אתה מעלה דרישות שהן כמעט לא הגיוניות: גם 120 ק"מ בכביש בכל יום ושיהיה נוח, גם יכולות שטח, וגם מחיר נמוך. לא עולה לי בראש שום דבר כזה, מה שאומר שתצטרך להתפשר.
שלום לכולם,
אשמח להמלצה לאופנוע דו שימושי כמה שיותר אמין וזול לאחזקה ואם ניתן בפשוטת יחסית לטפל ברובו או כולו לבד זה יהיה יתרון נוסף.
אני מעדיף שיהיה כמה שיותר קרבי (במידת האפשר בכל זאת דו שימושי חח) עיקר השימוש בשטח יהיה למטרת שבילים קלים או קצת יותר מאתגרים אבל לא דרישות מקצועיות, מבחינה הנסיעה בכביש אני נוסע ביום סביב ה120 קילומטר עניין המהירות פחות חשוב אלא יותר עניין של נוחות הנסיעה.
כמובן שמחפש כלי לא חדש והשאיפה לשנתון כמה שיותר חדש התקציב לכלי סביב ה20-25 אלף.
האופציה הראשונה שעלתה לי לראש היא הdr650 עם שיפורים קלים כגון שיפור המושב והאביזרים הנוספים לנסיעה בשטח, מצד שני מבחינת בטיחותית לנסיעה בכביש הוא כנראה פחות יעיל אין abs.
והאופנועים החדשים יותר לדוגמה קטגוריית הבייבי אדוונצ'ר יהיו יותר יעילים בכביש אך יהיו פחות קרביים.
אם יש למישהו ניסיון עם סוגיה דומה או כל עזרה נוספת תהיה מבורכת מדובר באופנוע ראשון כמו שציינתי בכותרת.
תודה
אתה מעלה דרישות שהן כמעט לא הגיוניות: גם 120 ק"מ בכביש בכל יום ושיהיה נוח, גם יכולות שטח, וגם מחיר נמוך. לא עולה לי בראש שום דבר כזה, מה שאומר שתצטרך להתפשר.
גם אני חושב על DR650, והוא פשרה כואבת מכל הכיוונים.
גם הנוחות בכביש לא מדהימה, וגם יכולת השטח רחוקה שנות אור מכלים מקצועיים (אם כי לשבילים מכל הסוגים הוא מתאים מאוד).
מה שכן - הוא אמין ופשוט מאוד לאחזקה.
עוד אופציות (תלוי במימדי הגוף ויכולת הרכיבה) הם טנרה 660 (הכי קרוב למה שאתה מבקש. אבל גדול וכבד, לא אידיאלי לדו"ש ראשון), CRF 250 RALLY (חסכוני, אבל חלש בכביש ולא יאפשר לך לשייט מעל 100-110) או הורסיס 300 (כנראה לא מתאים לשטח מעבר לשבילים באיכות סבירה).
עוד אופציה זה הק.ט.מ אדוונצ'ר 390 החדש, שאמור לתת שילוב שמאוד קרוב למה שאתה מחפש. הבעיה שהם הגיעו לפני חודשים ספורים, ועולים 40K לפני תוספות/אביזרים/מיגונים.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
תודה, מטרת פתיחת האשכול הייתה לנסות למצוא כלי שינסה למלא כמה שיותר מהדרישות על ידי כמה שפחות צורך בהתפשרות, כיוון שיש לאנשים ניסיון רב פה בפורום אז הנושא עלה.
א. תעלה טיפה את התקציב ונראה לי שתוכל למצוא טנרה 660 שיתאים לדרישותיך.
ב. מאיפה אתה בא? על מה רכבת קודם? יש לך מושג מה זה לעשות יום יום 120 ק"מ עם דו"ש מהסגנון הזה?
לא אומר שזה לא אפשרי אבל לאחד זה יהיה נוח ואפילו כיף ולאחר זה ירגיש כעינוי.
אם זה בתקציב ומתאים לך אז רויאל אנפילד הימליאן. זול לתחזוקה, ABS, יכולות שטח סבירות +, נוח. TREK
אם אתה מעוניין ביותר שטח או כוח אז DR650\טנרה. אם זה יותר שבילים ושטח קל אז אולי VSTORM\TRK\CB500X ולהחליף ג'נטים מיצוקים לחישורים.