דנה יכולה לעשות תיווך, זה קיים במקומות מסוימים.
יוסי יכול לקנות את הכלי של דנה מהסוכנות, בתשלומים, ולמכור לסוכנות את הכלי שלו.
זה קיים.
צודק, הנתון לא סטטיסטי, תקרא לזה תחושת בטן \ ניסיון בענף \ היכרות עם הנפשות הפועלות וכו'.
ושוב, כמו שאמרתי מניסיוני, אופנוע של 30 אש"ח במחיר זול ב6K מחדש, סחורה מעולה.
אופנוע של 100K במחיר זול ב25K מחדש, סחורה ככה ככה.
זה עניין של קהל היעד, לסטודנט התפרן 6000 ש"ח זה המון, ולבעל המקצוע החופשי הרוכש אופנוע ב100 אלף, מכניס על העסק מוציא חשבונית וכסף זה לא מטרד, 25K חיסכון מול חדש, זה לא דיל. זאת המציאות.
זה נחמד להגיד שבטרייד אין שוחטים, וזה לא תמיד נכון, זה מאוד תלוי בכלי ובמצבו, רוצה דוגמא חיה? רכשתי היום במוו gs800 וזיכיתי מעל מחירון. הפסקתי לספור את הפעמים שנתתי זיכוי של מחירון לדגמים עם תנועה מהירה.
ונתמקד רגע במשפט "טרייד אין שוחט", אני לא שומע שאנשים שמנסים למכור בפרטי מקבלים הצעות הגונות, אז המצב לא כזה מזהיר בחוץ.
יש לי מנהג כבר שנים, לקוח שעושה טרייד אין לאופנוע חדש לו הוא ימתין כ-7 ימי עסקים, אני מציע לו במהלך ה- 7 ימים להעלות מודעה של הכלי שלו, במידה ויימכר, הוא גם יקבל ממני הנחת מזומן על הכלי החדש, ואולי אפילו ימכור את הכלי שלו ביותר ממה שהצעתי, ככה הוא ירוויח כפליים, גם מכר את שלו ביותר כסף, וגם הרוויח הנחה בעסקה.
ב100% מהפעמים האופנוע נכנס בסוף לטרייד. מפתיע? ממש לא.
דוגמא חיה? קבל,
לקוח עם הונדה (מדגם סחיר דווקא) קיבל ממני זיכוי של 33K כאשר המחירון בזמנו עמד על 40K, קצת עשה קונצים כי ציפה ליותר, אבל לבסוף הסכים על העסקה.
אני כמנהגי נוהג יש לנו שבוע לקבלת הכלי החדש, הוא אמר שהכלי שלו שווה לפחות 36K בשוק החופשי, אני מציע לו לפרסם ב36K, ואם יצליח למכור אעשה לו הנחת מזומן נוספת בסך 2K.
חיסכון ללקוח אם מכר לבדו? 5K. לא מעט כסף לחסוך בשבוע, בתיאוריה.
מנחש מה קרה בסוף? הכלי נכנס לטרייד. גם השיחה וחצי שהוא קיבל בשבוע הזה (ושוב, הונדה סחירה, לא איזה כלי אספנות נדיר) הייתה עם הצעה שנעה בין 25-28. השוק הפרטי נשלט ע"י קונים והם הכל חוץ ממתלהבים לשלם מחירון או מחיר שוק.