למזלנו שר התחבורה של גרמניה אדראס שאוור לא מת על הצעת החוק הזאת של איסור רכיבה. לגבי שאר אופציות הוא לא הגיב.
אבל כפי המסתמן באוסטריה ילכו יותר חזק על האיסורים האלה.
מערב אירופה הולכת וסוגרת על אופנועים: כעת באוסטריה סוגרים לרכיבה אזורים שלמים לרכיבת אופנועים שמפיקים רעש של יותר מ-95 דציבלים (כלומר רוב האופנועים); הפרטים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%90%d7%95%d7...9%d7%99%d7%9d/
למזלנו שר התחבורה של גרמניה אדראס שאוור לא מת על הצעת החוק הזאת של איסור רכיבה. לגבי שאר אופציות הוא לא הגיב.
אבל כפי המסתמן באוסטריה ילכו יותר חזק על האיסורים האלה.
זה נשמע לי מוזר שכל האופנועים האלה מפיקים מעל 90 דציבל בסרק, זה מתקרב לרעש שבלנדר עושה בזמן פעולה ויותר מהרעש של רכבת תחתית נוסעת.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650
זה לא בסרק, זה באיזור ה4000 סל"ד (קצת שונה מאופנוע לאופנוע סל"ד הבדיקה)
הבדיקה עצמה בעייתית כי היא לא מדמה את הרעש שהתושבים ישמעו, זה ברור שאם אופנוע עומד ומחזיקים אותו ב4000 סל"ד בזמן שעומדים מטר ממנו הוא רועש.
בו נגיד שהתושבים לא ירגישו בהבדל בגלל החוק הזה אם הרוכבים "השקטים" רק יעברו שם.
אישית אני מקווה שכל הרוכבים יחרימו את טירול ונראה הם מסתדרים בלי הכסף שלנו![]()
כמו שכבר אמרתי, ההצעה ההיא זה חדשות של אתמול שום דבר בהצעה הזאת היה ישים, אף אחד שם לא בדק את ההבט הטכני והחוקי ולכן אפשר לשכוח מזה.
בדיקות רעש היו מאז ומתמיד בגרמניה ובכל ניידת תנועה יש את הציוד המתאים לבדיקות מדגמיות.
גם איסור רכיבה לאופנועים בכבישים מסויימים קיים מזמן אבל זה לא בגלל רעש אלה בגלל כמות תאונות והרוגים יותר מהרגיל או במילים אחרות הכביש של אלו שבאו לעשות יום מסלול אבל בכל מקרה תמיד יהיה כביש עוקף ככה שחופש התנועה לא מוגבל.
אני עברתי לאחרונה לאופנוע חדש, שעומד בסטנדרטים של EURO5 וזה פשוט תענוג לרכב על מכונה שלא חופרת במוח. הקודם לא היה לא חוקי או משהו כזה, פשוט ותיק יותר ומרעיש הרבה יותר. אף פעם לא הבנתי את העניין שאופנוע רועש מעורר ואם אפשר שאנשים פחות יסבלו מזה שאני רוכב ליד הבית שלהם מוקדם בבוקר בהרים של ירושלים - עוד יותר טוב
אתם מתבלבלים, האוסטרים מקבלים את תקן יורו 5.
הם לא מקבלים אופנועים שמפיקים רעש עצום מהמנוע.
שוב, יורו 5 בודק תקן רעש פליטה מהאגזוז והם אוכפים רעש שנגרם מהמכונה עצמה.
אני לא מסכים איתם בעליל ופה אני כבר בגישה של לקפל מספר ולהתחמק מהמשטרה.
אם זה היה איטליה הייתי חושש יותר בגלל הלמבורגיני המשטרתית אבל אוסטריה... השוטרים לא כמו בגרמניה.
מעבר לכך, הם משרתי הציבור והם שוכחים את זה שהאופנועים זה חלק מהציבור.. שיתפסו אופנועים ויראו אם נעשו להם שינויים ואז יתנו דוחות בהתאם - כל השאר זו מלחמה מיותרת.
Sent from my MI CC 9 using Tapatalk
אתה מתבלבל בין אוסטריה לנגב.
Sent from my iPhone using Tapatalk
כנראה שאני מהמעט אנשים שלא אוהבים דו גלגלי שעושה רעש. כמו מוטרקרוס או הרלי/קסטום או אפילו סופר ספורט. לא יכול לסבול את הרעש שלהם. מיותר
איך הגעת למסקנה הזאת?
יורו 5 בודק את הכל וגם או בעיקר את הרעש הכללי של האופנוע (dynamic noise) וזה כולל עוד מקור רעש שהוא תיבת האוויר.
הבמוו XR 900 יורו 5 טוב לאוסטרים והXR 1000 יורו 5 לא טוב להם.
האם הXR 1000 מייצר רעש "עצום" שהוא עובר ברחוב?
לא מדובר כאן בכלל על אופנועים בעלי אגזוז לא מקורי אלה על רשימות של מודלים שאסור להם להיכנס לשם לפי רף שהם קבעו על דעת עצמם מבדיקה לא רלונטית.
אז גם זה דבילי, הגבלה צריכה קצת הגיון.
יש בגרמניה מקומות שאופנוענים היו מגיעים בסוף שבוע ומתחרים שם, הפיתרון מאסר של עד שנתיים לכל רוכב או נהג שהתפס מתחרה בכביש ובכבישים הספציפים ששם נהרגו הרבה רוכבים אסרו כניסה בסוף שבוע אבל אפשרו מעקף הגיוני שלא צריך לחזור אחורה.
אם אין קשר בין רעש ל10 טון אז ההגבלה דבילית.
באוסטריה הם מסתכלים על נתון רעש בעמידה בסל"ד ממוצא כל שהוא (לרוב סביב ה4000 סל"ד) עם מיקרופון במרחק של מטר מחור האגזוז, מתי בפעם האחרונה אופנוענים עומדים במקום ומחזיקים גז בזמן שהתושבים עוברים מטר מחור האגזוז?
היורו 5 בודק בצורה נכונה יותר. בסופו של דבר זה מה שמגיע לאוזן שלך ולא מיקרופון במרחק מטר