עמוד 3 מתוך 3 ראשוןראשון 123
תוצאות 31 עד 37 מ 37

אשכול: עלות תחזוקה של אופנוע 400 סמ"ק מול רכב פרטי ** כותרת ערוכה **

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    אז שושנים אומר... אני חולק עליו.
    לא כל מי שרוכב בגשם עושה את זה מאהבה גדולה - יש כאלה שפשוט מעדיפים 20 דקות של נסיעה בגשם על שעה וחצי ברכב או אוטובוס.
    ואלה שלא רוצים לרכב בגשם - לא בהכרח ימכרו את הקטנוע/אופנוע. אולי הם פשוט יסעו יומיים באוטובוס/מונית/טרמפ, ואז יחזרו לנסוע בקטנוע כמזג האוויר ישתפר?

אני אומר את מה שאני אומר מהיכרות עם המון חבר'ה שהגיעו עם קטנועים או אופנועים קטנים למגוון רכב של משרדי הייטק ברחבי גוש דן שבהם עבדתי בעשור האחרון.
    רובם לא הגדירו את עצמם כ"אופנוענים", לא עטו מעיל עור, לא התעסקו עם הכלי מעבר לבדיקת לחץ אוויר בצמיגים (וגם זה לא כולם).
    הם פשוט התניידו מהבית לעבודה, לסידורים וללימודים על הכלי היעיל ביותר. חלקם עשו את זה שנים רבות, וממש לא רצו למכור במבול הראשון - חצי קנו חלפ"ס, וחצי השני השאיר את הקטנוע בבית לכמה ימים.

מצד שני - גם מי שאוהב אופנועים (כמוני וכמו רבים מהחברים שלי) עם הזמן נרגע. הרומנטיקה נשחקת, ואתה מבין שנסיעה במבול - זה לא כיף, זה לא מגניב, וזה לא מעיד עליך כלום חוץ מזה שאין לך ברירה אחרת אלא להיות בכביש בתנאים המגעילים האלה. זה לא גורע מהאהבה לאופנועים, זאת פשוט ראיה פרגמטית ומפוכחת יותר.
    ואז - או שאתה משאיר את האופנוע בבית, ולוקח את הרכב לעבודה - או שאתה רוכב, כי אתה מעדיף 40 דקות של "לא כיף" על שעתיים זמן מבוזבז.
    זה בסדר גמור לחשוב אחרת, חלק מי מה שיפה בפורום - מגוון הדעות ובהמשך למה שכתבת, זה בדיוק למה כתבתי בתגובה שלי את זה:
    מה שכן נכון אולי לומר שיש כמה רמות לאהבה וסוג האהבה...
    יש אנשים שממש [אבל ממש] לא אוהבים פקקים ומאוד אוהבים למצוא חניה מהר, גם אנשים כאלו סביר שיאהבו לרכב על דו"ג ויהי מה ויעלה הביטוח כמה שיעלה

Member
    תשאל את עצמך את השאלה הבאה, איזה רכב שלא שבור מהתחת וצריך ישור קו אתה קונה ב40,000?

שאלה רטורית.

עכשיו תחשוב איזה אופנוע אתה קונה ב40,000.......

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ב40 אתה קונה יופי של מכונית מיני. לא שבורה ולא יישור קו.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 1122 צפיה בהודעה
    שאלה רטורית.
    זה לא שאלה רטורית. זאת שאלה חסרת משמעות.

אם אתה צריך לקחת 2 ילדים לגן כל בוקר - לא חשוב איזה אופנוע קונים ב 40 אלף. אתה תקנה אוטו הכי טוב ש- 40 אלף מאפשר. וזה אוטו לא רע בכלל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אני מוציא ילדים כל יום.
    אילולא האופנוע אני פשוט לא מגיע מזמן.
    לכן ההוצאה וההכנסה נעשים ברגל, או עם אוטו שנוסע 500 מטר מהבית וחזרה.

Senior Member
    נסועה שנתית לפי מחירון
    מכוניות עם מנוע 2000
    צריכת דלק 1/ 11
    ביטוחים יקרים יותר
    תחזוקה ותיקונים הם לא 100 שח בממוצע בדרך השגרתית. נסועה של 24 בשנה. לא יורד מ 3500. אני לא מדבר על גיר רגיל חדש וקטן כי תפרתי המון נסיעות ארוכות.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי 1122 צפיה בהודעה
    תשאל את עצמך את השאלה הבאה, איזה רכב שלא שבור מהתחת וצריך ישור קו אתה קונה ב40,000?

שאלה רטורית.

עכשיו תחשוב איזה אופנוע אתה קונה ב40,000.......
    אני לא צריך לשאול, אם היית קורא את ההודעה הקודמת שלי - היה כתוב שם בדיוק איזה רכב קניתי ב-41 אלף ש"ח. רכב מעולה שכבר שנתיים ו-30 אלף ק"מ נוסע מעולה ללא בעיות, יש בו מספיק מקום גם לילד הבא אם יהיה בזמן הקרוב, לא קורע אותי לא בדלק ולא בטיפולים. כך שהשאלה הרטורית היא אחרת, למה אתה מגיב בלי לקרוא...
    נכון - ב-40 אתה קונה אופנוע חדש לא רע, שיעשה את העבודה - או אופנוע משומש מגניב ביותר.
    מה שכן, המגניבות שלו לא אומרת שהאחזקה שלו תהיה זולה יותר מרכב.

נסועה שנתית לפי מחירון
    מכוניות עם מנוע 2000
    צריכת דלק 1/ 11
    ביטוחים יקרים יותר
    תחזוקה ותיקונים הם לא 100 שח בממוצע בדרך השגרתית. נסועה של 24 בשנה. לא יורד מ 3500. אני לא מדבר על גיר רגיל חדש וקטן כי תפרתי המון נסיעות ארוכות.
    בחרת להתפנק, יש לזה מחיר. שמח בשבילך שאתה יכול להרשות את זה לעצמך, מכל הלב
    כמו שאף אחד לא באמת חייב אופנוע 600+ כדי להתנייד, אף אחד גם לא צריך 2000 סמ"ק אוטומטי כדי להתנייד.
    בגלל זה צריכת הדלק שלך גבוהה יותר, והביטוחים יקרים יותר. זאת זכותך המלאה, אבל אתה צריך להבין שאתה משלם על הפינוק ולא על צורך הגיוני (זה שאתה נוסע הרבה לא משנה כאן - הפיאט שלי בקרה כבר בכל הארץ, מאילת ועד גבול הצפון).
    כשהייתה לי אלפא רומיאו 159 (1.9 ידני) גם אני שילמתי מעל 10K בשנה במוסך, וחישבתי דלק לפי 1/10 תחת לחץ מתון. ברגע שהחלטתי שמצבי המשפחתי כבר לא מאפשר לי להתפנק ברכב שכ"כ אהבתי, עברתי לחלופה הגיונית וחסכונית כדי להשאיר את האופנוע...
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual