הארלי דיווידסון מפסיקים את שיווק הספורטסטר (על כל שמונת דגמיו) באירופה, ובכלל זה בישראל, במקביל ליציאה מהשוק ההודי; הכל בשם ההתארגנות מחדש שעושים בחברה, שנמצאת בקשיים; הפרטים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%94%d7%90%d7...8%d7%a1%d7%98/
הארלי דיווידסון מפסיקים את שיווק הספורטסטר (על כל שמונת דגמיו) באירופה, ובכלל זה בישראל, במקביל ליציאה מהשוק ההודי; הכל בשם ההתארגנות מחדש שעושים בחברה, שנמצאת בקשיים; הפרטים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%94%d7%90%d7...8%d7%a1%d7%98/
הזוי.
יורו 5 הזה הורס כל חלקה טובה. מילא האירופאים יפי-הנפש, שיסבלו - אבל מה אנחנו קשורים?
מה, רק אבניר יודעים לייבא כלים בתקינה אמריקאית? מישהו באלבר צריך להתעורר, ומהר.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
להבנתי אלבר ישנים בעמידה.
לא ברור לי מה מחזיק אותם (לפחות בשוק האופנועים).
יש להם מלאי משומשים שעומד על מעל 104 כלים (סגר קורונה היה לי זמן לספור) רק בלוח יד 2.
ויש גם כאלו שלא פורסמו.
בתחשיב פשוט של 70k לכלי ( ברור שישנם שם כלים שעולים פי 3 ).
תעשו פחת של כמה אחוזים מדי שנה ותקבלו בועה שמתיי שהוא תתפוצץ.
אני לא יודע כמה חדשים הם מוכרים אבל הספורטסטר לדעתי בהחלט שחקן משמעותי שירד להם.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
בדיוק,
לתת למתחרים לייצר דגמי קאסטום שכן עומדים בתקנים בזמן שהם חושבים לייצר דגמים שלא מתאימים והגיוניים לשוק העכשווי
ובנוסף לפגוע בקהל שלהם (שגם ככה קטן ומצטמצם) מחוץ לאמריקה בלי דגמים נכונים לעכשיו,
גם מבחינת תקנות, מראה, מחיר והורדת סמ"ק (וכן, אני יודע שהורדת סמ"ק זה כואב, אבל צריך שצעירים יתחילו להתמכר לאופנועים האלו כדיי שאח"כ הם ייקנו ג'ינס עם לוגו של הארלי ב-500 שקל)
נו טוב, הנה חסכנו 100,000 ש"ח על אופנוע שאפשר לרכוש אחד טוב יותר ממנו בחצי מהמחיר![]()
אחת מהסיבות שהארלי מתרסקת כפי שהיא מתרסקת כי הארלי לא נמדדת בשום מדד מוכר של אופנועים.
השוק שלה אופייני ואחר, הלקוחות שלה אחרים, המדדים שלה אחרים, היא לא חברת אופנועים שמיישרת קו
עם שוק אופנועים אחר.
הארלי לא מוכרת אופנוע במלוא מובן המילה המקובל, הארלי מוכרת מותג אמריקאי על גלגלים, כמו קוקה קולה
כמו ג'ינס לויס 505 כמו ביג מק. יש הרבה משקאות ג'ינסים והמבורגרים טובים יותר, אז מה?
הארלי נכנעת למגמה הירוקה, הארלי מפסידה לקוחות שההילה של העבר ותפארתו כבר לא מדברת אליהם,
הלקוחות שלה הזקנו ומתו בניהם עדיין שמרו לה חסד נעורים, הנכדים והנינים פחות. ב-130 שנה לערך הארלי
ייצרה אופנועים וחלומות והצליחה לעמוד בשינויים כרגע היא מחשבת מסלול מחדש.
איום התקנות הירוקות ואיסור מנועי בעירה פנימית מציב אתגר גדול בפני כל ייצרני האופנועים, הארלי ששמרה
שנים על המסורת מתקשה לספק את הסחורה, הקלף הגדול ביותר שלה הלך. עכשיו היא נערכת מחדש.
זה רק אמר שכל האופנועים שלה יהפכו מהר מאד לקלסיקות מבוקשות.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
לפחות באירופה הארלי דווקא מוכרת לא רע, הסטריט בוב נכנס לרשימת ה20 הנמכרים בגרמניה ועוקף רבים וטובים.
הדגמים החדשים של הארלי בהחלט יכולים להמדד בכל הפרמטרים שקרוזרים יפנים נמדדים, המתלים עובדים מעולה הבלמים גם כן וכל זה בלי ויברציות מוגזמות ויש גם יכולת השכבה.
מיתוס הלקוחות המזדקנים ומתים נכון בחלקו, בזמן שהלקוחות של הארלי זקנים רואים מגמה של רוכבים מבוגרים שמוכרים את האדוונצ'ר שלהם וקונים הארלי, יש מן קטע כזה שאנשים יוצאים לפנסיה על הארלי ככה שאומנם הם זקנים אבל יש תחלופה.
הבעיה של הארלי היא ניהולית בלבד והם ממשיכים לעשות טעות אחרי טעות.
אותו הדבר קרה לtoys r us, פשטו רגל בכמה מדינות אבל במקום לסגור החנות עברה ליד פרטית ששינת שם אבל ממשיכה למכור צעצועים וזה דוגמא קלאסית לעסק מצליח שניהול כושל הרס אותו.
הגיוני שמנוע שהושק לראשונה בשנת 1984 כבר לא עומד בתקנים. פרט לכמה שינויים קטנים ומעבר להזרקה , זה אותו מנוע Evo.
בזמן שבאופנועים הגדולים החליפו כבר פעמיים מנוע (טייון קאם בשני דורות ומילווקי 8)
כנראה כבר בלתי אפשרי לעמוד בתקנים החדשים עם מנועי קירור אוויר
יותר הגיוני היה לדעתי לקחת מנוע של מילווקי 8 ולהקטין אותו קצת ולשים בספורטסטר.
אבל מצד שני אני הייתי גם מוציא את הברונקס לאוויר העולם ולא גונז אותו.
Sent from...