עמוד 3 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
תוצאות 31 עד 45 מ 48

אשכול: עזרה בבחירת מעיל חורף - שעות של חיפוש

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    בכל מקרה, אם אתה לא לחוץ על מעיל, בדיוק הזמנתי את המעיל הנ"ל של Held.
    בתקווה שבעוד חודש בערך הוא יגיע ואוכל לענות לך על שאלות לגבי המעיל הספציפי הזה.
    מעדכן (בעיקר כי השרשור הושאר בחיים...), המעיל הוזמן ב 11.11 ממוטואין עם משלוח פשוט (הכי זול). לפי המעקב של dhl הוא הגיע לארץ אחרי יומיים שלושה, משם נכנס לחור השחור של דואר ישראל. אחרי חודש וחצי שהוא התערבל בלימבו, ומשלוח הודעה לחנות בעניין, פתאום התעוררה משואת המיקום שלו במרתפי המכס. באורך פלא לקח לו פחות משבוע לעבור את הגיור ולהגיע לסניף הדואר המקומי (בארגז גדול משמעותית מהצורך, שנפתח ונסגר מספר פעמים במספר מקומות). אני עם המעיל על בסיס יומיומי כבר כמה שבועות ומאוד מרוצה.
    אשמח לענות על כל שאלה לגביו ואף לכתוב סקירה עליו אם יש עניין בכך.

Senior Member
    מעדכן (בעיקר כי השרשור הושאר בחיים...), המעיל הוזמן ב 11.11 ממוטואין עם משלוח פשוט (הכי זול). לפי המעקב של dhl הוא הגיע לארץ אחרי יומיים שלושה, משם נכנס לחור השחור של דואר ישראל. אחרי חודש וחצי שהוא התערבל בלימבו, ומשלוח הודעה לחנות בעניין, פתאום התעוררה משואת המיקום שלו במרתפי המכס. באורך פלא לקח לו פחות משבוע לעבור את הגיור ולהגיע לסניף הדואר המקומי (בארגז גדול משמעותית מהצורך, שנפתח ונסגר מספר פעמים במספר מקומות). אני עם המעיל על בסיס יומיומי כבר כמה שבועות ומאוד מרוצה.
    אשמח לענות על כל שאלה לגביו ואף לכתוב סקירה עליו אם יש עניין בכך.
    נראה שסקירות לא זוכות כאן לתהודה.
    בכל מקרה, היום המכנס נבדק:
    https://www.fc-moto.de/Held-Arese-Gore-Tex-Hose

די נוח למרות שצריך להפחית בבירה. מתכוונן עם חגורה בילט אין לצנומים.
    עם הביטנה עמידות מצויינת לקור ורוח. פשוט אפס השפעה. נשאר חמים ונעים גם במהירות.
    עכשיו מחכה לגשם זלעפות כדי שאפשר יהיה להמליץ.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

למען האמת, יש לי מכנסי רכיבה לחורף כבר שתי עונות (בערך). לא גורטקס אבל עם ממברנת שקר כלשהו אחר של הלד. לא חושב שיצא לי להשתמש בביטנה המחממת אפילו פעם אחת, ובמכנסיים עצמם רק בגשם שוטף. לא הורגשה שום טיפת מים או מחסור בחום (להיפך). הבעיה היחידה שיש לי עם הקונספט של מכנסי גשם (רכיבה או חלפס) היא שהמכנסיים נוטות לעלות מעל קו הנעליים (מגפוני רכיבה) ובכך לאפשר למים להרטיב את החלק התחתון של המכנסיים ובהמשך את הגרביים ומים נכנסים לתוך הנעליים. לא הצלחתי למצוא לזה שום פתרון מידי, והדבר שאני שוקל לעשות זה לתפור גומיות בקצה המכנסיים שימנעו מהן לעלות. יש לציין שגם המכנסי רכיבה וגם מכנסי החלפס ארוכים יותר מאורך הרגליים שלי (חוכמה גדולה!) כך שזה לא נובע ממידה לא מתאימה.

לגבי המעיל, אני לא יודע אם זה אפקט פלסבו או ניסיון עצמי להצדיק קניה אימפולסיבית, מה שכן אני מרגיש שהמעיל עם הגורטקס מאוורר טוב יותר את חום הגוף מהמעיל הקודם עם הממברנה האחרת (Humax z נראלי שמה בישראל). אני לא מרגיש איוורור אקטיבי (ז''א רוח קרירה על הגוף) אבל כן יצא לי להסתובב איתו זמן לא מועט כשלא היה קר מידי בשבועיים האחרונים, ולא הרגשתי את המחנק חום שהרגשתי עם המעיל הקודם. אם בעבר תקופות כאלו העלו התלבטות לגבי בחירת מעיל מתאים (חורף או קיץ עם חלפס לגיבוי גשם), אז עכשיו אני לא צריך להתלבט. בנוסף המידה מתאימה הרבה יותר לגוף, כך שהמעיל הקודם הועבר לאחר כבוד לארון עד שאני אבין שאשתי לא מתכוונת באמת לבוא איתי לסיבוב.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ... הבעיה היחידה שיש לי עם הקונספט של מכנסי גשם (רכיבה או חלפס) היא שהמכנסיים נוטות לעלות מעל קו הנעליים (מגפוני רכיבה) ובכך לאפשר למים להרטיב את החלק התחתון של המכנסיים ובהמשך את הגרביים ומים נכנסים לתוך הנעליים. לא הצלחתי למצוא לזה שום פתרון מידי, והדבר שאני שוקל לעשות זה לתפור גומיות בקצה המכנסיים שימנעו מהן לעלות. יש לציין שגם המכנסי רכיבה וגם מכנסי החלפס ארוכים יותר מאורך הרגליים שלי (חוכמה גדולה!) כך שזה לא נובע ממידה לא מתאימה.
    יש לי מכנסי אוברפנטס של פוריגן (תודה רבה אייפקס מוטורס). יש בהם גומיות כאלו.
    בנוסף,
    החלק התחתון ניתן לקיפול בשלושה אורכים שונים, כך שגם ניתן לוודא שיש עודף בד בחלק התחתון.
    אני אישית יותר נמוך מאשר רזה, כך שרוב המכנסיים יושבים עלי עם עודפי בד משמעותיים באיזור הקרסול.
    אבל.
    הדבר הכי טוב לרכיבות אמיתיות בגשם אמיתי, כולל ימים שלמים בגשם, זה ערדליים.

Senior Member
    המלצה במקור של איילזו - shock cord מאליאקספרס. יש כל מיני עוביים, 3ממ למשל עובד לי לשרוכי נעליים, לדעתי מתאים גם למכנס.

אלה תופסני הקורד הכי מוצלחים שמצאתי עד כה, הקפיץ יציב ופלסטיק טוב -
    www.aliexpress.com/item/4001135892245.html
    ה-3ממ עובר בכיף דרכם, משתמש בהם בנעלי הרכיבה.

אפשר אולי לכופף ולתפור "תעלה" מהקצה התחתון של המכנס עם פתח קטן מאחור, לעשות ליפוף כפול לקורד בתוך התעלה, ולחבר את התופסן בפתח, ואז מעלים רגל לישבן, מושכים ומהדקים.

אופציה אחרת - גם כן תעלה עם קורד בפנים, אבל עם פתחים גם מקדימה וגם מאחורה. במקום למשוך ולהדק עם תופסן, מושכים ומעבירים מעבר לעקב ומעבר לכף הרגל.

התופר שלי עובד בקניון ובקצב הזה כבר ייגמר החורף..

Senior Member
    הגיע המעיל לאחר תשלום של 250 ש"ח מע"מ או מכס או שניהם.
    שלחו מכתב עם פתק תתקשר ל...
    מתקשר. -מה מספר חבילה? מוסר וממתין.
    אתה מר...? כן.
    אז מחר יגיע.
    תודה. למה ביקשתם שאתקשר.
    רק לוודא.
    מוזר, תודה.
    אחרי דקותיים מתקשרת חזרה.
    אתה מר...ולא מר...מהיישוב שלך, נכון?
    נכון.
    לא, כי יש מישהו שגם לו קוראים מר...אבל זה לא אתה, נכון?
    נכון.
    כל הסקרנות המוזרה מתרחשת כשבאתר הדואר האישי שלי החבילה בכלל לא מוכרת לארגון ובשירות מעקב חיצוני היא יצאה מהמכס לפני שבועיים.
    שורה תחתונה- המידה בול, הגזרה בסדר בישיבה עם ידיים רכונות. בתוך המעיל חם כמו תחת של ברווז.
    המגן גב שהוזמן בנפרד נראה מליון דולר ונכנס לתאו. ידיות הריצ'רצ'ים עטופות בנייר (!), סקוצ'ים, חגורות לחץ, כל רוכסן בצבע וכל כיס טקטי והכי חשוב- טיקטים בגודל של האנציקלופידה העברית. ככה משווקים מעיל ב 2,000 ש"ח לאמריקאים.
    ציניות בצד המעיל כבד וכבד זה לרוב טוב כי לא חסכו בחומר. אוטו כבד, מגבר כבד, סולם כבד. אני בעד.
    זהו. מחכה לקרה הקרובה למבחן רכיבה עם גופיה בלבד.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    ביום החמישי לרכיבה בטיול לאלפים רכבנו לפחות 4 שעות נטו בגשם. מהצהריים עד 8 בערב.
    לא טפטוף קל וגם לא שבר ענן. סתם גשם בריא ומדי פעם ברד וקצת ברקים לאווירה. כחוויה דווקא היה כיף ולא היה קר.
    א. קניתי מגפי רכיבה של אלפינסטרס בתחילת הטיול. נשארו יבשות. חבר עם מגף של פורמה נרטב כהוגן.
    ב. כפפות חורף נגד גשם שקניתי בחנות מובילה בת"א (קצת מעל 200 ש"ח) הושארו למנקה במלון למרות שנלבשו פחות מחמש פעמים. היו ספוגות לחלוטין. לא אקנה מהם שוב כלום.
    ג. מכנס הרכיבה תוצרת הלד (גורטקס) נשאר יבש מבפנים.
    ד. המעיל של אלפינסטרס (גורטקס) נשאר יבש מבפנים, למעט מים שנכנסו בגלל שלא סגרתי את שכבת המגן על הרוכסן.
    אבל, וזה אבל גדול (!), שני המוצרים הממותגים עם הגורטקס אכזבו בענק. בכיסים שממוגנים בגורטקס נכנסו מים למסמכים והארנק והיו ספוגים במים מבחוץ. למזלנו מצאנו מלון ידידותי לאופנועים ושם ייבשו את שניהם בחדר מכונות. אלמלא הייבוש, הרכיבה למחרת היתה כנראה סיוט. הפתרון הנכון לרכיבה ממושכת בגשם היא חלפ"ס טוב. מזיעים ולא נוח אבל זה עדיף מ 15 ק"ג של בד ספוג מים שעוטף רוכב חנוט. ראינו מספר רוכבים לובשים חליפות סערה מעל לחליפות מדוגמות ולא הבנו למה. אז כן, גורטקס טוב לרכיבה קצרה בגשם קל. שום דבר מעבר. בשורה התחתונה ביגוד הגורטקס (מבחינתי*) לא עומד במבחן המציאות מול ההבטחות השיווקיות.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    מניסיוני עם שקיות לחם ריקות בצבא - שמים מעל הנעל ורק כשמגיעים לאמבוש, ככה נהנים מקצת חימום עד שהמ"כ שם לב ואומר לך להוריד. אם אתה מתחיל להזיע בתוך שכבה אטומה - אוי ואבוי, זה לא יותר טוב מלהירטב.

מה שכן, יש מעילי/מכנסי גשם מגורטוש (בלי קשר לאופנוע), אמור תאורטית לנשום קצת יותר מבד חלפ"ס? יש משומשים לא יקרים באיביי, לא יצא לי לנסות את שלי בגשם בינתיים.

Senior Member
    גורטוש פחות מכיר. יצא לנו לרכב 3 שעות בגשם בטיול הקודם עם מעיל רשת ועליו חלפ"ס ואמנם מזיעים קצת בגוף אבל הביגוד והניירת נשארים יבשים. אני בטוח שבמעיל רגיל (לא רשת) תהייה פחות הזעה. בכל מקרה, מעילי הגורטקס של המותגים יקרים פי 2-3 ממעיל "סתמי" ואני לא מוצא הצדקה להשקעה. אצלי שכבת הגורטקס צמודה לשכבה החיצונית ויש כאלה שבהם היא פריקה ונראה לי ששם המצב יהיה חמור יותר.
    אם מדובר ביום רכיבה אחד עם אפשרות לייבוש יסודי, ניחא. למסע הרפתקאות רכוב במונגוליה\קזחטן הגורטקס המהולל על חלל כנראה לא שימושי. אגב המעיל מאוד מחמם ואני מרוצה מהאיכות. השתמשתי בביטנה המחממת מעל טי שירט פעם אחת בקטע רכיבה מאוחר על אוטוסרדה (מעבר ברנר). ברוב הימים זרחה השמש והזענו כמו חמורים.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    התכוונתי לגורטקס (על משקל אינסטוש ) אבל במעיל דק נפרד (לא ספציפי לאופנוע) מעל מעיל האופנוע הרגיל.

אם אתה מחפש עדיין כפפות גשם, נתקלתי בחברה בשם dane clothing לא מזמן, כל הגורטוש עכשיו בחצי מחיר אצלם -
    https://daneclothing.uk/collections/...orcycle-gloves

יש גם חברה אוסטרית בשם racer, ה- multitop short שלהם נראה לי אחלה, סליידרים מקדימה + עמיד למים, אם כי לא גורטוש -
    https://www.racerglovesusa.com/colle...terproof-glove

Senior Member
    לא יכול לערוך, רציתי להוסיף שיש דיבור על כך שאפשר להמיס beeswax על כפפות עור כדי לתת להן עמידות עונתית -

Senior Member
    אני מחפש כפפות שיהיו עמידות לגשם אבל לא גורטקס. אבדוק כשיתקרר מספיק...
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    שומן מבודד מנוזלים. גם שכבת משחת נעליים נדיבה על מגף עור תעזור מאוד.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    אני מחפש כפפות שיהיו עמידות לגשם אבל לא גורטקס. אבדוק כשיתקרר מספיק...
    אני רוכב בחורף עם כפפות גורטקס של רוקה. לדעתי כפפות ונעליים זה שני הדברים שחייבים גורטקס.
    לגבי ספיגת המים ברכיבה ארוכה, למעט חלפס לא חושב שיש משהו שיכול לעשות את זה. כל מעיל ומכנסיים או שעשויים מבד בחלק החיצוני שסופג מים. ביגוד מגן מעור לדעתי הוא אפילו גרוע יותר. לא רכבתי עם עור, אבל משימוש במעילי עור בחורף, למרות שכמעט ולא חודרים מים, העור גם נספג במים ונהיה כבד ומגעיל.
    ללבוש ביגוד מגן לח או רטוב זה מבאס טילים, אבל עם ביגוד טוב ברגע שאתה מתחיל לרכב אתה לא מרגיש את זה (אצלי לפחות). המיגון הכי בעייתי לדעתי כשהוא רטוב זה כפפות, ולוקחות אצלי הכי הרבה זמן להתייבש.