אני כל פעם נדהם מחדש איך הוא מצליח לגרור אתכם לענות לו..
אני כבר התוודיתי שהאכלת טרולים היא תחביב שלי. לדעתי האישית, ניצחתי אותו, אבל הוא לא הבין זאת עדיין.
התחביב הכי זול הוא בישול. גם אם תשקיע במעשנת, מנגל, סכינים, סו ויד ונתחים יקרים -תאכל בבית ותחסוך הוצאה על מסעדות. היום הכנתי Chicken Wings Lollipop כשאני מהרהר אם לצאת לקורס מסלול בסרס![]()
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
אפרופו טרולים ואופנועים יש לי כבר טיול מתוכנן לשם:
https://www.gotravel.co.il/travel/?p=3138
![]()
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
הלואי והתחשיב שלך היה נכון, בשנה החלפתי שני גלגלש"ים (לא יודע מה המוסך הנוכל שקניתי ממנו את האופנוע שם לי בסט הראשון), שני צמיגים אחוריים ואחד קדמי, טיפול, בטח לאופנוע שלך עולה הרבה יותר ממה שרשמת ובלתמ"ים לעיתים הם מאוד יקרים רק המשאבת דלק שהלכה לי תוסיף אותה ותקבל עוד הוצאה חודשית של 500 ש"ח, ירידת ערך הכנסת 10% לדעתי יהיה יותר (בכל אופן אצלי) וכל זה לפני תוספות ושדרוגים, להחזיק אופנוע זה יקר, אפילו מאוד יקר, הנאה לא מודדים בכסף, אם אתחיל לחשב את כל ההצואות שלי סביר להניח שאפסיק לעשות הרבה דברים.
נערך לאחרונה על ידי Guccii800; 31-07-2020 בשעה 07:24.
1. איזה אופנוע אתה מחזיק - "סטנדרטי" או אקזוטיקה? כשמחשבים אחזקה של אופנוע "ממוצע", לא מתייחסים לעלויות חלפים (ותדירות תקלות) של אינדיאן, דוקאטי (מהדגמים היקרים - דיאבל סטייל) או MV - כמו שבחישוב עבור רכב "ממוצע", לא משקללים עלויות חלפים של מרצדס, פורשה או פרארי.
מי שרוצה ללכת על אקזוטיקה יקרה, מראש מודע לעובדה שיש לזה מחיר.
2.שני צמיגים אחוריים בשנה ושני גלגל"שים?
או שאתה רוכב 40 אלף ק"מ בשנה ומעלה, או שאתה משתולל עם האופנוע (בדיוק כמו שכתבתי ל-AsafA). צמיג ספורט-טורינג מודרני מחזיק בין 20 ל-40 אלף ק"מ, תלוי באיכות הצמיג - כל עוד אתה לא עושה "פתיחות" ואתה חלק על הגז.
סט גלגל"ש מחוזק מחזיק בערך אותו דבר, עם פוטנציאל ליותר כל עוד יד ימין רגועה.
שוב, אני יוצא מנקודת הנחה שאנחנו מדברים על אופנוע שמשמש לנסיעה מנהלתית וטיולים רגועים. אופנוע שמשמש לרכיבה ספורטיבית - זה באמת תחביב מאוד, מאוד יקר.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
האופנוע לא אקזוטי אבל האחזקה ממש לא זולה (אדוונצר 1190, גרסת הכביש עם צמיגים 100% כביש לא יורד לשטח), הטווח בין שני הצמיגים האחורים היה 10k וזה יחסית סביר לעומת ה mv ששם התדירות היתה כל 5k, הוחלפו שני סטים של שרשראות מכיוון שאת הסט הראשון החלפתי אצל מישהו שהיום אני יודע שהוא נוכל ואין לדעת מה הוא שם לי בסט הראשון וכן, בלי קשר אני רוכב יחסית חזק.
קטקטקוב, אתה בטח מכיר את ההבחנה בין רוכבי אופנוע לקטנוע. בכל מה שקשור לכביש אתה נכנס להגדרה של רוכב קטנוע - כלי תחבורה יעיל וחסכוני (למרות שאתה רוכב על דוקאטי). וברור לך שאתה לא מייצג את הכלל. כמה עוד רוכבים יש שמוציאים 40,000 ק"מ מסט צמיגים או 80,000 מסט גלגל"ש?!
כמה ק"מ אתה מוציא מצמיג על האופנוע שטח שמשמש אותך להנאה ולא ככלי תחבורה נטו. כל כמה זמן אתה מחליף סט שרשרת וגלגלי שיניים שם? אלו נתונים יותר רלוונטים
אבחנה בין רוכבי אופנוע לרוכבי קטנוע?
הראשונים רוכבים על הילוכים ועם טנק בין הרגליים, השניים שמים רגליים על מדרך ויכולים להצמיד ברכיים.
האבחנה שאני מדבר עליה - זה ההבדל בין רוכב מתון שמשתמש באופנוע לרכיבה מנהלתית או טיול, לבין רוכב ספורטיבי.
80K לסט גלגל"ש לא אמרתי.
רוכבים שמוצאים קרוב ל-40K מסט צמיגים אני מכיר.
לגבי הנתונים שבקשת:
באופנוע שטח אני מחליף צמיגים אחת לשנה בקירוב. אני מעריך (הערכה גסה) שאני רוכב כרגע כ-60-70 שעות בשנה, בשנים קודמות זה היה יותר לכיוון ה-100. בפועל, אין לי מושג כמה שעות או קילומטרים זה, אין לי שעון שעות והדשבורד מת לפני כמה שנים. לפי ההערכה לעיל, מדובר ב-60-70 שעות לאחורי, את הקדמי אפשר למשוך עוד קצת - אבל בד"כ אני מחליף סט (שעלותו 600 שקלים).
שרשרת/גלגל"ש החלפתי עד כה פעם אחת אם זכרוני אינו מטעה אותי, לפני כשנתיים. האופנוע אצלי 4 שנים.
ושוב - בשטח, אני משתולל. לא כל הזמן, אבל מדי פעם - כן. ואני מודע טוב מאוד שלהשתולל על כלי מוטורי עולה הרבה כסף (אם כי - על אופנוע אינדורו זה עדיין הרבה יותר זול מאשר על דוקאטי. על הדרך, פחות סיכוי להשאיר את הבן שלי יתום).
הבעיה נעוצה בהגדרת השרשור.
מי ש"אופנוע כתחביב" אומר בשבילו טיולי נופים רגועים בזוג עם פק"ל קפה ללא השחזות - יכול לבנות על אורך חיי רכיבים כמו שאני מתאר, אולי 20-25% פחות (בכ"ז, לא כל אחד פורק אגרסיות בשטח כדי להיות רגוע יותר בכביש). יש כאלה לא מעט, חלקם על איזה FJR או ויסטרום, חלקם על גולדווינג אספנות. אגב - בעינך, גם הם "קטנוענים"?
מי ש"אופנוע כתחביב" אומר מבחינתו פתיחות, ריצות למנתק וצמיגים "סגורים" - יתייחס למספרים האלה כדימיוניים, כאלה שהם נחלתם של רוכבי קטנוע שבמקרה (אההמ) רוכבים על דוקאטי.
אין גם טעם לנסות לעשות ממוצע בין השנים, כי זה לא ש-90% מהרוכבים נמצאים באמצע והשאר בקצוות שתוארו - אני מניח שיש ייצוג הולם לכל הקשת הזאת, גם כאן בפורום.
לכן, אני מציע לפות"ש, אם בא לו, לפצל את הטבלה ל-3 טבלאות, ולאפשר לכמה נציגים מכל קטגוריה לתת מספרים:
1. אופנוע כתחביב - שימוש עיקרי לטיולי נופים רגועים
2. אופנוע כתחביב - שימוש עיקרי רכיבה ספורטיבית בכביש ציבורי
3. אופנוע כתחביב - שימוש עיקרי רכיבת מסלול
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לכן, אני מציע לפות"ש, אם בא לו, לפצל את הטבלה ל-3 טבלאות, ולאפשר לכמה נציגים מכל קטגוריה לתת מספרים:
1. אופנוע כתחביב - שימוש עיקרי לטיולי נופים רגועים
2. אופנוע כתחביב - שימוש עיקרי רכיבה ספורטיבית בכביש ציבורי
3. אופנוע כתחביב - שימוש עיקרי רכיבת מסלול[/QUOTE]
אופנוע כל בו:
כלי לשימוש יומי לעבודה בית סידורים.
כלי לטיולים בזוג עם משקל רב ולמרחקים.
כלי לפריקת תסכול (שישי שבת עם חברים בכבישים טכניים+טיולים)
צמיגים מקוריים מצלר-החזיקו 18000
פירלי אנג'ל GT - החזיקו 14000
רכיבה מגוונת, מהירה, טכנית, טוריינג כבד, האצות קלות, ללא ווילי, שרשרת גלגלש במצב מצוין (35202 ק"מ) כמעט ולא מגיע לקצה.
תחזוקה טיפולים שוטפים בחצי ותיקון של אתת שמאל ומצבר אחרי שנתיים וחצי. זה כל.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
זה משנה מאיזו מהירות עושים את ה"פתיחה" מבחינת שחיקת צמיג? כלומר לפתוח מ-0 ל-30 או מ-90 ל-120 ב-X שניות, אותו נזק?