מעט פרטים עליי: בן 35, מחזיק ברישיון נהיגה B לתיבת הילוכים ידנית כבר 12 שנים. כל החיים מחזיק באופניים רגילים, מגיל 6 רוכב ללא גלגלי עזר. לפני חצי שנה רכשתי קורקינט חשמלי בעל מהירות מקסימלית של 45 קמ"ש. שליטה מעולה בשני הכלים. עקב חוסר בטיחות של הקורקינט (אין מראות, איתותים וכו'), החלטתי להוציא רישיון A1 גם ידני.
עשיתי היום את השיעור הראשון שלי. נתחיל בנקודה חיובית היחידה: שימוש בקלאץ', החלפת הילוכים (בינתיים רק ראשון ושני) ובלימה, רמה מעל למצופה לשיעור ראשון. בעיה הגדולה: לא מצליח לבצע פנייה (!!!), מתחיל לפנות, אופנוע מטה את עצמו לצד אליו אני פונה, אני נבהל מפחד ליפול על אותו צד ואז אני ישר מיישר את הכידון. מורה נהיגה אמר שזאת פעם ראשונה שהוא נתקל במצב כמו שלי, שאני רוכב קבוע על כלים דו-גלגליים ולא מצליח לבצע פנייה עם אופנוע.
מכיוון שאני רוכב על אופניים כמעט 30 שנה, וזה כל כך טבעי לי כמו הליכה, אחרי השיעור התחלתי לחשוב, מה ההבדל בין ביצוע פנייה עם אופניים לבין אופנוע. ואז קלטתי, שכל החיים שלי אני מבצע פנייה עם אופניים כאשר הגוף תמיד נשאר מאונך פלס לקרקע לא משנה עד כמה האופניים מוטים הצידה. אותו הדבר עם הקורקינט. באופנוע אי אפשר לרכב כך, והגוף תמיד ממשיך קו ישר עם איתו. צירפתי תמונה (לא שלי) שממחישה איך אני מבצע פנייה חדה עם אופניים.
האם יש לכם טיפים בשבילי או שאני מקרה אבוד?
נ.ב.: הבהרה - פנייה, הכוונה 180 מעלות (פרסה). בפניות קלות, לא היית לי בעיה.
DSC_0577.jpg