תשובה בקשר לטחינה היונה:
יש שני סוגים של "היונה"- יש את טחינה "קראוון" עם המדבקה הכחולה וציור של עוף שלא זכור לי שמו,
וכולם קוראים לה טחינה היונה, בעיקר הישראלים. טחינה "קראוון" זו טחינה טעימה אבל עדינה ולא מתאימה להכנת חומוס. מי שממליץ להכין חומוס עם טחינה קראוון, אז לא להקשיב לו.
יש את הטחינה "סמל היונה" שמגיעה עם מדבקה בצבע לבן וקרם, ועם ציור של נשר. וזאת בעצם טחינה היונה האורגנלית ולא "קראוון". לפי דעתי זו הטחינה הכי משובחת שקיימת בארץ, יחד עם טחינה "הגמל".
טחינה "סמל היונה" מבחינתי היא הטחינה הכי טובה להכנת חומוס,. היא נותנת לחומוס את הטעם הערבי והמשובח שלו. אני קונה אותה בפחים של שלוש וחצי קילו בשוק לוינסקי. .
טחינה "הגמל" היא גם משובחת. אבל בשביל חומוס, "סמל היונה" היא מספר אחת בארץ.
לגבי החומוס של עזורה- לפי דעתי זה יותר שום מאשר חומוס. לחומוס שלהם יש טעם של
שום ולא של חומוס, וגם החומוס שלהם הוא הכי יקר בארץ. מנה קטנה של חומוס ב-22 שח, ובפיתה 16 ש"ח- גם חומוס דוחה וגם יקר.
אגב שוק לוינסקי- לא ממליץ לקנות ברחוב הראשי של לוינסקי, אלא לחפש סיטונאים שנמצאים ברחובות שחותכים את לוינסקי, כי הפער במחירים מאוד גבוה. טחינה "סמל היונה" נמכרת כיום בכ-20 ש"ח לקילו כי המחירים ירדו. חלק הורידו את המחיר וחלק נשארו עם המחירים הגבוהים למרות הירידה במחיר שומשום בעולם.