עמוד 6 מתוך 10 ראשוןראשון ... 45678 ... אחרוןאחרון
תוצאות 76 עד 90 מ 138

אשכול: הרלב"ד מוציאה תכנית הכשרה חדשה לרוכבי דו-גלגלי

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי lygav צפיה בהודעה
    לא, אני מקפיד על המילים שלי.
    אל תשייך אותי למה שאני לא.
    בשונה מהרוב אני לא צריך גוגל כדי להבין על המושגים האלה.
    אבל מי שיקרא על זה בויקיפדיה ברור שזה בקלות מבלבל.
    אליבא דג'ורדן פיטרסון אני מסכים לקרוא לך מה שתבחר

Member
    להתחלה טובה ומוצקה:

https://www.amazon.com/Liberty-Dover.../dp/0486421309

https://www.amazon.com/Wealth-Nation.../dp/1604598913

https://www.amazon.com/Free-Choose-S...K5JQBHT5JGJGF7

https://www.amazon.com/Treatises-Gov...p%2C494&sr=1-1

בבקשה: אם באמת תקרא משהוא פה אני אשמח להזמין אותך לבירה ולשבת לפטפת.

Member
    ערכים הם לא יכולים להיות סולם.
    ערכים הם מערכת מכיוון שמתקיים ביניהם יחס של שיקולים ואיזונים, ותלוי בקונטסט ערכים מסויימים מקבלים מקדמה, ובקונטקסט אחר ערכים אחרים.
    אחרת מה המשמעות של ״סולם״ אם הערך העליון תמיד לוקח.

תראה לדוגמא מה קורה כשמתייחסים למערכתמערכים כמו סולם, כמו עכשיו עם קורונה:

החליטו שערך ״הלא למות מקורונה״ זה ערך עליון -> ומשרד הבריאות יש לו ווטו אוטומטי על כל דבר שהופך חיים לחיים.
    אתה לא יכול לפגוש משפחה
    אתה לא יכול לנוע בחופשיות
    אתה לא יכול ללמוד
    ועוד ועוד ועוד

דוגמא הפוכה היא בזמן של מלחמה, ערך החיים לא של החיילים שלנו, ולא של האויוב רחוק ממקום ראשון - לא מבחינת החיילים עצמם, ולא מבחינת הצבא.

אז שוב, ערכים הם לא סולם.

Banned
    להתחלה טובה ומוצקה:

https://www.amazon.com/Liberty-Dover.../dp/0486421309

https://www.amazon.com/Wealth-Nation.../dp/1604598913

https://www.amazon.com/Free-Choose-S...K5JQBHT5JGJGF7

https://www.amazon.com/Treatises-Gov...p%2C494&sr=1-1

בבקשה: אם באמת תקרא משהוא פה אני אשמח להזמין אותך לבירה ולשבת לפטפת.
    אופס קפצתי מעל הפופיק סליחה שחכתי לציין שאני בור ואעמה ספר לא יודע קרוא וקרוא
    בכל מקרה זהו פורום אנונימי (לכאורה) וזכית לפרסם כאן את ידענותך. אשריך.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    אופס קפצתי מעל הפופיק סליחה שחכתי לציין שאני בור ואעמה ספר לא יודע קרוא וקרוא
    בכל מקרה זהו פורום אנונימי (לכאורה) וזכית לפרסם כאן את ידענותך. אשריך.
    אופס סליחה שלי, קראתי את ההודעה הקודמת שלך מהר מידי וחשבתי שביקשת חומר לקרוא.
    לא התכוונתי לפרסם את ידענותי.
    וכולנו בורים, בלי קשר ליכולת קריאה, ומהבורות הזאת מלכתחילה נוצר המצב שעליו אנחנו מתכתבים פה.

Banned
    טוב תגיד לביביידן לשלוח לי זימון לתיבת הדואר (קופסת מתכת חלודה כזו על השער) וירשום שש שש שש
    אני ממתין

Senior Member
    לא קראתי את כל השרשור, אך זאת דעתי האישית:
    אני לא רוצה שהמדינה תתערב לי בחיים מעבר למה שהיא כבר מתערבת וכי זה גם ככה כבר יותר מדי.
    לרוב כל מה שהמדינה מעורבת בו בסוף יוצא עקום.
    כל אחד יקח אחריות על חייו ויחליט אם לעשות קורס רכיבה ואיפה, אני כמובן עשיתי אבל לא הייתי רוצה שיכפו עליי, כמו שאני לא רוצה שמעבר לקסדה שמחויבת בחוק מחר יכריחו אותי ללבוש מעיל או אפוד מתנפח כי איזה לוביסט הוביל לזה.
    Tracer 900

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי Paz צפיה בהודעה
    לא קראתי את כל השרשור, אך זאת דעתי האישית:
    ...
    אמרו את זה קודם, לפניי,
    זה לא משנה

Senior Member
    ערכים הם לא יכולים להיות סולם.
    אז שוב, ערכים הם לא סולם.
    ערכים הם לא מערכת שטוחה ושיווינית אלא מדרג, סולם, מעלה, מדד, צורת ניקוד ולא משנה איך תקרא לזה, העיקר שזה מסדר דברים לפי קדימות עדיפות חשיבות וכו'. אדם יכול להגיב או להחליט אחרת בכל סיטואציה ולנמק את ההתנהגות כערך אבל זה קצת הפוך ממשמעות המושג.
    לדוגמא-
    יוסי מנענע את השכנה ונימק זאת לאישתו שגילתה שהוא חייב "לחיות ולא רק לנשום". מצד שני יוסי הרביץ לאישתו כי דיברה עם השכן בגלל ש"משפחה לפני הכל". יוסי טוען שמדובר בערכים ואני אומר שהוא חרטטן עם תירוצים גרועים. להסביר מדוע?
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    ערכים הם לא מערכת שטוחה ושיווינית אלא מדרג, סולם, מעלה, מדד, צורת ניקוד ולא משנה איך תקרא לזה, העיקר שזה מסדר דברים לפי קדימות עדיפות חשיבות וכו'. אדם יכול להגיב או להחליט אחרת בכל סיטואציה ולנמק את ההתנהגות כערך אבל זה קצת הפוך ממשמעות המושג.
    לדוגמא-
    יוסי מנענע את השכנה ונימק זאת לאישתו שגילתה שהוא חייב "לחיות ולא רק לנשום". מצד שני יוסי הרביץ לאישתו כי דיברה עם השכן בגלל ש"משפחה לפני הכל". יוסי טוען שמדובר בערכים ואני אומר שהוא חרטטן עם תירוצים גרועים. להסביר מדוע?
    אפשר לעזור ליוסי לנענע את השכנה?
    אפשר לעזור למחוקק לצאת לנו מהוורידים?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי בןהלאמשחיז צפיה בהודעה
    אפשר לעזור ליוסי לנענע את השכנה?
    אפשר לעזור למחוקק לצאת לנו מהוורידים?
    זורם איתך- מחוקק בחיינו זה רע.
    ביטוח חובה ביטוח בריאות ביטוח לאומי מילואים מיסים ותמרורים זה גם מחוקק.
    באמת היית מוותר על אחד מהם?
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Member
    זורם איתך- מחוקק בחיינו זה רע.
    ביטוח חובה ביטוח בריאות ביטוח לאומי מילואים מיסים ותמרורים זה גם מחוקק.
    באמת היית מוותר על אחד מהם?
    ״ביטוח״ חובה - ברור! ומחליף בביטוח אמיתי ופרטי שבו גם יש קשר בין מי שאתה לכמה אתה משלם, ובין כמה שאתה משלם לכמה שאתה מקבל.
    ביטוח בריאות - ברור! מזמן. מפריט את הבריאות הכושל שבגללו כולנו גם ככה משלמים פעמיים, וגם בסוף מקבלים שירות גרוע. ובגלל זה הרי גם ככה לכל אחד כבר יש בפועל ביטוח פרטי כזה או אחר. תראה כמה כסף רק ״אסותא״ מגלגל.
    ביטוח לאומי - הכי ברור! אתמול הייתי מוותר על ה״לא ביטוח הזה״ שלמעשה זה סובסידיה שעובדת בשיטת הפירמידה וכמו כל פירמידה היא פשטה רגל (אגב תבדוק כמה יש לך בחשבון שלך בביטוח הלאומי, ודבר שני תנסה להוון ותשווה כמה אתה אמור תקבל לעומת כמה ששילמת, אולי אז תבין איזה גניבה זה).
    מיסים - רק טיפש רוצה לשלם מיסים! כמה שפחות ובשביל זה צריך לוודא שכל שקל שמשולם הולך למקום נדרש. ״המדינה״ לא יכולה לממן כלום - רק משלמי המיסים יכולים לממן. לא לשכוח את זה.
    מילואים - בטח! צבא מקצועי..לא אני המצאתי את זה, וגם ככה זה בכיוון לשם.
    תמרורים - הכי לא קשור פה ברשימה , לא יודע אפילו איך להתייחס.

כמובן שלכל אחד מהדברים האלה יש דרך לעשות אותו בצורה אחראית ונכונה. ולא, לא התכוונתי פשוט לעשות את זה מהיום למחר.

Senior Member
    תמרורים - הכי לא קשור פה ברשימה , לא יודע אפילו איך להתייחס.
    לי נראה שכולם קשורים איכשהו לעקרון שמירת חיים.
    אפשר לחיות בלי חובת ביטוחים מיסים תמרורים ומיסים במדינות שלא תמיד זורמים מים נקיים מהברזים החשמל הוא מותרות והדרכים משובשות. לרוב גם השחיתות השלטונית לא דומה מהכיוון הגרוע. מכיר כאלו שעשו את זה לתקופות ארוכות אבל עקרון פאק דה סיסטם בסופו של דבר מעייף ומגביל כי אתה עושה מה שרע למערכת ולא מה שטוב לך.
    מסכים שיש שומן בארגון שנקרא ממשלה והרבה- ובכל העולם כי המשאב הכי זול הוא כסף ציבורי. השאלה אם אתה מבין את המשמעויות הכלכליות החברתיות והמדיניות של מדינה שאומרת לאזרח - תסתדר לבד. לאור התגובות שלך אתה כנראה לא באמת מבין כי זה אפילו לא עניין של טרייד אוף אלא סתם הגיון פשוט:
    יוסי עשה תאונה לא שילם ביטוח וצריך ניתוח כדי לא להישאר נכה כואב ונזקק.
    אם המדינה לא תממן את הניתוח- יוסי יסבול, בני משפחה שיטפלו בו ירוויחו פחות ולא יכניסו מיסים.
    אם ישאירו את יוסי למות בשלג, לא תהייה משפחה חמולה ולא חברה.
    אם אין חברה אין זהות ואין סיבה להילחם על עצמאות או רצון לחפור באר מים עבור כולם.
    התמרורים המילואים הביטוח וקורס רכיבה מתקדמת נועדו למנוע למזער נזקים וסבל ולחזק את המוסר והדבק שמחזיק אזרחים יחד.
    סיימתי כאן.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Member
    לי נראה שכולם קשורים איכשהו לעקרון שמירת חיים.
    אפשר לחיות בלי חובת ביטוחים מיסים תמרורים ומיסים במדינות שלא תמיד זורמים מים נקיים מהברזים החשמל הוא מותרות והדרכים משובשות. לרוב גם השחיתות השלטונית לא דומה מהכיוון הגרוע. מכיר כאלו שעשו את זה לתקופות ארוכות אבל עקרון פאק דה סיסטם בסופו של דבר מעייף ומגביל כי אתה עושה מה שרע למערכת ולא מה שטוב לך.
    מסכים שיש שומן בארגון שנקרא ממשלה והרבה- ובכל העולם כי המשאב הכי זול הוא כסף ציבורי. השאלה אם אתה מבין את המשמעויות הכלכליות החברתיות והמדיניות של מדינה שאומרת לאזרח - תסתדר לבד. לאור התגובות שלך אתה כנראה לא באמת מבין כי זה אפילו לא עניין של טרייד אוף אלא סתם הגיון פשוט:
    יוסי עשה תאונה לא שילם ביטוח וצריך ניתוח כדי לא להישאר נכה כואב ונזקק.
    אם המדינה לא תממן את הניתוח- יוסי יסבול, בני משפחה שיטפלו בו ירוויחו פחות ולא יכניסו מיסים.
    אם ישאירו את יוסי למות בשלג, לא תהייה משפחה חמולה ולא חברה.
    אם אין חברה אין זהות ואין סיבה להילחם על עצמאות או רצון לחפור באר מים עבור כולם.
    התמרורים המילואים הביטוח וקורס רכיבה מתקדמת נועדו למנוע למזער נזקים וסבל ולחזק את המוסר והדבק שמחזיק אזרחים יחד.
    סיימתי כאן.

שוב, קיזודו, בוא נפריד בין כוונה למציאות. ובכבוד אבל באמת איזה היגיון אתה רואה כאן:

שוב פעם: מדינה לא יכולה לממן כלום. אין ל״מדינה״ כסף. יש כסף לאנשים שמשלמים מיסים, אני ואתה.
    כלומראתה רוצה לחייב אותי לשלם על יוסי ולהיות אחראי על בחירות החיים שלו.

יוסי עשה תאונה - ליוסי אין כסף כי הוא בחר לא לעשות ביטוח. מה אני קשור לזה?
    יוסי גם היום יכול לבחור לרכב בלי ביטוח. מה אני קשור לזה?
    יוסי גם היום יכול לבחור לעשות ביטוח חובה עם השתתפות עצמית. למה אני קשור לזה?
    יוסי גם היום יכול לבחור לא לעשות ביטוח תאונות אישיות / צד ג׳. למה אני קשור לזה?

ליוסי יש משפחה שאמורה לדאוג לו.
    במקרים השוליים של יוסי ייתום, מסכן, שלא יכל להשרות ביטוח פשוט (אבל יכל להרשות אופנוע) - שממש ממש ממש נזקק לעזרה - אז בדיוק כמו היום
    יוסי יוצא ומבקש תרומות ממלכר״ים שאליהם אתה יכול לתרום גם היום.

ועם כל הכבוד לכוונות הטובות, ויש לי כבוד גדול, כי אני בטוח שהכוונות הן טהורות איך בריטניה צמחה לאיפמריה עולמית עם אחת הממשלות הקטנות ביותר בכל הזמנים עם צי מקצועי וצבא מקצועי ובלי מילואים וביטוח בריאות?
    איך ארה״ב הסתדרה בלי כל הרגולציות האלה, בלי שכר מינימום, בלי ביטוחי חובה, וביטוח לאומי - וזה היה בתקופת של 150 שנה של צמיחה חסרת תקדים כמעט בהיסטוריה?

אני אגיד לך איך:
    הסיבה לחפור באר היא אותה סיבה להמציא מכונית, וכמו כל סיבה לאינובציה - יכולת להרוויח על זה כסף, ולשמור את הכסף הזה.
    אז אולי אתה יכול לתת פקודה לחפור באר, אבל אי אפשר להציא אייפון בפקודה, או אינטרנט בפקודה, או לצייר מונה ליזה בפקודה. רק לשחרר אנשים ולאפשר להם לרדוף את המטרות האישיות שלהם יכול להבטיח את זה.
    אני גדלתי במדינה כמו שיש לך בחלומות, נקראה ברית המועצות. תראה על זה ביוטיוב אולי סרטונים, ואז תתעורר מהחלום.
    נערך לאחרונה על ידי lygav; 10-11-2020 בשעה 19:05.

Senior Member
    הנה עוד אחד שלא מבין איך עובדת כלכלה ובשביל מה המציאו ביטוח לאומי. גם בארה״ב.

גם אני נגד ״קורס״ חובה. או שיש לי התר לנהוג או לא. מספיק למרוח מבחן נהיגה ל-17 שנים פלוס מעמ.

Sent from my iPhone using Tapatalk