עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 30 מ 30

אשכול: קניית אופנוע A1

Member
    שמתם לב שפותח הקישור בכלל לא כאן?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי kanter.m צפיה בהודעה
    נו ו?
    כן, זה היה נחמד אם כבר אנשים השקיעו בתגובה שהוא יחזור ויגיב אבל זה לא משנה כי הדיון הזה יהיה פה לבא בתור שישאל את השאלה הזאת.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    זה בעולם אידאלי, שבו לא 90% מהאנשים פותחים שרשור חדש בלי שניה של לעשות חיפוש....

מצד שני, לא כולם יושבים על הפורום כל היום וכל הלילה. הוא עוד ישוב.

Member
    אני חייב לומר שההגיון הזה של לא שווה לקנות משומש מדהים אותי.
    אני אתן בתור דוגמה את היוסאנג הישן שלי:
    קניתי ב 16,000
    לאורך 40,000 ק"מ שרכבתי עליו היו לי 4,400 ש"ח של תיקונים, עוד כמעט 5,000 של טיפולים שוטפים ו 8,500 של בלאי רגיל (צמיגים, שרשרת, רפידות).
    בסופו של דבר מכרתי ב 9,500.

כל האופנוע לאורך כל התקופה עלה לי 24,400 כולל הכל חוץ מדלק, אופנוע חדש מהחנות היה חוסך לי בערך 2,000 שקל מהבלאי ו- 4,000 מהתיקונים אבל היה עולה לי 22,000 שקל יותר בירידת ערך ועדיין הייתי צריך לשלם את שאר ההוצאות.
    בכוונה נתתי פה את הדוגמה של האופנוע עם המוניטין הכי מפוקפק שהיה לי ובכל זאת יצא לי משתלם לקנות משומש.
    Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי decktor צפיה בהודעה
    קניתי ב 16,000
    לאורך 40,000 ק"מ שרכבתי עליו היו לי 4,400 ש"ח של תיקונים, עוד כמעט 5,000 של טיפולים שוטפים ו 8,500 של בלאי רגיל (צמיגים, שרשרת, רפידות).

כל האופנוע לאורך כל התקופה עלה לי 24,400 כולל הכל חוץ מדלק, אופנוע חדש מהחנות היה חוסך לי בערך 2,000 שקל מהבלאי ו- 4,000 מהתיקונים אבל היה עולה לי 22,000 שקל יותר בירידת ערך ועדיין הייתי צריך לשלם את שאר ההוצאות.
    בכוונה נתתי פה את הדוגמה של האופנוע עם המוניטין הכי מפוקפק שהיה לי ובכל זאת יצא לי משתלם לקנות משומש.
    לאורך כמה זמן החזקת אותו? מעניין

Member
    בדיוק שלוש שנים, מספטמבר 2010 עד ספטמבר 2013.
    Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    1. אופנוע שמור בן שנתיים-שלוש לא צפוי לעשות יותר מדי בעיות, ועולה פחות - כך שבהחלט יש פה חסכון מסויים.
    2. מיגון מינימלי - נעליים גבוהות, מגני ברכיים, מעיל קורדורה וקסדה מלאה או נפתחת.
    3. מצלמה שמראה לך אונליין? בשביל מה? יש מראות כדי לראות את מה שקורה מאחור. עיקר הקשב צריך ללכת לפנים, כדי לתכנן את קו התנועה רחוק ככל הניתן.
    1.השאלה אם שווה לקנות אופנוע שנתיים על הכביש ב30 אלף מאשר להוסיף עוד 10-15 ולהביא חדש?
    2.יש לך המלצות ספציפיות ?
    3. טווח ראיה טוב יותר לא ?

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    וכפפות. בהתחלה קיץ, אחר כך תחסוך עוד קצת וקנה גם כפפות חורף וחלפ"ס. 60-70 קמ לכיוון ביום גשום בלי משהו שישאיר אותך יבש- לא טוב, ולא בטיחותי.

יש לך המלצות ספציפיות?

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
    בין האופנועים - לך על ההונדה. מרווח טיפולים כפול מהשאר, שבקצב הנסיעות שלך יכול לחסוך לך ביקורים תכופים אצל המכונאי/חנות החלפים אם אתה מטפל לבד.

אין שום סיבה לקנות אופנוע חדש לטעמי כשאפשר לקנות אחד משומש עם ק"מ נמוך אחרי שהיד הקודמת ספגה את ירידת הערך. אופנוע בן 3 אמור לתפקד בדיוק באותה צורה שאופנוע חדש יתפקד. לך על העסקה המשתלמת ביותר כלכלית. יש לא מעט מהכלים האלה בשוק, אל תקפוץ על הראשון שאתה רואה, תחפש מציאה טובה ואל תמהר. כמובן שלקחת לבדיקה במוסך זה מומלץ מאוד אם אין לך נסיון בתחום.

מבחינת מיגון - מעיל רב עונתי, קסדה שלמה (לא חייב לקנות את הטופ של הטופ, יש מספיק קסדות באזור ה-1000 ש''ח שיעשו את העבודה), כפפות קיץ/חורף, נעליים גבוהות (אישית רוכב עם סוליית ברזל, הציל לי את הרגל כבר פעם), מגני ברכיים (יש ג'ינס של Komine עם מיגון נשלף מובנה, אחלה פתרון ליומיום ונראה טוב), ובנדנה דקה לצוואר שלא יתפס ברוח.

מה נחשב קילומטר נמוך ? נניך ואני מעוניין בשנת 2018-2019 ולא פחות .
    לגבי הציוד, אין לי בעיה להשקיע בציוד. יש לך המלצות ספציפיות ?

ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    1. בשוק היום, יד שנייה ייתן לך את התמורה הכלכלית ביותר.
    נכון, יש כיף מסוים בלהוריד ניילונים אבל אם זה לא משהו שאתה מחפש, אז לך על יד שנייה (כמובן עם בדיקה, אל תיפול בקטע הזה).
    2.כל הכלים שציינת יתאימו לאופי הנסיעה שלך.
    3.אין קסדה כזאת בייצור המוני, שמעתי על כמה פרויקטים כאלה שנעשים בדרך של מימון המונים, אבל זה לזרוק כסף לפח.
    לגבי שאר הציוד, אני אישית חושב שאין מעיל רב עונתי שמתאים לקיץ הישראלי ולכן אמליץ לך לקנות ציוד חורף וציוד קיץ (מעיל וככפות), נכון אבסולוטית זה עולה יותר אבל מצד שני הציוד יחזיק לך ליותר זמן כי אתה מחליף כל חצי שנה בערך.
    נכון לאחר חיפוש ראיתי שאין יצור המוני לדעתי :/ יש לך המלצות על מעילים ?

ציטוט נכתב במקור על ידי RISEROLL צפיה בהודעה
    לדעתי אתה טועה,ממש לא משתלם לקנות כלי משומש ברוב המקרים
    קילומטראז נמוך,כלי שלם ומחיר נמוך המקרה היחיד ששווה.
    אף אחד לא פראייר,מוכרים כלים בני שנתיים שעברו 50% מהתוחלת חיים ב70% ממחיר חדש,המחיר ההגיוני אמור להיות אולי 30% ממחיר חדש.
    אני אתן דוגמא- קטנוע 125 שנקנה ב20,000 לפני שנתיים ועבר 30K ק"מ,לא רואה איך הוא שווה יותר מ6-7 אלף שקל.
    כמו שציינתי קודם, האם שווה להשקיע 45 על cbr500r מאשר משומש שנתיים על הכביש ב30+. יש גם אפשרויות של 0 ק"מ לדעתי.

ציטוט נכתב במקור על ידי ronen_sch צפיה בהודעה
    הוא לא שאל על קטנוע 125. שפוסט הוא על אופנעי 500.
    מנוע של הונדה יחייה כנראה הרבה הרבה יותר.
    אני הכרתי מנועי 50 סמק שחיו מספיק זמן. הכל שאלה של תחזוקה
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    מישהו כאן חוץ ממך דיבר בכלל על 125? הבן אדם שואל על אופנועי A1 שבשימוש מתון ואחזקה ראויה בהחלט יכולים להגיע ללא בעיות מיוחדות לקו ה-100 אלף.
    ספציפית לגבי ה-500 של הונדה, הייתי מהמר על תוחלת חיים של כ-200-250 אלף ק"מ לפני פתיחת מנוע, בהינתן שימוש מתון והחלפת שמן בתדירות גבוהה. כמובן, עם בלאים סבירים - בולמים, בלמים, מיסבים וכו' לא יגיעו לשם ללא החלפה.
    אופנוע כזה, כשהוא בן שנתיים-שלוש ועם 20-40 אלף ק"מ, בהחלט יכול להיחשב קניה חכמה כל עוד מחירו נמוך משמעותית ממחיר של חדש (ולרוב, מדובר בירידת ערך של 10-20 אלף ש"ח על השנתיים-שלוש האלה).
    יש הרבה אופנועים עם פחות מ15 אלף שהם שנה שנתיים בכביש, אם עלותם היא 30+ זה משתלם ?(עבור דגם cbr500r) .

ציטוט נכתב במקור על ידי YaronNahum צפיה בהודעה
    קביעה שכזאת מתעלמת מכל החלק של ירידת הערך בעלות השוטפת של האופנוע.

אפרט ,
    אם קנית אופנוע חדש , ומכרת אחרי שלוש שנים לדוגמא,
    אז נכון שעל הוצאות שוטפות שילמת מעט יחסית, אולם העלות הגדולה היא ירידת הערך , או במילים אחרות הסכום שתאלץ להוסיף לאחר המכירה בכדי לחזור למצב המקורי של אופנוע חדש.

אם לעומת זאת קנית אופנוע בן שלוש , ושוב לאחר שלוש שנים אתה מוכר , הוצאות השוטפות יהיו גבוהות יותר , אבל הסכום שתאלץ להוסיף על מנת לחזור למצב המקורי (אופנוע בן שלוש) יהיה קטן הרבה יותר.

ואם תסכם את שתי ההוצאות (שוטפות +ירידת ערך) כנראה שהעלות של אופנוע חדש תהיה גבוהה יותר, שלא לדבר על הצורך בהון ראשוני גבוה יותר (או תשלומי ריבית על ההלוואה לרכישה)

Sent from...
    השאלה בכמה יותר ? אם מדובר בהבדל של 3-4 אלף אולי שווה את החדש ?

ציטוט נכתב במקור על ידי kanter.m צפיה בהודעה
    אני כן כאן, פשוט קצת עסוק לאחרונה אבל מבטיח שאני קורא ולא מתעלם. בסה"כ שאלתי את זה כי אני באמת שמח לקבל עצות והמלצות.

ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    נו ו?
    כן, זה היה נחמד אם כבר אנשים השקיעו בתגובה שהוא יחזור ויגיב אבל זה לא משנה כי הדיון הזה יהיה פה לבא בתור שישאל את השאלה הזאת.
    אתה צודק אבל לא נעלמתי.

זה בעולם אידאלי, שבו לא 90% מהאנשים פותחים שרשור חדש בלי שניה של לעשות חיפוש....
    תתפלא, אני כן עושה חיפוש בפורום. הבעיה שהרבה פעמים שואלים על אופנועים בתקציב יחסית נמוך... אני מוכן להשקיע קצת יותר ולכן חשוב לי לקבל המלצות בהתאם.

מצד שני, לא כולם יושבים על הפורום כל היום וכל הלילה. הוא עוד ישוב.
    אכן.

ציטוט נכתב במקור על ידי decktor צפיה בהודעה
    קניתי ב 16,000

אז אתה ממליץ על חדש ?

תודה לכל המגיבים

חוץ מלחסוך את זמן ההתעסקות עם בדיקה וקניה של יד 2, אין שום סיבה כלכלית לקנות אופנוע חדש מהחברה.
    כמו שאמרו לך, אופנוע בן שנתיים שנבדק כמו שצריך לפני הקניה לא אמור לעשות לך יותר בעיות מאופנוע חדש.
    וגם אם יש בעיה פה או שם, מעטות התקלות שעולות יותר מצניחת הערך הראשונית של האופנוע.
    אם אתה מתחיל לחשב עלויות של זמן שאתה משקיע בסיפור, אולי התוצאה תהיה שונה.
    אבל ביום שבו אני אתחיל לתמחר בכסף את הזמן הפנוי שלי, יהיה יום אומלל מאוד בשבילי.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    BoleT , אם בא לך חדש - תקנה חדש.
    כמו שיכולת להבין אם היית קורא את מה שנכתב ועושה מאמץ להבין, אף אחד כאן לא חושב שלקנות חדש משתלם כלכלית.
    עם זאת, לא כל השיקולים בחיים הם כלכליים.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    פנטזיות
    מאת לוקי מונסטר.
    קניתי חדש
    לא רק שקניתי חדש קניתי הונדה
    לא סתם הונדה אלא הונדה יפנית
    לא ספורט לא שטח קומיוטר כזה שהוא חסכוני ויעיל שיקח אותי מא' לב' ללא דרמות או ריגושים.
    אמרתי מקסימום תהיה תקלה יש אחריות שנתיים שווה לי את ירידת הערך שסופגים בקניית כלי חדש עם 0 קילומטר.
    ציידתי את ההונדה באביזרים נחמדים הכל מקורי.

אז את ירידת הערך ספגנו
    גם הייתה תקלה
    וגם שילמתי עליה

אז ......

לפחות זרקתי את הניילון לפח
    וקיבלתי הצעת מחיר לצמיגים אחרי הנחה שעדיין גבוהה ב300 שקל מהמתחרים

אז אם שווה לך לזרוק ניילון לפח ברור שאין כמו חדש.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    פנטזיות
    מאת לוקי מונסטר.
    קניתי חדש
    לא רק שקניתי חדש קניתי הונדה
    מילת מפתח כאן ״פנטזיות״. כן, מוסכניק לקח ממך 400₪ על משהו שלא מכוסה באחריות תחת תרוץ כלשהו. מה קשור להונדה? חדש או לא?

בלי קשר - חדש עולה יותר. כל דבר. רוצה חדש - שלם יותר, מה כל כך מסובך פה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    [QUOTE=xlib;169518]מילת מפתח כאן ״פנטזיות״. כן, מוסכניק לקח ממך 400₪ על משהו שלא מכוסה באחריות תחת תרוץ כלשהו. מה קשור להונדה? חדש או לא?

כנראה שיש לך בעייה בהנת הנקרא!
    או שאני לא רושם ברור!

בעיית טעינה מכוסה באחריות
    חוייבתי על בעייה בטעינה והטענה לא על מצבר

אתה צודק שמצבר לא באחריות
    אבל המצבר עדיין באופנוע ועובד ולא חוייבתי על מצבר

מוסכניק מרשת הונדה חייב אותי על הטענת מצבר שעובד כמו נמר

בלי קשר
    זה לא נושא השירשור.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI