ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
מנסה לענות לך לפי הסדר.
1. הסגר לא נועד לרפא אלא להבטיח שלא יהיה לחץ על בתי החולים ומחלקות הקורונה.
2. בדיקות מבצעים לפי הנחיות היצרן, לא רק בקורונה.
3. המערכת היתה מוכנה עם תיקים ונהלים שלא בוצעו. לא יודע למה ולא בסדר- נקודה. משער שבגלל אילוצים פוליטיים.
4. יש מגיפה אמיתית, זה מסוכן ולא צחוק והסכנה קיימת למרות שאנשים חושבים אחרת. 30% מכוח האדם בביטחון חולים זה לא סבבה.
5. ישראלים שאני מכיר, כולל עבדך מפחדים באבוהה מהמחלה. התברר לי לאחרונה יש חולים במעגל שלישי בריאים וספורטיביים שסובלים מאוד ועוד לא דיברנו על הסיבוכים.
6. ממה שקראתי גורמי הרפואה בשבדיה לא בדיוק יודעים להסביר מדוע הצליח ואם בכלל התכוונו ואני לא חושב שאפשר לסכם כלום עדיין.
7. יש לנו אנשי רפואה ברמה הגבוהה בעולם ואף אחד לא מקבל החלטות מקצועיות מהמותן או לבד.
8. ההנהגה שלנו בכנסת ובממשלה עסוקה בהון פוליטי, הטלת אשמה, שקרים וחוסר אחריות. אם אפשר אחרת? כן. צריך להחליף את השיטה לשתי מפלגות ולקבל יותר משילות. לצערנו, לא יקרה. כל עוד הלפיתה של הקטנות מנהלת את הגדולות נמשיך להאיץ במדרון.

אין לי כהדיוט דרך מבוססת לדעת מה נכון לעשות, כמה בסדר או לא כל צעד שנעשה עד כה.
אממה, כאזרח מודאג לא פחות נראה לי שההדיבור על אזלת היד של השלטון, הדיון בלגיטימיות של הצעדים (כאילו שמישהו מרוויח הון פוליטי מסגר) והטענות שמכוונת לאשמים ומנוף לתירוצים הם הדבר האחרון שהמדינה צריכה. אחדות והסכמה הם הדבר הכי מועיל במצבים כאלה ואת זה אנחנו הולכים ומאבדים.
לילה טוב ובריאות
אתה הרי לא חריג בשום צורה. רוב האנשים, כולל המשפחה שלי והחברים שלי, מקשיבים לאותם דחלילים, לא עושים שיעורי בית ונקודת ההנחה שלהם זהה לזו שלך.
"למה שהם יעשו X, Y, Z? אין להם שום אינטרס...". ואנחנו הרי לא מכירים. אני סתם מישהו עם שם מפוקפק בפורום באינטרנט.

אבל נקודת המוצא שלי היא בנתונים. יש לי בעיה עצומה עם הפער שבין התיאורים והטיעונים לבין הנתונים האוביקטיביים.
ברגע שהמשבר פרץ, הדבר הראשון שעשיתי היה לבדוק את הרקע. את הבסיס העובדתי. כמה מתים במדינת ישראל בכל יום. מה סיבות המוות. איך זה מתפלג לאורך השנה. מה בודקים. איך בודקים. מי בודק. מה זה הוירוס הזה, איך הוא פועל, למי הוא דומה, על מי פועל, מה הסכנות, מה הסיבוכים, איך זה ביחס לכל מני וירוסים אחרים... אני יכול להכנס לפרטים אבל תצא כאן מגילה באורך הגלות שאף אחד לא יקרא.
בהקשר האקטואלי של "קריסה", מספיק שאני אשלח אותך לנתוני התחלואה והתמותה בישראל בכל חורף וחורף (למ"ס ומשרד הבריאות - הכי רשמי בעולם) ותוכל להשוות אותם לנתוני הזוועה שאתה מקבל כרגע בנוגע לקורונה. אם בקורונה המערכת קורסת והמדינה במקלטים אז איך יתכן שבכל חורף המערכת מטפלת בסדר גודל של פי חמישה מהמצב הנוכחי (בכל זמן נתון), התמותה עולה ב50% אבל אנחנו... עלא באב אללא...

ואין שקיפות. אנחנו לא מקבלים נתונים מלאים. הכל מעובד. מה שלא נוח מבושל, מה שמבושל ונחשף נמחק (רק היום משרד הבריאות הפסיק לדווח על תפוסה בבתי החולים כי התברר שהוא משקר), הכל נמסר תחת מעטה של עשן סמיך ותבהלה ופחד הוא הכלי הכי שחוק בספר... תמיד עובד!
פחד זורק אנשים לדחלילים ורייטינג ופרסומת.
פחד גורם לאנשים להיות מוכנים לבלוע רעל כי רק רעל.
פחד מחזיק את הכבשים בעדר.

אז לא. אני חולק עליך לחלוטין בנוגע למה שהמדינה כרגע צריכה. המדינה צריכה שקיפות, ממלכתיות ודוגמא אישית. אלה הדברים שגם מייצרים אחדות והסכמה.
מולם, סגר הורג והנזקים שהוא מייצר הם בכיה לדורות.