תוצאות 1 עד 11 מ 11

אשכול: צריך עזרה בקניית אופנוע ראשון :) A1

Junior Member

צריך עזרה בקניית אופנוע ראשון :) A1

אהלן שלום לכולם,
    אני עכשיו הוצאתי רישיון לאופנוע A1,
    אני חדש לגמרי בכל התחום של האופנועים ואני רציתי לדעת מה העלויות על אופנוע 250סמק, והאם יש סופרמוטו 250סמק(לא משנה איזה חברה,העיקר שיהיה אמין) כי זה הצורה שהכי הדליקה אותי יותר מהכל, ואם אין או עדיף שלא כי זה נפח קטן אז מה כן עדיף עד תקציב של 20אלף אם יש משהו יותר זול ואמין אז אני אשמח כי אני חייל ובקושי יוצא לי לעבוד...
    אחלה של יום לכולם ותודה רבה למי שעוזר

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    תלמד להשתמש בגוגל ויד2. זה מומלץ.
    מיד2:
    https://www.yad2.co.il/vehicles/moto...Only=1&Order=3

תחפש בגוגל סופרמוטו ותינעל על אופנוע שבא לך ואח"כ תחפש ביד2 אם הוא נכנס לך בתקציב.

Junior Member
    כתבתי למעלה שאני חדש בתחום לא מבין בזה כלכך לא יודע איזה חברה הכי ממולצת והאם כדאי לקנות סופר מוטו 250...
    צריך עזרה יותר מסבית מאשר לזרוק אותי עם יד 2 ויאאלה תסתדר..

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    אז תתחיל לקרוא. בשביל מה סתם אנשים יכתבו לך מידע שנמצא בגוגל עוד פעם?
    תעשה חיפוש סופר מוטו A1, תקרא חוות דעת, תבין איזה דגמים קיימים, תעשה משהו.
    אחרי שתקבל תמונה כללית תבוא לשאול שאלות ספציפיות.
    לרשום סתם אני רוצה סופר מוטו 250 סמ"ק, לא יודע כמה עולה, לא יודע כלום - זה פשוט מעצבן.

Senior Member
    מה שרשמו לך.
    תחפש בגוגל, "תנעל" על כמה דגמים ותבוא תשאל.
    ובנוסף, מציע שתרשום מה פרטים כמו:אופי הרכיבה, מרחק יומי וכו'.
    תרשום בצורה מסודרת מה התקציב שלך לכלי (וקח בחשבון עוד כמה אלפי שקלים לביטוח וציוד).
    ומשהו בקטנה:
    תנסה לנסח את השאלות בצורה קצת יותר ברורה ועם סימני פיסוק.
    החלק האחרון שרשמת לא ברור.
    חג שמח.

Member
    בניגוד לשאר אם כבר אני משקיע מאמץ בלכתוב תגובה אני אנסה להיות מועיל.
    אז בקשר ללנושא הסופרמוטו. אז יש ואין.

בגדול אופנוע סופרמוטו זה אופנוע שטח עם גנטים\גלגלים יותר קטנים, צמיגי כביש ומספר שינויים נוספים שצריך כדי להתאים את האופנוע משטח לכביש כמו מיטלים ברקסים וכו.
    אז יש כמה דגמים שהגיעו ככה מהחברה ולכן הם חוקיים במדינת ישראל. לדוגמה wr250X שהוא הגירסת סופרמוטו של wr250r.

לצעריינו כבר שנים שלא מביאים לארץ אופנועי סופרמוטו נורמלים בנפחים האלה. לכן האופציה הכי טובה זה לקנות איזה אופנוע שטח מתאים (לרוב דו"שים כי העלויות תחזוקה שלהם יותר שפויות לעומת אופנועי שטח מקצועים יותר) ו"להפוך" אותו לסופרמוטו.
    לצד הזה יש מספר חסרונות שהן כמובן עוד עלות כספית ואופנוע שהוא לא חוקי (מידת הגאנט לא תואמת את הרישיון רכב) ולזה יש את הבעיות של זה.

לכן, אם אתה שואל אותי (בתור מישהו שגם אוהב את הקונספט של סופרמוטו) תקנה איזה 250 נייקד (כמו הדיוק 250 של KTM או משהו כזה).
    יצא לך יותר זול, יהיה לך יותר נוח לרכיבה במיוחד על כבישים מהירים (מיגון רוח, יחס הילוכים וכו) ותחלס זה אופנוע ראשון, רוב הסיכוי שאם ימצא כן בעיינך עולם הדו גלגלי אחרי שנה תרצה להחליף אותו ואם לא אז תרד מהתחום. אז ככה או ככה לא שווה להשקיע יותר מידי באופנוע ראשון במיוחד אם זה A1 ואתה מתכנן לשדרג לA.

מה שכן הייתי משקיע בוא זה ציוד רכיבה (מיגון) ומתוך זה אני באופן אישי שם את הדגש על קורס רכיבה מתקדמת (אופנוען מאומן או משהו כזה).

ועוד טיפ קטן, אם אתה רוצה לקבל יחס יותר מפרגן פה בפורום פשוט תרשום את השאלה בלשון נקבה. מבטיח לך תקבל יחס הרבה יותר סלחני ומפרגן

עפר

ועוד טיפ קטן, אם אתה רוצה לקבל יחס יותר מפרגן פה בפורום פשוט תרשום את השאלה בלשון נקבה. מבטיח לך תקבל יחס הרבה יותר סלחני ומפרגן

וואללה, כמה שאתה צודק, גדול אתה.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ofer צפיה בהודעה
    בניגוד לשאר אם כבר אני משקיע מאמץ בלכתוב תגובה אני אנסה להיות מועיל.
    אז בקשר ללנושא הסופרמוטו. אז יש ואין.

בגדול אופנוע סופרמוטו זה אופנוע שטח עם גנטים\גלגלים יותר קטנים, צמיגי כביש ומספר שינויים נוספים שצריך כדי להתאים את האופנוע משטח לכביש כמו מיטלים ברקסים וכו.
    אז יש כמה דגמים שהגיעו ככה מהחברה ולכן הם חוקיים במדינת ישראל. לדוגמה wr250X שהוא הגירסת סופרמוטו של wr250r.

לצעריינו כבר שנים שלא מביאים לארץ אופנועי סופרמוטו נורמלים בנפחים האלה. לכן האופציה הכי טובה זה לקנות איזה אופנוע שטח מתאים (לרוב דו"שים כי העלויות תחזוקה שלהם יותר שפויות לעומת אופנועי שטח מקצועים יותר) ו"להפוך" אותו לסופרמוטו.
    לצד הזה יש מספר חסרונות שהן כמובן עוד עלות כספית ואופנוע שהוא לא חוקי (מידת הגאנט לא תואמת את הרישיון רכב) ולזה יש את הבעיות של זה.

לכן, אם אתה שואל אותי (בתור מישהו שגם אוהב את הקונספט של סופרמוטו) תקנה איזה 250 נייקד (כמו הדיוק 250 של KTM או משהו כזה).
    יצא לך יותר זול, יהיה לך יותר נוח לרכיבה במיוחד על כבישים מהירים (מיגון רוח, יחס הילוכים וכו) ותחלס זה אופנוע ראשון, רוב הסיכוי שאם ימצא כן בעיינך עולם הדו גלגלי אחרי שנה תרצה להחליף אותו ואם לא אז תרד מהתחום. אז ככה או ככה לא שווה להשקיע יותר מידי באופנוע ראשון במיוחד אם זה A1 ואתה מתכנן לשדרג לA.

מה שכן הייתי משקיע בוא זה ציוד רכיבה (מיגון) ומתוך זה אני באופן אישי שם את הדגש על קורס רכיבה מתקדמת (אופנוען מאומן או משהו כזה).

עפר

איזה מלך אתה עופר, תודה רבה רבה לך על הסבר, עשיתי חיפוש בגוגל ודיברתי עם כמה אנשים שמבינים בתחום והם הכניסו לי ידע קצת ואתה הוספת עליו אז ממש תודה, בנושא המיגון יש לי את כל המיגון האפשרי מאבא שלי הוא הפסיק לרכב כבר אז ככה שיש לי הכל😉

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Maayan צפיה בהודעה
    איזה מלך אתה עופר, תודה רבה רבה לך על הסבר, עשיתי חיפוש בגוגל ודיברתי עם כמה אנשים שמבינים בתחום והם הכניסו לי ידע קצת ואתה הוספת עליו אז ממש תודה, בנושא המיגון יש לי את כל המיגון האפשרי מאבא שלי הוא הפסיק לרכב כבר אז ככה שיש לי הכלנŸ˜‰
    בכיף.
    רק אני אחזק עצה אחת. קורס רכיבה מתקדמת.
    אף פעם לא מוקדם מידי לעשות אחד, אף פעם לא מאוחר מידי לעשות אחד, תמיד מועיל והכי טוב כיף!

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    מחזק את כל מה שעופר כתב.
    ההמלצה על אופנוע נייקד כאופנוע ראשון לא רעה, אבל אם אתה בכל זאת מתחבר יותר לסגנון סופרמוטו - לדעתי שווק (ואולי עדיין משווק) בארץ הונדה CRF250M, שהוא גרסת סופרמוטו לדו"ש הרך שלהם - CRF250L.
    מדובר באופנוע חסכוני, פשוט ואמין - גם אם חלש מדי כדי לשמש כלי תחבורה עיקרי בנסיעות בינעירוניות ארוכות.
    כאופנוע ראשון שילמד אותך את רזי הרכיבה וככלי עירוני הוא יכול להתאים לך מאוד.

מבחן:
    https://fullgaz.co.il/%D7%A8%D7%9B%D...D7%94-crf250m/

אופציה אחרת זאת סדרת הדיוק של ק.ט.מ, בדגש על ה-200 וה-390.
    זאת החוויה הכי קרובה לסופרמוטו שתקבל מאופנוע נייקד.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 19-05-2020 בשעה 11:35.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member הסמל האישי של Geo
    עשיתי שיעורי נהיגה בזמנו על הונדה CRF250M סופר מוטו ממש נוח קליל וזריז לעיר היה מושלם .
    Yamaha Fz6s