שמתם לב שפותח הקישור בכלל לא כאן?
זה בעולם אידאלי, שבו לא 90% מהאנשים פותחים שרשור חדש בלי שניה של לעשות חיפוש....
מצד שני, לא כולם יושבים על הפורום כל היום וכל הלילה. הוא עוד ישוב.
אני חייב לומר שההגיון הזה של לא שווה לקנות משומש מדהים אותי.
אני אתן בתור דוגמה את היוסאנג הישן שלי:
קניתי ב 16,000
לאורך 40,000 ק"מ שרכבתי עליו היו לי 4,400 ש"ח של תיקונים, עוד כמעט 5,000 של טיפולים שוטפים ו 8,500 של בלאי רגיל (צמיגים, שרשרת, רפידות).
בסופו של דבר מכרתי ב 9,500.
כל האופנוע לאורך כל התקופה עלה לי 24,400 כולל הכל חוץ מדלק, אופנוע חדש מהחנות היה חוסך לי בערך 2,000 שקל מהבלאי ו- 4,000 מהתיקונים אבל היה עולה לי 22,000 שקל יותר בירידת ערך ועדיין הייתי צריך לשלם את שאר ההוצאות.
בכוונה נתתי פה את הדוגמה של האופנוע עם המוניטין הכי מפוקפק שהיה לי ובכל זאת יצא לי משתלם לקנות משומש.
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650
בדיוק שלוש שנים, מספטמבר 2010 עד ספטמבר 2013.
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650
מה נחשב קילומטר נמוך ? נניך ואני מעוניין בשנת 2018-2019 ולא פחות .
לגבי הציוד, אין לי בעיה להשקיע בציוד. יש לך המלצות ספציפיות ?
נכון לאחר חיפוש ראיתי שאין יצור המוני לדעתי :/ יש לך המלצות על מעילים ?
כמו שציינתי קודם, האם שווה להשקיע 45 על cbr500r מאשר משומש שנתיים על הכביש ב30+. יש גם אפשרויות של 0 ק"מ לדעתי.
יש הרבה אופנועים עם פחות מ15 אלף שהם שנה שנתיים בכביש, אם עלותם היא 30+ זה משתלם ?(עבור דגם cbr500r) .
השאלה בכמה יותר ? אם מדובר בהבדל של 3-4 אלף אולי שווה את החדש ?
אני כן כאן, פשוט קצת עסוק לאחרונה אבל מבטיח שאני קורא ולא מתעלם. בסה"כ שאלתי את זה כי אני באמת שמח לקבל עצות והמלצות.
אתה צודקאבל לא נעלמתי.
תתפלא, אני כן עושה חיפוש בפורום. הבעיה שהרבה פעמים שואלים על אופנועים בתקציב יחסית נמוך... אני מוכן להשקיע קצת יותר ולכן חשוב לי לקבל המלצות בהתאם.
אכן.
אז אתה ממליץ על חדש ?
תודה לכל המגיבים![]()
חוץ מלחסוך את זמן ההתעסקות עם בדיקה וקניה של יד 2, אין שום סיבה כלכלית לקנות אופנוע חדש מהחברה.
כמו שאמרו לך, אופנוע בן שנתיים שנבדק כמו שצריך לפני הקניה לא אמור לעשות לך יותר בעיות מאופנוע חדש.
וגם אם יש בעיה פה או שם, מעטות התקלות שעולות יותר מצניחת הערך הראשונית של האופנוע.
אם אתה מתחיל לחשב עלויות של זמן שאתה משקיע בסיפור, אולי התוצאה תהיה שונה.
אבל ביום שבו אני אתחיל לתמחר בכסף את הזמן הפנוי שלי, יהיה יום אומלל מאוד בשבילי.
BoleT , אם בא לך חדש - תקנה חדש.
כמו שיכולת להבין אם היית קורא את מה שנכתב ועושה מאמץ להבין, אף אחד כאן לא חושב שלקנות חדש משתלם כלכלית.
עם זאת, לא כל השיקולים בחיים הם כלכליים.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
פנטזיות
מאת לוקי מונסטר.
קניתי חדש
לא רק שקניתי חדש קניתי הונדה
לא סתם הונדה אלא הונדה יפנית
לא ספורט לא שטח קומיוטר כזה שהוא חסכוני ויעיל שיקח אותי מא' לב' ללא דרמות או ריגושים.
אמרתי מקסימום תהיה תקלה יש אחריות שנתיים שווה לי את ירידת הערך שסופגים בקניית כלי חדש עם 0 קילומטר.
ציידתי את ההונדה באביזרים נחמדים הכל מקורי.
אז את ירידת הערך ספגנו
גם הייתה תקלה
וגם שילמתי עליה
אז ......
לפחות זרקתי את הניילון לפח
וקיבלתי הצעת מחיר לצמיגים אחרי הנחה שעדיין גבוהה ב300 שקל מהמתחרים
אז אם שווה לך לזרוק ניילון לפח ברור שאין כמו חדש.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
[QUOTE=xlib;169518]מילת מפתח כאן ״פנטזיות״. כן, מוסכניק לקח ממך 400₪ על משהו שלא מכוסה באחריות תחת תרוץ כלשהו. מה קשור להונדה? חדש או לא?
כנראה שיש לך בעייה בהנת הנקרא!
או שאני לא רושם ברור!
בעיית טעינה מכוסה באחריות
חוייבתי על בעייה בטעינה והטענה לא על מצבר
אתה צודק שמצבר לא באחריות
אבל המצבר עדיין באופנוע ועובד ולא חוייבתי על מצבר
מוסכניק מרשת הונדה חייב אותי על הטענת מצבר שעובד כמו נמר
בלי קשר
זה לא נושא השירשור.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI