עמוד 4 מתוך 6 ראשוןראשון ... 23456 אחרוןאחרון
תוצאות 46 עד 60 מ 80

אשכול: התנהלות מוסך הונדה ״מאיר״

Junior Member הסמל האישי של ארז
    מאוד נהנתי לשמוע שהזמנת משטרה, עשו לי כזה קטע בעבר, ולא חשבתי על זה אפילו.
    אחרי שזה נאמר, לדעתי עשית טעות, הייתי בולע רוק, נותן להם להחליף מייסבים וצמיג, כי החשבון בראש אומר שאם אני לוקח את זה לבדי זה יקר יותר.
    אחרי שגם זה נאמר, יש לך אופציה טהורה לתבוע אותם אם הם לא מוכנים להחליף לך מייסבים במסגרת אחריות.
    זה בערך כסף על השולחן.

אני טיפלתי ב 3 ההונדות שהיו לי במוסך ניר , כמוסך מאוד מקצועי , הסיפור הזה דומה בהתנהלות למה שהיה לי בטפול האחרון, טיפול 12, בקבלת האופנוע אמרו בלאי בצמיג, ואמר ללא החלפה לא ישחרר את האופנוע, ביקשתי הצעת מחיר , שנראתה לי קצת גבוהה. סרבתי.
    לבסוף האופנוע לא נכנס לטיפול (סרבתי לחתום על טופס כניסה לטיפול לפני הצעת מחיר) ונסעתי משם.
    אני מניח שהכוונה טובה, הדרך מאוד לא.

סתם דוגמה שהיתה לי ממקרה אחר עם רכב פרטי, רכב משני שלנו יונדאי גטס ישנה. יצאתי מהקיבוץ בדרך לעשות טסט מתווך ידיעה שבדרך אני מחליף צמיגים (רכב שנוסע כ 2000 קמ בשנה ושנה קודמת אמרו לי לסחוב עוד שנה עם הצמגים והחליף) . בדרך עצרה אותי בוחן + משטרה לבדיקה, והורידו את את הרכב זמנית עד להחלפת צמיגים. שחרוו אותי חנסוע לכל פנצריה בדרך .הצמיג היה באמת במצב לא טוב. (הסיפור המטומטם היה בסוף בגלל ההורדה לקח לי עוד יום של משרד הרישוי ופעמיים טסט , פעם אחת להחזרה לכביש, טופס חדש ופעם שניה לטסט, והכל בהפרש של שעתיים)

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי ronen_sch צפיה בהודעה
    אני טיפלתי ב 3 ההונדות שהיו לי במוסך ניר , כמוסך מאוד מקצועי , הסיפור הזה דומה בהתנהלות למה שהיה לי בטפול האחרון, טיפול 12, בקבלת האופנוע אמרו בלאי בצמיג, ואמר ללא החלפה לא ישחרר את האופנוע, ביקשתי הצעת מחיר , שנראתה לי קצת גבוהה. סרבתי.
    לבסוף האופנוע לא נכנס לטיפול (סרבתי לחתום על טופס כניסה לטיפול לפני הצעת מחיר) ונסעתי משם.
    אני מניח שהכוונה טובה, הדרך מאוד לא.

סתם דוגמה שהיתה לי ממקרה אחר עם רכב פרטי, רכב משני שלנו יונדאי גטס ישנה. יצאתי מהקיבוץ בדרך לעשות טסט מתווך ידיעה שבדרך אני מחליף צמיגים (רכב שנוסע כ 2000 קמ בשנה ושנה קודמת אמרו לי לסחוב עוד שנה עם הצמגים והחליף) . בדרך עצרה אותי בוחן + משטרה לבדיקה, והורידו את את הרכב זמנית עד להחלפת צמיגים. שחרוו אותי חנסוע לכל פנצריה בדרך .הצמיג היה באמת במצב לא טוב. (הסיפור המטומטם היה בסוף בגלל ההורדה לקח לי עוד יום של משרד הרישוי ופעמיים טסט , פעם אחת להחזרה לכביש, טופס חדש ופעם שניה לטסט, והכל בהפרש של שעתיים)
    מבלי לראות את מצב הצמיג קשה לשפוט האם נדרשת החלפה, יחד עם זאת (וכפי שצויין מקודם) למוסך אחריות מרגע קבלת הכלי על הכלי, במצב כזה מבחינה בטיחותית ומשפטית המוסך אחראי לשחרר את הכלי רק במצב בטיחותי תקין אחרת הוא מסתכן בתביעה.
    יש כאלו ש"ינצלו" את זה כדי להפעיל לחץ, יש מוסכים שיסבירו יפה את העיניין ובעל הכלי יצטרך לחתום על טופס המסיר אחריות מהמוסך במקרה שהוא מוציא את הכלי וקורה משהו ויש כאלו שיסכימו לשחרר בלי כלום, הכל תלוי בבעל הכלי ובבעל המוסך. תבדקו טוב את החוקים ומה מותר\אסור לעשות.

מוסך "הגון" יראה את הבעיה ויסביר מה האפשרויות לתיקון, במידה ולא מתאים - נפרדים כידידים, יש כאלו שגמישים יותר ויש כאלו שפחות, אבל ככל שתבינו יותר באיזה מצב הכלי שלכם לפני שאתם מגיעים איתו למוסך תוכלו למנוע מצבים כאלו בעתיד לפני שמגיעה אי נעימות.

ציטוט נכתב במקור על ידי zx2r צפיה בהודעה
    מבלי לראות את מצב הצמיג קשה לשפוט האם נדרשת החלפה, יחד עם זאת (וכפי שצויין מקודם) למוסך אחריות מרגע קבלת הכלי על הכלי, במצב כזה מבחינה בטיחותית ומשפטית המוסך אחראי לשחרר את הכלי רק במצב בטיחותי תקין אחרת הוא מסתכן בתביעה.
    יש כאלו ש"ינצלו" את זה כדי להפעיל לחץ, יש מוסכים שיסבירו יפה את העיניין ובעל הכלי יצטרך לחתום על טופס המסיר אחריות מהמוסך במקרה שהוא מוציא את הכלי וקורה משהו ויש כאלו שיסכימו לשחרר בלי כלום, הכל תלוי בבעל הכלי ובבעל המוסך. תבדקו טוב את החוקים ומה מותר\אסור לעשות.

מוסך "הגון" יראה את הבעיה ויסביר מה האפשרויות לתיקון, במידה ולא מתאים - נפרדים כידידים, יש כאלו שגמישים יותר ויש כאלו שפחות, אבל ככל שתבינו יותר באיזה מצב הכלי שלכם לפני שאתם מגיעים איתו למוסך תוכלו למנוע מצבים כאלו בעתיד לפני שמגיעה אי נעימות.
    שבאתי ידעתי שיש צורך בצמיג , לא מצב SOS אבל היה לי בתוכנית אבל לא החלפה בהונדה.
    לבאתי מהצפון ליום טיפול.

תכננתי לטפל בצמיג אחרי, בהונדה (הנציג) לא הסכים, ביקשתי הצעה למחיר ולבסוף החלטתי לוותר. האופנוע לא טופל באותו ביום.
    התחושה שאין לך ברירה אותי קצת הכעיסה.

ברור לי שמוסך אמור להיות אחראי, אבל התחושה שלי היתה של לקוח שבוי.

מיסבי היגוי שחוקים זה גם בלאי סביר.
    החברה לא יודעת האם, וכמה פעמים עלית וירדת מווילי.
    להחליף מייסבים בחינם זה נחמד ממש, כי זה לא זול.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי zx2r צפיה בהודעה

לפי החוק אסור למוסך להחזיק את הרכב כבן ערובה גם בלי צמיגים בכלל.
    זה מתנגש עם חוקים אחרים להגנת הצרכן.
    המוסך יכול לחייב אותך לחתום על מסמך שמסיר ממנו אחריות והוא מחוייב להודיע למשרד התחבורה.
    עובדה שהשוטר שיחרר לו את האופנוע

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אני די בטוח שהשוטר שחרר לו את האופנוע מתוך רצון לסיים את הסיפור, ולא מתוך הכרה של החוק.

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    אני די בטוח שהשוטר שחרר לו את האופנוע מתוך רצון לסיים את הסיפור, ולא מתוך הכרה של החוק.
    אם היה חוק המוסך היה עושה גוגל כמו שאני עשיתי ובשניה מראה לשוטר אבל הם לא עשו זאת.

קרא שוב מה כתבתי ונסה להבין

קרא שוב מה כתבתי ונסה להבין
    הבנתי אבל אם היה חוק המוסך היה מנסה להציל את כבודו ומראה לשוטר כדי למנוע שיחרור, אם שוטר היה רואה שיש חוק כזה הוא לא היה לוחץ לשיחרור האופנוע ונוסע לשוארמה הקרובה

צודק.
    טעות שלי....
    שחשבתי שמישהו בניכר יבין איך מתנהלים כאן דברים.
    כוונתי היתה שזה לא רלוונטי מה החוק אומר. האינטרס של השוטר הוא לסגור את הקריאה עם כמה שפחות בלאגן וניירת. ולכן העובדה שהשוטר אמר כך או אחרת לא מעיד על כלום ולכן אין מה להשתמש בזה כטיעון.
    מהצד של המוסך, אגב, אותו הדבר בדיוק. מהרגע שהתחיל בלאגן הם יהיו מוכנים לשחרר לך גם אופנוע שמרחו את צמיגיו בגריז כדי להעלים את הבלאגן.
    שוב,
    אני בכלל לא מתייחס למה אומר החוק.

נ.ב.
    מנהל מוסך ביושבו כמנהל מוסך, גם אם ידע שהחוק בעדו, ירכין את ראשו מול השוטר.
    בכביש/ברחוב לעומת זאת, כשהוא יהיה תחת הכובע של סתם ישראלי, הוא יפתח חתיכת ג'ורה על אותו שוטר, על אמו, על סבתו ועל מקצוען...

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי ronen_sch צפיה בהודעה
    שבאתי ידעתי שיש צורך בצמיג , לא מצב SOS אבל היה לי בתוכנית אבל לא החלפה בהונדה.
    לבאתי מהצפון ליום טיפול.

תכננתי לטפל בצמיג אחרי, בהונדה (הנציג) לא הסכים, ביקשתי הצעה למחיר ולבסוף החלטתי לוותר. האופנוע לא טופל באותו ביום.
    התחושה שאין לך ברירה אותי קצת הכעיסה.

ברור לי שמוסך אמור להיות אחראי, אבל התחושה שלי היתה של לקוח שבוי.
    ברור, יש לי מספיק חברים שעברו גם את הקטע הזה, שיטת מצליח...

ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    לפי החוק אסור למוסך להחזיק את הרכב כבן ערובה גם בלי צמיגים בכלל.
    זה מתנגש עם חוקים אחרים להגנת הצרכן.
    המוסך יכול לחייב אותך לחתום על מסמך שמסיר ממנו אחריות והוא מחוייב להודיע למשרד התחבורה.
    עובדה שהשוטר שיחרר לו את האופנוע
    ידוע וצויין כבר.

Senior Member
    אני אצל ניר (מוסך יבואן רעננה) כבר 4 שנים, מעבר למקצועניות שהיא לא טריוויאלית, הוא גם בן אדם זהב.
    אין לי ספק שהוא מחזיק המון לקוחות נאמנים שיילכו איתו ולא עם המוסך, זה אומר הכל.

צודק.
    טעות שלי....
    שחשבתי שמישהו בניכר יבין איך מתנהלים כאן דברים.
    כוונתי היתה שזה לא רלוונטי מה החוק אומר. האינטרס של השוטר הוא לסגור את הקריאה עם כמה שפחות בלאגן וניירת. ולכן העובדה שהשוטר אמר כך או אחרת לא מעיד על כלום ולכן אין מה להשתמש בזה כטיעון.
    מהצד של המוסך, אגב, אותו הדבר בדיוק. מהרגע שהתחיל בלאגן הם יהיו מוכנים לשחרר לך גם אופנוע שמרחו את צמיגיו בגריז כדי להעלים את הבלאגן.
    שוב,
    אני בכלל לא מתייחס למה אומר החוק.
    קודם כל שוטר הגיע אז זה כבר מנפץ את הסטיגמה.
    שנית אם היו מראים לו את החוק הוא היה סוגר את האירוע הרבה יותר מהר.