פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
קראתי פעם נוספת:
את האירוניה הבנתי בקריאה שניה.רגע יש לי גם - מי שלא יודע לשלוט באופנוע בעצם יפחד יותר, יסע לאט, לא ייצא לטיולים, ובעצם יהיה בסיכון מופחת לתאונה!
זהו, פתרתי את זה. בעצם כנראה זאת הסיבה מדוע לא מלמדים אנשים לנהוג ולרכב בלימוד לרישיון. גאוני.
ואנחנו חשבנו שזה פשוט אזלת יד של הרשויות.
אכן הקריאה ראשונה עבר לי מתחת לרדאר, כנראה שקראתי באלכסון... אני יותר מדי רגיל לראות איך בכל אייטם על תאונה אנשים רצים להעביר אחריות מעצמם ל"רשויות", כנראה שזאת הסיבה לקריאה בסלקטיבית במקרה הזה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
נכון, גם בשביל מה לתחזק כבישים, מיותר לגמרי. נתיבי ישראל מקבלים מיליארד שקל בשנה לתחזוקת כבישים מהמדינה, כסף שפשוט מתבזבז סתם. ממליץ לכול רוכבי העל בפורום לייעץ את דברי החוכמה שלהם לחברי הכנסת ולשרת התחבורה מירי רגב.
לא יודע מה האפקטיביות מול מע"צ במדינות אחרות ולא את גודל התקציב של נתיבי ישראל אבל כיום בניגוד לעבר אפשר לצלוח את את ישראל מאילת עד עכו בכביש רב נתיבי כמעט בלי רמזורים. רוצה לומר שאם השעה מספיק מוקדמת ואין משטרות הציונים יגלו שיש להם אוטובאן. גם מצב הכבישים טוב מאי פעם ואין בורות קבע בעומק 30 ס"מ באיילון כביש 4 וירושלים וגם כמות הכבישים והמקטעים שבשיפוץ חריגה בהשוואה לניינטיז.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
לי יש הורים מבוגרים בצפון. לא חדרה/עפולה/חיפה. צפון. פריפריה אמיתית.
ככל שהשנים חולפות (והחבר'ס כבר לא צעירים ובריאים), הפעמים בהן צריך לעלות על רכב ולנסוע אליהם נעשות תכופות. זמני הנסיעה התקצרו בחצי!
הכבישים שקיצרו את זמני ההגעה אליהם, ואת איכות הנסיעה הם money well spent מבחינתי.
גם הכבישים באזור בו אני מתנייד במצב טוב.
יתרה מכך, אם אני לא נוסע במשך שנה באזורים רבים בארץ, אני מגלה לתדהמתי שנוספו כבישים חדשים לגמרי, מחלפים, ומה לא.
בקיצור.
הפתרון לבעיות התנועה הוא לדעתי לא סלילת כבישים, אבל הכסף ש"נזרק" על הנושא מושקע, ומנוצל היטב (בלי להכנס לקבלנים שמשלמים שוחד לפקידים ולוקחים פי שתיים כסף על כל פרוייקט, זה נושא אחר לחלוטין).
בקיצור, מה שקידוזו אמר...
מנסה להעלות נתונים מתוך הישיבה. די קשה להעלות תמונות ונתקע. לא כולן עלו.
motobikes accidents (1).jpg
.
.
.
.
.
.
למה אני מעלה? כי בשורה התחתונה אני לא רואה שינוי דרסטי לרעה כי יש יותר הרוגים אבל פחות פצועים קשה.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021