שלום לכולם,
אני חדש כאן ורציתי לשתף אתכם במקרה שקרה לי אתמול במוסך המרכזי של הונדה ברחוב שבח 5 בתל אביב.
אז ככה לפני כשנה בדיוק קניתי קטנוע מסוג הונדה פורזה 300,
הקטנוע באחריות יצרן כשנתיים ללא הגבלת ק״מ ומד האוץ׳ מראה נכון לכתיבת שורות אלו 9700 ק״מ, מכיוון שעברה שנה הכנסתי את הקטנוע לטיפול 12k (אותו קיבלתי בחינם עם רכישתו) , הגעתי אתמול בבוקר והשארתי את הקטנוע במוסך המרכזי, לאחר כשעתיים התקשרו אליי מהמוסך ואמרו לי שיש בעיה במייסבי הגה ושהם ממליצים להחליף צמיג קידמי בנוסף, שאלתי מה עלות הנזק וביקשו 1100 ש״ח עבור המייסבים (אני מזכיר שהקטנוע באחריות) ועוד כ450 שח בעבור צמיג.
אמרתי להם שהקטנוע באחריות ואני לא מבין למה עליי לשלם סכום כזה(עבור המייסבים), לאחר דין ודברים אמרו לי שיחליפו לי את המייסבים במסגרת האחריות ועל הצמיג עליי לשלם (לגיטימי מכיוון שאני יודע שצמיג הוא חלק עם בלאי), לאחר בירורים החלטתי לקנות צמיג במקום אחר ולא במוסך הונדה , ברגע שאמרתי להם שאקנה צמיג במקום אחר הם הפכו עורם ואמרו שהם לא מחליפים את המייסבי הגה במסגרת האחריות במידה ולא אקנה צמיג ושהם שולחים ״נקודה אדומה״ למשרד התחבורה בגלל הצמיג ושהקטנוע מורד מהכביש , לא התווכחתי יותר מידי וביקשתי לקבל את המפתחות של הקטנוע ולהמשיך לצמיגיה אחרת על מנת להחליף את הצמיג אך לתדהמתי סורבתי על ידי המוסך בטענה שהם לא משחררים לי את הכלי עם צמיג פגום -בעצם אונסים אותי לקנות מהם צמיג, לא הסכמתי והתעקשתי לקבל את המפתחות אך לאחר שהבנתי שזה לא יקרה נאלצתי להזמין משטרה כדי לקחת את הקטנוע שממש נלקח על ידם כבן ערובה.
בנוסף לכל נשמע לי מאוד לא תקין שהם העמידו את החלפת המייסבים במסגרת האחריות עם התניה לכך שאקנה מהם צמיג.
לבסוף לאחר שהגיע משטרה למקום ונלקחו פרטים השוטר אילץ את המוסך למסור לי את המפתחות.
מעבר לכל זה אני מגיע מעולם הרכב ויודע לאבחן צמיגים, הצמיג איתו הגעתי למוסך עבר סה״כ 9700 ק״מ והוא במצב סביר לחלוטין.
אני מרגיש שממש ניסו לעקוץ אותי מעבר לגבול ה״טעם הטוב״ ויצאתי משם מאוכזב וכעוס מאוד.