצ'ר היא היכולת לגמוע מרחקים בנוחות ובביטחון על כל קשת המהירויות, זה פשוט אופנוע שמתאים למרחקים,
משלל ההצעות שקיבלת כחבילה שבנויה לכביש במסגרת האופנועים העממיים הורסיס נותן את החבילה הטובה ביותר.
רכבתי על רוב ההצעות שניתנו לך כאן מעבר לורסיס, ה-MT טרייסר נחות ממנו ממנו בנוחות במתלים ובמנוע שנשמע עסוק כל הזמן וזה
מתיש ברכיבות ארוכות הגנת רוח פחות טובה ואיכות כללית נופלת במעט, רכבתי עליו בשתי טיולים בחו"ל, את האחרון החלפתי אחרי
שנשברתי באפריקה טווין 1000. זה אופנוע פעלולים תקיף חד חזק אבל אין מה לחפש כאופנוע מרחקים.
על הויסטרום רכבתי מעט בתוך העיר אם ניתן לקורא לת"א עיר, ההתרשמות שלי שהוא לא שונה מהותית מהורסיס לא מצאתי שהוא כבד
או מאיים אבל להגנתי זה היה בדיוק אחרי שהיה לי וי-מקס ענק.
ישנה האופוזיציה מאירופה המולטיסטרדה יקרה גבוהה, BMW על שלל הדגמים הרפתקה אוונגרדית, KTM שאני אישית פחות אוהב.
באפריקה אתה מאבד קצת מכיוון הכביש לטובת "שטח" שזה תחום אפור להגדרה אם אתה מתכוון לרדת עם כל אדוונצ'ר לשטח אתה צריך
להיות מיומן ונכון לספוג נזקי נפילה, לורסיס אין מה לחפש בשטח בכלל ולכן הוא נותן 100% כביש-טיול.
כחבילה אחת הורסיס נותן את התמורה הטובה ביותר בתוך תחום נפח הליטר פלוס מינוס הוא האופנוע החזק ביותר 120 כ"ס טהורים,
מתחת ל 4500 סל"ד תקבל אופנוע מתקשר גמיש ובלתי מאיים נהדר לעיר ולפרוורים לרכיבה מנהלתית, תלחץ עליו קצת ותעלה עד 7000
ותתחיל להרגיש את האדמה נעה תחתיך, תהיה מהיר מרוב התנועה ותחייה בחשש ממשטרת התנועה. כל סיבסוב מצערת קל יטיס אותך
למהירויות שה- NC היה יורה את השסתומים דרך האגזוז, מעל 7000 תוכל כבר להתחבר למימד החמישי וליהנות מהמטריקס. והכל בקלות
בלי דרמות, ובנימוס של גיישה יפנית.
ועד לא סיפרתי לך על רכיבות בשתיים עם ציוד ומזוודות.
בשבילי אופנוע הוא לא פנקס חשבונות, ולמרות זאת הוצ' ההחזקה המצטברים של הורסיס כבר 32000 ק"מ הם לא משמעותיים וזולים יחסית
ואני מאלה שעושים טיפולים במוסך כל חצי מהזמן מחליף צמיגים לפני הסוליות, ולא בורר צורת נהיגה לפי צריכת הדלק.
במקדם הפאן/שימושיות/תמורה במשוואה שלי הורסיס לוקח בגדול, הבעיה היחידה שהוא מציב לי היא שאני לא מוצא לו מחליף לאופנוע הבא,
אז כנראה שגם הבא שלי יהיה ורסיס חדש.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אם אתה לא מחפש לעבור את ה-140, אני לא רואה סיבה לא להישאר עם ה-NC. הוא חסכוני להחריד וזו מהירות נוחה לו.
לדעתי? אוהלינס מאחור, רייס-טק/סוניק ספרינגס מקדימה, מושב אפטרמרקט, מגן רוח גדול וסע לשלום.
מה ששושני כתב.
בנוסף: "חבילת ביצועים" זה על הנייר. לפני הוורסיס היה לי סופר טנרה 3 שנים. אולי על הנייר יש להם חבילת ביצועים דומה, אבל בפרקטיקה ממש לא.
את הבעיה של תחזוקת שרשרת (שגם אותי הטרידה במעבר מסופר טנרה לוורסיס) אפשר לפתור בקלות עם משמנת חצי אוטומטית. השרשרת שלי עברה מתיחה ראשונה מאז הקנייה (כ-30,000 ק"מ) והיא במצב מעולה.
או, בק"מ שאתה עושה, הברשה קצרה עם מברשת וקצת שמן גיר כל יום לפני שאתה יוצא או אחרי שאתה חוזר.
אם אתה מתחבר לפלטפורמה של ה NC אבל לא מרוצה מהמכלולים אז אולי (גדול כי זה תלוי במבנה הגוף שלך) ה XADV יתאים?
ובגזרת האופנועים עם דרייבשאפט יש את הגוצי v85
לא בטוח ששתי האפשרויות האלו נכנסות בתקציב שלך. מאמין שהראשונה אולי, אם מתיחה קלה.
מקווה שעזרתי
Sent from my moto g(7) power using Tapatalk
It's not about the speed. It's about the ride!
שושני
תמיד היית רומנטיקן חסר תקנה כשמדובר באופנועים.
להשתוות נתוני אחזקה קצת קשה מאחר ו32 אלף קילומטר זה בערך 8 חודשים אצלי, לא שנתיים - ועלות האחזקה המתגלגלת היא הדבר היחידה שאני זוקף לטובת ההונדה.
אבל גם אם זו צפרדע שאני בולע, הוא לא משמעותית עדיף על סופר טנרה או קרוס טורר מאותם השנים - חוץ ממחיר הקנייה, מאחר וחשובה לי יותר איכות החיים על האופנוע ולא כוח גס או ביצועים דינמיים במהירות פלילית.
למרות זאת, לא זכור לי שרכבתי על ורסיס, ואכניס את זה לרשימה.
TundraOG
לשדרג את הבולמים יקח זמן, ולא בטוח שישפר את ההרגשה של האופנוע.
Zohar
הXADV נשמע כמו אחלה פתרון עבורי, וזה אחלה רעיון.
בערך כל כלי עם 600 סמ"ק ומעלה הוא אופנוע טוב יותר מה-NC.
רק מה - כל אחד מהם יהיה יקר יותר באחזקה (במעט או בהרבה), וממה שאני מבין - אתה רוכב כרגע על ה-NC כי זה פרמטר חשוב עבורך.
מוזר לי מאוד שלא התחברת לויסטרום 650, אני חושב שהוא טורר מעולה. רכבתי על כזה (מודל 2012, דור שני) כ-1500 ק"מ ביוון, בכל סוגי הכבישים ובשבילים מהודקים ונהנתי מאוד.
ובכל זאת... אם אתה מחפש אופנוע שייתן שילוב מוצלח בין קול ההיגיון (צריכת דלק, עלויות אחזקה) לבין זריזות והנאה מרכיבה - אני חושב שהכלי המתאים ביותר עבורך הוא הימאהה MT-07 TRACER. הוא נוח, זריז, לא כבד - ומגיע עם מתלים/בלמים טובים יותר מה-NC.
כנראה שהוא יעלה לך איזה 200 שקל לחודש יותר מההונדה (טיפולים יותר יקרים, צריכת דלק מעט יותר גבוהה) - אבל הוא עדיין יכול להחשב אופנוע חסכוני, אמין ועם זאת - מלהיב יותר מה-NC.
עוד אופציה (הרפתקנית מאוד) זה לחפש מוטו-גוצי V85TT מיד ראשונה - צריכים כבר להיות כאלה בשוק. אני מעריך שמחירם יהיה סביב ה-70 אלף שקל.
לצערי עוד לא יצא לי לרכב עליו, אבל רק מלשבת על האופנוע - התאהבתי. נוח, לא מרגיש כבד, כל חלק מרגיש איכותי ומהודק כמו שפרמיום אירופאי צריך להיות.
מבחינת דלק אני מאמין שיראה 1/20 ברכיבה בינעירונית לא מהירה במיוחד. אני לא ממש יודע למה לצפות מבחינת אמינות, אחזקה ומחירי חלפים, אבל מניח (מניסיון של חבר עם ה-V7) שזול ו/או נטול תקלות זה לא יהיה.
אבל - זה אופנוע מ-ג-נ-י-ב.
עוד אופציה לשקול זה הטרייסר 09. פחות מתאים לך לדעתי, כי אלא אם אתה רוכב מאוד רגוע, הוא יפתיע אותך לרעה בצריכת הדלק (לא שזה כזה משנה כל עוד הדלק עולה 5 שקלים לליטר) ובבלאי של צמיגים/שרשרת.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual