כן לוקח איזה חודש וחצי. זה מבאס אבל זה מה יש.
כן לוקח איזה חודש וחצי. זה מבאס אבל זה מה יש.
screen shot 2020-10-27 at 14.16.58.jpg
שים לב לתמונה שבחרתי ולאופציית השילוח שנבחרה, למי שקורא אנגלית כמו שצריך - כתוב בבירור שלחברת השילוח (במקרה הזה DHL) יקח זמן משוער של בין 7-10 ימים להגיע ל*ביתך*.
הם לא מציינים שום דבר בנושא שזה עובר לנותן שירות אחר ובגלל זה בחרתי באופציה הזו כי על פניו היא נראית זולה ומהירה, נראה לך שהייתי רוצה לחכות 6-7 שבועות לקסדה במיוחד כשאני צריך אותה?
לא רק שהם הודו בטעות הניסוח שלהם הם גם זיכו אותי על דמי המשלוח, כי אמרתי להם הכי בכנות שאם הייתי יודע שהטיפול עובר לדואר ישראל בוודאות הייתי משלם עוד 100-150 שקלים על משלוח express ומקבל אותו תוך הזמן הכתוב ולא מחכה 6 שבועות.
מילת מפתח כאן "משוער". כמן שכבר כתבו - DHL זה דואר רגיל (גם בגרמניה וגם בישראל). אתה רוצה DHL עד הבית (זה באמת ממש מהר) - זק אופציה שניה. אבל שים לב - אם דואר ישראל אתה יכול לפעמים לחמוק ממכס (קרה לי פעמיים) כי הם לא בודקים הכל. עם DHL אתה משלם 100% דל כל המיסים ב-100% מהזמן + עמלות שלהם.
לא מתיימר לדעת - כל אחד ושיקולים שלו
אולי זה יגרום להם באמת לקרוא את הניסוחים של עצמם.
כן אבל יש הבדל בין משוער של 7-10 ימים לתוצאה של חודש חודש וחצי.
הם פשוט צריכים לשנות את הניסוח ואז הלקוח יוכל להבין ולבחור בחירה הרבה יותר מושכלת.
ברור שהייתי שמח לחמוק ממכס אבל גם תלוי באיזה מחיר, לחכות 6-7 שבועות לקסדה במצב שאני צריך אותה בדחיפות זה מבאס, במיוחד שבנית על זה ולא ידעת על זה אז לא תקנה עכשיו קסדה חדשה כי כבר אחת בדרך.
אם כבר הייתה לי אחת שהיא ממש בלויה אבל עדיין במצב רכיב הייתי בכיף מחכה ושמח לחכות בשביל לחסוך את הכסף.
וכן, לצערי רק עכשיו הבנתי שdhl הוא גם הדואר הגרמני הסטנדרטי, כיף להם שם בגרמניה.![]()
עשית טוב שהזמנת משלוח רגיל, עדיף שיתקע קצת בדואר שלנו,
ולא לשלם כל מיני תוספות מיותרות,
הזמנתי מהם ולקח חודש עד הדואר,
שילמתי רק מעמ
מבחינת FC MOTO הדואר בעולם המערבי עובד כמו בגרמניה וכנראה כאן הטעות שלהם.
שאני מזמין מהם (במשלוח רגיל של DHL) אני מקבל את החבילה עד הבית תוך 3 ימים מההזמנה והם במרחק 600 ק"מ ממני.
החבילות של FCMOTO צריכות לעבור מוכס שיקבע להן שומה והתהליך הזה מעכב את העסק מאוד.
עליאקספרס יודעים היום לשלוח לישראל חבילות שבאמת מגיעות בתוך 7-10 ימים...
אם הקסדה עדיין בדרך לפניך שתי אפשרויות.
הראשונה היא להגיש בקשה מקוונת באתר משרד התחבורה ולצרף אסמכתאות לגבי התקן.
אם יאיר לך המזל תמציא למשלח את האישור בטרם הגעת הקסדה למכס ואולי ישחררו אותה ללא בדיקה. אולי.
האפשרות השניה היא להשיב לשרות הלקוחות של המשלח מייל ולצטט את החלק הרלוונטי מתוך מסמך ״דרישות חובה ליבוא מוצרי תעבורה״.
ולציין שהפריט המיובא עומד בדרישות.
המשלח יציג אותו לבודק משרד התחבורה ויחייב אותך בעמלה כלשהי של כמה מאות שקלים כנראה בגין ה״שירות״ הזה ( שניתן להם מהמדינה בחינם).
אם הפריט עומדבדרישות הוא ישוחרר
זה אמור להיות אותו הטופס של חלפי רכב.
הקסדה גם מופיעה באותו הנוהל של חלפי רכב.
המשלח יגיש בכל מקרה את המשלוח לבדיקה אלא אם יהיה לך אישור יבוא ואז או שעדיין יפנו לבדיקה או שיעבירו.
יש למשלח מוטיבציה להפנות לבדיקות. זה תוספת הכנסה עבורם.
החברות שלהן יש גלובל שיפינג וגובות מאיתנו את התשלומים מראש קשורות עם עמילי מכס בחוזה כללי ותובעני.
הן מעבירות למשלח מראש את פרטי סיווג המכס לכל חבילה ותקנים שהמוצר נושא דבר שמאפשר לעמיל המכס לסווג ולשחרר את החבילות בלי קשקושים.
כשלקוח פרטי מזמין מסתם אתר השולח מצרף סתם חשבונית שאותה המשלח צריך לסווג.
רוב המשלחים / עמילי המכס שלהם נותנים לחבילות מתחת לרף המיסוי (75$) סיווג כללי של חלפי רכב ומפנות אותן לבדיקה.
זה משתלם להם כי הם חוסכות זמן עבודה על סיווג וגובות מהלקוח עמלה על הבדיקה.
יום יבוא וזה יתפוצץ ביצוגית לדעתי
מקפיץ את האשכול כי אני מעוניין להזמין קסדה מחו"ל בלי לחץ על זמן המשלוח. ממה שאני מבין פה, עדיין יכול להיות סיכוי שלמרות שהקסדה עם תקן מאושר של ECE או DOT, ייתכן וזה יידרש לאישור התקן כמו שקרה לארז? האם זה תלוי באתר ממנו אני מזמין? בשיטת השילוח? גם וגם?