אני בתהליך הוצאת רישיון A1, אני לומד את השיעורים על דו"ש - Honda CRF250L.
היום התנסיתי בשיעור בחוץ, השיעור השני שלי בחוץ, ואני שם לב לבעיה שחוזרת על עצמה - העברות הילוכים, בעיקר בהאצות בכבישים בהם המהירות המותרת היא 70 קמ"ש. אני חושש שאני לא מעביר הילוכים כמו שצריך.
יש שני דברים שלדעתי מהווים בעיה עבורי במעבר הילוכים:
1. ההעלאה של רגלית ההילוכים (פיזית) מעלה מעט קשה לי, אני מרגיש כאילו אני צריך להילחם במשהו נוקשה. זה אמור להיות כך? המורה גורם לזה להיראות כל כך פשוט...
2. אחרי שאני מעביר להילוך, אני מעלה את הקלאץ' הלחוץ חזרה לנקודת החיכוך וממתין כחצי-שנייה עד שנייה עד שהדסקית נפגשת עם המנוע, ורק אז מוסיף גז. זה גורם לכל מעבר הילוך להרגיש מעט קופצני, משהו שמזכיר לי את אותה התחושה של שיעורי הנהיגה ברכב ידני. כמה זמן יש להחזיק את הקלאץ בנקודה? ממה שראיתי עד היום באופנועים, מעבר הילוכים אמור להיות משהו מאוד חלק וזורם.. אצלי, לעומת זאת, כל מעבר הילוך זה תהליך שנמשך 3-4 שניות. יש לכם טיפים איך לגרום לעסק להיות יותר חלק? אני ממש מרגיש שכל מעבר הילוך זה אישו ברכיבה ושזה מסיח את דעתי מעניינים אחרים..
3. כשאני מתקרב לכיכר או לצומת עם מתן זכות קדימה, אני מתחיל בהורדת הילוכים להילוך שני בדרך כלל, ובמידה שיש תנועה חוצה אז גם להילוך ראשון. גלישה "רגילה" לצומת או לכיכר בהילוך שני במהירות של כ-10 קמ"ש מביאה את האופנוע לקרטע מעט כשאני מוסיף גז בהשתלבות לכיכר או בפנייה בצומת. איך נמנעים מכך? המורה המליץ לא לרדת להילוך ראשון אם אין סיבה, אבל זה מרגיש שהילוך שני פשוט גבוה מדי למהירות שאני גולש איתה.
שאלתי את המורה לגבי שאלות 1-2 ולטענתו זה בסה"כ בסדר מה שאני עושה, אבל אני לא בטוח שהוא הבין עד הסוף למה אני מתכוון.
הייתי שמח לשמוע חוות דעתכם.
תודה לכם.