ממה שאני יודע טוויטר חסמו את החשבון של טראמפ, פייסבוק ואתר Reddit הסירו קבוצות גדולות של אנשי ימין- לא קיצוני ולא נעליים.
אפל וגוגל הסירו מחנויות האפליקציה שלהם את Parler - התשובה לפייסבוק בכל הקשור לצנזורה.
בחשבון הטוויטר שלי חלה ירידה של עשרות אחוזים במימד החשיפה במהלך קמפיין הבחירות האחרונות. חשבונות נוספים מעידים על הסרת עוקבים מאסיבית וירידה בחשיפה. צריך לזכור שיש בפייסבוק ורדיט חשבונות וקבוצות שמזוהים כתומכי טרור, מפיצי אנטישמיות ומסיתים לאלימות נגד יהודים, לבנים במשך שנים ארוכות שלא נחסמו מעולם.

מעבר לכך, גוגל ויוטיוב (מנוע החיפוש השני בגודלו כיום) למיטב הבנתי המקצועית, מתעדפות ידיעות בעל תועלת ליברלית יותר מעשור.
לדוגמא, במהלך הבחירות ועדיין קשה היה למצוא אזכורים שליליים על פרשת משפחת ביידן * למרות שהיו אלפי ציוצים וידיעות גם מצד בכירים בממשל ודמויות ציבוריות בנושא. טוויטר סגרה את החשבון של הניו-יורק פוסט (העיתון הרביעי בגודלו בארה"ב) שצייץ על הפרשה למשך שבועות - בתקופת הבחירות.

עכשיו מעבר לעניין של שמאל ימין שלא מעניין אותי לדון בו למרות שהוא הבסיס- קרה כאן משהו. נפל דבר.
יש כאן התאגדות מתואמת של תאגידים מנופוליסטים שהציעו למכירה מניות לכל דיכפין ואפשרו לכל איש "ימין" להירשם ולקבל על הראש את התעמולה החד צדדית שמטרתה חסימת חופש הביטוי למי שמזוהה כ"לא שמאל" - או "לא דמוקרטי" באמריקאית. פחות מעשרה אנשים שמנהלים חברות שפועלות תחת מטריית חשאיות של "חוק השב"כ האמריקאי" (שמגן עליהם מתביעות) מחליטים עבור מאות מליוני משתמשים מה ראוי להגיד ומה צריך להישמע וביום השחור הזה- גם למי מותר להשמיע דיעות.
בלי מליצות וחפירות אני חושש שאת התאריך הזה, עוד נזכור בעתיד.
יום שחור לחובבי החופש.

* נתפסו שלושה כונני הארדיסק של הבן (מכור לסמים, לא נגמל) שהכילו מלבד פורנוגרפיה עדויות מצולמות, אימיילים ומסרונים שמהם עולה שהמשפחה היתה מעורבת בעסקים עם אקראינה, רוסיה וסין- כולל ג'ו, בזמן שכיהן בתפקידו. בזמן שכיהן בתפקידו וגם אחרי פעל לטובת הממשלים. רודי ג'וליאיני מחזיק בהעתק של החומר ומספר על כך בהרחבה בערוץ היוטיוב המייגע שלו. ה FBI הודה בלחץ שהחומר בידיו אך לא פרסם את הידיעה מיוזמתו במהלך קמפיין הבחירות. נציג אישר שחוקרים הלבנת הון. על בגידה (שירות מדינה זרה בתפקיד ציבורי) לא דובר שם. אך זה מה שעולה מהחומר.