ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
בדרכים המפותלות שמובילות לכפרי הדרוזים אי אפשר להתעלם מהחיבה לספורט מוטורי ותחביב השופוני. כמעט כל צעיר עם רכב משופר והמון רכבי ספורט של הביוקר. אתמול פגשתי רוכב דרוזי שהשקיע בקורסים, רכב במסלולים בחו"ל חליפות מגן מקצועיות וכל הסרט. אממה, במילותיו שלו " אי אפשר לרכב על אופנוע ספורט רגוע, אני פשוט לא יכול". עכשיו כשהוא בן 30 הוא הבין שלזגזג בין מכוניות זה קצת מסוכן אבל הוא עדיין רוכב מסוכן- מאוד. הראה לי סרטונים. הדוגמא הלא מייצגת לדעתי האישית משקפת את האמת המרה. צעירים במובן הכרונולגי משתוללים יותר ועם כלים חזקים זה נגמר רע. מה הפואנטה? שבסיבובים נהנים יותר ובסיבובים לא צריך 100 כ"ס אלא דיוק. אז בתור אחד שסולד מהליברלים המעצבנים הצבועים הכוחניים וחסרי היושרה אני חושב שיש הגיון בהצעה. אפשר אולי לשלב חקיקה עם ניסיון רכיבה מוכח. יש לך רישיון מדרגה X במשך Y שנים, מוזמן לעבור מבחן מתקדם שנדרש לרישיון עבור כלי יותר חזק. 4 רמות רישיון כשהמקסימלי מאפשר לרכב עד 100 כ"ס וגם 75 כ"ס זה בסדר גמור. לאיזון ההגבלה אפשר לפתוח יבוא אישי ללא מיסוי לכלים אפורים ולהקים עוד מסלולים ושכל אחד יתחרע בסביבה שמתאימה להתחרעות. הצעת החוק תוגש לכנסת מחר בבוקר.
ובגלל שאתה נאה דורש נאה מקיים אתה רוכב על KTM 1090 עם 120כ"ס שזה הרבה יותר ממה שצריך לטענתך גם בכביש ובטח בשבילים הלבנים.
אז בבקשה תעזבו את ההגבלה של 100כ"ס ועוד ועוד רישיונות ורגולציות. ואולי במקום להיטפל לרוכב שמקס' יהרוג את עצמו אולי נבקש יותר רישיונות ברכבים. שמה ילד בן 16.5 שקיבל רישיון יכול לקנות פורשה/ג'יפ או כל רכב אחר ולהוריד משפחות שלמות.
האופנועים על הכביש הם לא הבעיה - כי אם אופנוען הוא בעיה בא דארווין ומסדר את הבעיה בלי לקחת עוד נפגעים מהצד.