אני מסכים איתך. למרות שחוקי התנועה נשארים אותם חוקי תנועה, יש דגשים רבים לרוכבי דו"ג שאפילו לא נותנים עליהם את הדעת במבחן המעשי לרכב.לגבי מבחן בכביש גם לבעלי רשיון B- טוב מאוד. אין שום דמיון בין נהיגה ברכב לבין רכיבה על אופנוע בכביש.
הדוגמה, בעיניי, הכי מובהקת ושהכי זכורה לי היא נושא הפניות - מאיזה צד לאיזה צד יש לפנות/להיצמד לטובת בטיחות מקסימלית ומקסימום מרחק מהתנועה החוצה.
נקודה שבחנתי מתוך עניין אישי שלי בלבד, כשלמדתי לאחרונה שיעורים ל-A1.כשאתם מסתכלים במגרש על מי שעושה a2, רוב החברה שאתם רואים הם אנשים בוגרים עם רשיון, או נערים/אנשים שזה הרשיון הראשון שלהם?
הרוב (אמנם לא רוב מוחלט, אבל בהחלט הרוב) היה בני נוער צעירים, באזור גילאים של 16-18.
אני חושב שזמן למידה הוא תמיד מבורך ואף פעם לא יכול להזיק, אבל היי - למה לא להפיק ממנו את המירב? רק כדי לומר שהוא צבר עוד שלוש שעות מגרש?כל דרישה נוספת שתיתן להם עוד כמה ימים במגרש
בחייאת, מתי יצא לך לראות מורה נהיגה לאופנוע שטורח להסביר לתלמיד עקרונות רכיבה נכונה? מה שזכור לי מהשיעורים היא גישת ה"איך עוברים טסט".
אף אחד לא טרח לקחת אותי, גם אם ל-10 דקות, להסביר לי כיצד לרכוב בצורה נכונה או מה החשיבות של מיגון.
שלא לדבר על זה שראיתי מורה עולה כמה פעמים על הקטנוע ללא קסדה כדי להדגים לתלמיד תרגיל מגרש. איפה הדוגמה האישית?
אני בטוח שלא כל המורים זורקים וחלקם אף עושים ככל שביכולתם לטובת העניין. ועדיין, אני רק חושב כמה רוכבים עברו תחת ידיו של המורה...
כל מה שאני יודע על תנוחת רכיבה נכונה ועל אמצעי מיגון טובים קראתי באינטרנט. גם בשלב זה אני מרגיש שיש לי חסך מסוים.
לא בטוח שעלם צעיר בן 16 יידע לזהות את הבעיתיות או יידע להרים את הכפפה (תרתי משמע) עצמאית.