ציטוט נכתב במקור על ידי formula1 צפיה בהודעה
אני בשיעור 6, טסט בחולון

אני הצלחתי בקו האיטי אבל עם קלאץ פתוח ואז מגיעים ל-7 קמש המורה אומר שזה לא טוב צריך 5 קמש ואז התחלתי לזגזג כי צריך לשחק עם הקלאץ
השאלה אם זה קריטי או שאין בעיה להגיע ל 7 קמש בטסט

אני יודע שבמכונית קודם מרימים את הרגל מהקלאץ ואז נותנים גז חוץ מזינוק בעלייה שצריך הפוך
באופנוע המורה אומר שצריך לתת גז ואז לשחרר לאט את הקלאץ ואם רוצים לעצור אז עוזבים את הגז ולוחצים על הקלאץ ביחד
אני התרגלתי כמו ברכב ועכשיו אני מסתבך עם זה נותן יותר מדי גז או עוזב את הקלאץ מהר מדי

השמיניות זה הכי קשה ומעצבן, התחלתי לקלוט את הקטע. נסעתי עם קלאץ פתוח תמיד. בסיבוב של העיגול קצת קשה, מידי פעם חושש ליפול אז הורדתי את הרגל.
הבעיה שעכשיו המורה אומר שאני לא נוסע מספיק מהר צריך 10 קמש לפחות (שזה אומר לתת גז) עם קלאץ פתוח מגיעים ל-7 קמש וזה לא מספיק אני מסתבך עם הגז בשמיניות
השאלה אם יש שיטה שאפשר גם לנסוע מהר וגם לשמור על יציבות(ניסיתי את הפניית הגוף, להסתכל קדימה עדיין לא מספיק)
ראיתי שיש כאלה שאומרים לנסוע על הילוך 2 שאלתי את המורה הוא אומר שלדעתו זה יהיה יותר קשה אז מה עדיף איזה עוד שיטות יש?

סלאלום עשיתי לא הרבה בלי המורה עדיין הוא לא הראה לי איך לעשות בדיוק
אבל יותר קל מהשמיניות השאלה אם יש שיטה גם פה שזה ילך בקלות כי לא נסעתי מהר בסלאלום אולי 7 קמש
מה הסיכוי שאתה לומד אצל שלומי?
אל תפחד לקחת יותר שיעורים ממה שצריך ואל תיבהל גם אם לא תעבור טסט ראשון, אבל יש לך עוד כמה שיעורים עד שתתחיל באמת לקלוט ואתה תהיה טוב

כן זה קריטי המהירות כי המטרה זה לראות איך אתה נוסע איטי עם הכלי ואיך אתה שולט עליו, העקרון זה לתרגל, תדע להשתמש בניתוק של הקלאץ', להסתכל הכי רחוק שיש ותוך כמה זמן כבר בטבעי תוכל לרכב על אפילו פחות מ-5 קמ"ש

תהיה עדין עם הגז כשאתה נותן אותו וכמור ברכב גם על הקלאץ' באיטיות, אתה נותן טיפה גז כדיי שמתי שאתה עוזב את הקלאץ' הכלי לא ייכבה ותצא יותר בזריזות,
ולפי מה שאני יודע כדיי לעצור קודם כל צריך להיות עם הקלאץ' ורק אז להתחיל לבלום על 2 הבלמים (אבל יכולים לתקן אותי על זה, זה איך שלימדו אותי)
ומה שאתה יודע ברכב עם הרגליים זה כמעט אותו הדבר רק עם הידיים

הילוך ראשון, אתה נותן טיפה טיפה גז, מכניס קלאץ' כשאתה בא להיכנס לפרסה, מסובב את הראש כדיי לראות את האמצע של השמינייה וביציאה משחרר עוד טיפה עם הגז,
לא להסתכל קדימה כי לשם תגיע, תמיד להסתכל לאיפה שאתה רוצה להגיע
ברגע שאתה תהיה עם מהירות טובה תוכל להשכיב יותר בקלות את האופנוע, יהיה לך יותר יציבות עם האופנוע ותעשה את השמינייה בהצלחה
לוקח זמן לקלוט את השמיניות אבל לא לדאוג זה יבוא לך

הסלאלום זה פשוט לדעת מתי להכניס קלאץ', איך לתת גז ביציאה והתנוחת גוף שמטה את האופנוע
אם זה עוזר לך תחשוב על המוטו GP (השוואה נהדרת ומדויקת אני יודע), תראה איך הם מטים את הגוף בפניות,
אתה נכנס לתרגיל עם גז, בכניסה בין נקודות מכניס קלאץ' מטה את הגוף לצד שאתה צריך יוצא נותן גז וחלילה
יש כאלו שייקח להם פחות זמן לקלוט ויש כאלו שייקח להם הרבה זמן לקלוט, הקטע זה לתרגל ולדעת לשלוט בקלאץ' ובגז,
עוד מעט יהיה לך ביטחון עם הכלי ותראה שאתה תשכיב אותו יפה יפה
(נ.ב אני גם רוכב חדש ככה שאם יש משהו לא בסדר עם מה שכתבתי תרגישו חופשי לתקן אותי, כתבתי הכל על סמך איך שלימדו אותי ומה שאני יודע)