עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 21

אשכול: רכישת קטנוע 125 סמ"ק לרוכבת נמוכה

Junior Member

רכישת קטנוע 125 סמ"ק לרוכבת נמוכה

היי,

מעוניינת לרכוש קטנוע ראשון (125 סמ"ק)
    תקציב עד 20,000.
    הקטנוע מיועד לנסיעות יומיומיות מראשון לתל אביב (איילון) ובכללי אני מעוניינת שאפשר יהיה לרכוב בכביש בינעירוני. בנוסף, מעוניינת שתהיה אופצייה להרכיב.
    הבעיה היא שהגובה שלי הוא 1.52 וזה מרגיש לי כאילו אין קטנוע שיתאים לגובה שלי )-:

אשמח לעזרה

Senior Member
    התקציב שלך די גבוה בשביל קטנוע 125 סמ"ק חדש.
    משום שאת חיה במסלול של ראשון/תל אביב, פשוט תתני קפיצה לאיזור שוקן, תכנסי לסוכנויות השונות, תתישבי על הכלים השונים ותראי מה מתאים לך.
    אופציה להרכיב כנראה תהיה לך אבל נסיעה באיילון תהיה חוויה לא נעימה. אם יש לך רשיון A1, כדאי לחשוב לכיוון של קטנוע 250 סמ"ק ואם אין לך רשיון A1 אז שווה לשקול לשדרג אותו.

נסעתי הרבה שנים על קטנועי 125.
    זה לא כלי שמתאים לנסיעות בין עירוניות על כביש מהיר.
    כלי קלאסי לתוך העיר, או לנסיעות surface בין עירוני.

כפי שקודמי המליץ, תשקלי קטנוע 250.
    יסגור לך את הפינה.

Member
    Honda Grom

Senior Member
    אולי nmax של ימאהה.
    ייכנס לך בתקציב לדעתי אפילו חדש.
    הוא די נמוך וייעשה לך את ראשון-תל אביב בלי בעיה (מניסיון, זה בדיוק הקו שלי עם הכלי הזה).
    כמובן שאני מתכוון בקלות שיש פקקים, לבין עירוני פנוי 125 לא יתאים.

כמו שכתבו למעלה, 125 קצת חלש, למורת שבפקקים גם 125 יספיק, לגבי גובה רק סיבוב אצל היבואנים יתן מענה, אישית אני מכיר רוכבים ורוכבות נמוכות שהסתדרו על כלים כאלו.
    מספר אופציות :
    קטנוע 125 תלת גלגלי יתן מענה לגובה וחשש לנפילה בצומת. https://www.yamaha-motor.co.il/scoot...25-cc/tricity/
    אופנוע 125 0 כמו שהוזכר הונדה גרום https://www.hondabike.co.il/product/msx125

ויש עוד כמה מחברות פחות ממתוגות כמו בנלי / KeyWay שיש להם כם אופנועי קורזר / קסטום עם מושב נמוך מאוד

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי ronen_sch צפיה בהודעה
    כמו שכתבו למעלה, 125 קצת חלש, למורת שבפקקים גם 125 יספיק, לגבי גובה רק סיבוב אצל היבואנים יתן מענה, אישית אני מכיר רוכבים ורוכבות נמוכות שהסתדרו על כלים כאלו.
    מספר אופציות :
    קטנוע 125 תלת גלגלי יתן מענה לגובה וחשש לנפילה בצומת. https://www.yamaha-motor.co.il/scoot...25-cc/tricity/
    אופנוע 125 0 כמו שהוזכר הונדה גרום https://www.hondabike.co.il/product/msx125

ויש עוד כמה מחברות פחות ממתוגות כמו בנלי / KeyWay שיש להם כם אופנועי קורזר / קסטום עם מושב נמוך מאוד
    למיטב הבנתי, היא מחפשת קטנוע אוטומטי.
    בשנים האחרונות ישנה מגמה שהקטנועים נהיים גבוהים יותר, כנראה כדי לספק שטח אכסון גדול יותר מתחת למושב, ולשפר את שדה הראיה לפנים.
    קטנועי 125 "עירוניים" בסגנון המיו או ההונדה ויז'ן - שהיו מתאימים למידות הגוף שלך כפפה ליד, ולא מאיימים בגודלם מהרגע הראשון - חלשים מדי לבין-עירוני.
    אם אני זוכר נכון, הג'וירייד 125 והדיאלים S3 הם היותר-נמוכים בקטגוריית ה"מנהלים" (אלה עם בגז' גדול והרבה פלסטיק). שניהם גם מגיעים למהירות מירבית מכובדת לקטגוריה (מעל 100 קמ"ש אמיתיים) מה שמאפשר, תיאורטית, לרכב עליהם בבין-עירוני (זה עדיין לא כיף גדול, אם היה ספק).
    חסרון של הכלים האלה, שהם כבדים בהרבה מהקטנועים העירוניים שהוזכרו לעיל.

הייתי מציע לך למדוד את קטנועי ה"מנהלים", ואם הם כבדים מדי - ללכת על הימאהה NMAX. הוא קטן, קליל, ונמצא במקום טוב באמצע מבחינת הביצועים.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    היי, תודה רבה לכל המגיבים.

אני חושבת ללכת לראות את הקרוזים 125 והג'ט 14 125 של סאן יאנג
    מה אתם אומרים?
    אני לא יודעת מה הגובה מושב של הג'ט אבל הקרוזים עם גובה מושב של 75 ס"מ וזה בינתיים הכי נמוך שראיתי

ציטוט נכתב במקור על ידי Karink צפיה בהודעה
    היי, תודה רבה לכל המגיבים.

אני חושבת ללכת לראות את הקרוזים 125 והג'ט 14 125 של סאן יאנג
    מה אתם אומרים?
    אני לא יודעת מה הגובה מושב של הג'ט אבל הקרוזים עם גובה מושב של 75 ס"מ וזה בינתיים הכי נמוך שראיתי
    למדוד אף פעם לא מזיק.
    לא מבין למה ננעלת על שני הדגמים האלה - הקרוזים גדול וכבד, בעוד שהג'ט חלש ופחות מתאים לבין עירוני.
    כמו כן, יש לזכור שמעבר לגובה המושב ישנם עוד פרמטרים שמשפיעים על תחושת הבטחון - רוחב הקטנוע (ככל שהוא רחב יותר, כך קשה יותר להוריד רגל לקרקע) ומשקל (כמה קשה להחזיר אותו למצב אנכי כשהוא נוטה על הצד בעמידה או במהירות נמוכה).

בקיצור, בתקציב שציינת - אחסוך לך ואציע לך להתמקד ב-NMAX. עדיף על הג'ט בכל פרמטר (וגם יקר יותר בהתאמה, אבל עדיין בתקציב שלך).
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    אני לא כל כך יודעת מה לבדוק. אני לא נהגתי מחוץ לחנייה שעשיתי בה את שיעורי הנהיגה. אם אעשה נסיעת מבחן, מה הדרך הטובה ביותר לבדוק אם הקטנוע נוח לי? מתי מרגישים את המשקל של הקטנוע? בפניות? בנסיעה איטית בסללום?

אני לא כל כך יודעת מה לבדוק. אני לא נהגתי מחוץ לחנייה שעשיתי בה את שיעורי הנהיגה. אם אעשה נסיעת מבחן, מה הדרך הטובה ביותר לבדוק אם הקטנוע נוח לי? מתי מרגישים את המשקל של הקטנוע? בפניות? בנסיעה איטית בסללום?
    בעמידה ובנסיעה איטית.
    בנסיעה מהירה אין למשקל משמעות.
    כדי להבין האם הקטנוע נוח לך - שבי עליו, קפלי רגלית, נדנדי אותו קצת מצד לצד. תעלי רגל, תורידי רגל לקרקע. בקיצור - תדמי את אותם מצבים שיקרו לך ברכיבה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    שקלת וספה 125 סמ"ק?

מובי החדש

Junior Member
    מה ההבדל בין קירור אוויר לקירור מים/נוזל?
    ומה זה אומר כ"ס? ככל שהכ"ס יותר גבוה אז הקטנוע יהיה מהיר יותר?

ומה אתם אומרים על הpcx או הLike

מה ההבדל בין קירור אוויר לקירור מים/נוזל?
    ומה זה אומר כ"ס? ככל שהכ"ס יותר גבוה אז הקטנוע יהיה מהיר יותר?

ומה אתם אומרים על הpcx או הLike
    המנוע של הקטנוע מפיק אנרגיה משריפה של תערובת דלק עם אוויר. התהליך מייצר חום, וכשהחום גבוה מדי - חלקי המנוע מתרחבים ועלולים להיתפס ולהינזק. לכן כל מנוע מקורר באיזושהי דרך.
    קירור אוויר - המנוע מקורר ע"י זרם האוויר שעובר מסביבו כשהקטנוע בתנועה.
    קירור נוזל (כמו בכל רכב של ימינו) - בתוך היציקה של המנוע יש מעברים לנוזל קירור, שסופח אליו את עודפי החום מהמנוע, עובר לרדיאטור כדי להתקרר ואז שוב חוזר למנוע.

קירור נוזל נחשב יעיל יותר - הוא מצליח לפנות יותר חום, ומצליח לקרר היטב את המנוע גם בעמידה ממושכת. הפערים בגודלי החלקים בין מנוע חם לקר קטנים יותר, מה שמאפשר למהנדסים לצמצם את המרווחים בינהם. לכן, במנוע מקורר נוזל ניתן להגיע ליותר הספק באותו נפח/לפלוט פחות מזהמים/להגיע לצריכת דלק טובה יותר.

קירור אוויר פשוט,זול ואמין יותר - אין מערכת קירור (רדיאטור, משאבת מים, טרמוסטט, צנרות) שיכולה להתקלקל.

היום, לרוב קירור אוויר נמצא בדגמי הקטנועים הבסיסיים והזולים, בעוד שהדגמים היקרים מקוררי נוזל.

כ"ס - ראשי תיבות של "כוח סוס", שהיא יחידה למדידת הספק, שווה ערך ל-0.735 קילווואט. הספק - כמות עבודה ביחידת זמן.
    פיזיקה - כאן:
    https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A1%D7%A4%D7%A7

כלל אצבע - ככל שהכ"ס גבוה יותר, כך יגיע כלי הרכב למהירות מירבית גבוהה יותר. מעבר לכלל האצבע יש עוד הרבה משתנים.

לגבי ה-PCX: יכול להתאים לך גם, לא יודע האם יש לו יתרונות משמעותיים על ה-NMAX. בפועל, המון קטנועים יכולים להתאים לך. את צריכה רק לשלול את אלה שגדולים וכבדים מדי (במידה ויש כאלו), וכלים עירונים בסיסיים עם מהירות מירבית נמוכה והתנהגות כביש לוקה בחסר שאינם מתאימים בכלל לבין עירוני. כל דבר אחר הוא אופציה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual