לצערי לחברה הזאת אין כל סיכוי. רעיון עצמו לא מקורי. יותר מזה - יש כבר ממושים סיניים (INNOV לדוגמא). כמערכת אפטר-מרקט היא לא נוחה במיוחד - מספיק לקרוא תגובות קודמות. ולהכנס כ-factory fit אין להם שום סיכוי: כאמור רעיון לא מקורי ומימוש לא כזה מדהים.
לדוקאטי יש כבר מערכת מבוססת LIDAR בדגמים החדשים.
נשמע שעשיתי טעות כשהצטרפתי לחברה, אשמח אם תוכל לשלוח לי (לינקים, אפשר בפרטי) תגובות קודמות עליה.
ההשוואה לINNOVV היא לא מעשית, כי צמד מצלמות, טוב ככל שיהיה, לא מספק אפילו רבע מהפיצ'רים של ריידויז'ן, שהקלטה אוטומטית היא הבסיס שלה והיא מערכת בטיחות, לא מצלמות דרך בלבד.
דוקאטי לא לבד, גם BMW הכריזו שיכניסו מערכת מבוססת חיישנים שונים, אבל זה יהיה רק בדגמי סופר פרימיום, חלקם בכלל עתידיים, ורק במצב של ACC בפעולה, בכמה כבישים בישראל אתה רואה את עצמך מפעיל ACC ועוקב אחרי רכב כדי שהמחשב ישלוט לך על הגז והברקס? הם לא המציאו שום דבר, זו מערכת ACC של BOSCH שכבר הודיעה שלא תעבוד בפניות או מול עצמים עומדים (רכבים בפקק, או רכב תקוע), אז כמה זה שימושי? נדע בעתיד.
גבע מריידויז'ן.
רק שאלה
כמה מכם התרגלו לנוכחות של המוביל איי ברכב?
למעט הצפצוף ההסטרי שגם אליו מתרגלים בספו של יום ללא בלימה אוטונומית אני מניח שרבים פשוט יתעלמו ישתיקו או כל דבר אחר.
לגבי בשלות המערכת התקינו מוביל איי באוטובוסים.
באוטובוס בסיבובים הפרונט " מרחף" מעל הקו הפרדה של הנתיבים ( לפני שאתם קופצים תפנו לנתיבי ישראל בטענות לכבישים צרים ולא מותאמים).
מיותר לציין שהמערכת מצפצפת ונהגים פשוט מתרגלים לזה.
לבסוף בהברידית של הבוסית שלי יש את כל הניהוג האוטונומי החל שמירת מרחק בלימנ ותיקון מיקום בנתיב.
במצב של קרוז קונטרול הרכב סך הכל מגיב יפה לנעשה מלפנים.
לגבי תיקון הנתיבים לא תמיד הוא מזהה את הנתיב ובנוסף התיקון לא ממש נעים.
סיכום אני מתגעגע לימים שנהג היה נוהג ולתיקון רכב למעט כלי עבודה בסיסיים לא היה צריך יותר מדיי.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
גם אני בדיוק חשבתי על המובילאיי.
בהתחלה יש לזה נוכחות בעין ובראש, ומהר מאוד זה הופך למשהו שמתרגלים אליו.
הרי ברכיבה בישראל (עזבו את ההתראות של רכב מלפנים שזה באמת מיותר ואולי אפילו מסוכן), אני משער שחיווי האורות יכבה ויידלק כמו אורגן אורות של שנות ה80. אחרי שלושה ימים כבר מפסיקים להתייחס לזה.
תודה אביעד על הסיקור ותודה לכל המגיבים, אנחנו אוהבים פידבק ומעריכים ביקורת בונה עד מאוד. השתדלתי להתייחס לחלק מהשאלות והטענות שעלו בתגובות.
המערכת נבנתה ופותחה לאורך 3 שנים ועם המון רוכבים שייעצו בשלבים כאלה ואחרים על אופן העבודה שלה ועל איך היא צריכה להתנהג. לכולנו כאן ברור שאוטו ואופנוע, נהג ורוכב, שונים כמו שמים וארץ בדרך ההתנהגות ובצרכים וכך גם פותחה המערכת.
יש המון דעות קדומות על מערכות אחרות שמגיעות מעולם הרכב ומציקות ומצפצפות, המערכת שלנו נבנתה כך שהיא לא תגנוב פוקוס מהנהג, אלא תעזור לו לקבל החלטות קריטיות בזמן אמת ותגרום לו להיות מודע יותר למה שקורה בסביבתו. ברור לנו שהמערכת לא מתאימה לכולם ואנחנו לא מנסים לשכנע אף אחד, רק לתת מידע ולדייק בעובדות.
שם פה סרטון קטן מאחת הרכיבות שלי שמטרתה להראות את ההתנהגות בכביש עמוס יותר ובכביש פתוח
https://youtu.be/8eyEA374Mbw
תודה שהגבתם וקראתם את הסיקור,
גבע מריידויז'ן.
אני בדקתי את המערכת בגשם השני השנה, למצלמות יש ציפוי הידרופובי שדוחה מים כך שאין טיפות שמסתירות, כמובן שקשה לרכב. אם אתה לא מצליח לראות בגלל תנאי מזג האויר, גם למצלמה יהיה קשה, צריך לקחת את זה בחשבון. חשוב לשים לב שסופה, אתה לא בדיוק רוכב כמו בקיץ, אלא בזהירות יתרה והפעלת עזרים שיגרמו לך לבלוט בכביש.
לגבי אור קבוע לשמירת מרחק- זה אכן ניתן לשינוי. מה שאתם רואים בוידאו זה "רגישות" ממוצעת של המערכת, היא מתריעה כשהרוכב מתקרב לכדי 0.5 שניות מפגיעה ברכב שלפניו, זה תלוי מרחק ותלוי מהירות. זה לא יעבוד במהירות נמוכה, כמו שראיתם בסרטון, אבל כל רוכב יוכל להגדיר את רמת הרגישות שהוא רוצה לפי סוג הנסיעה וסגנון הרכיבה שלו, באמצעות האפליקציה.
המסקנה מהפיצ'רים של המערכת שצריך להדליק אורות, לרכב מהר ביחס לתנועה ולהביט יותר במראות. את מספר הפעמים שעקפו אותי בהפתעה אפשר לספור על יד אחת.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
רכיבה מודעת ולהיות בשליטה מלאה, זה הכי טוב, אין ספק בכלל. הבעיה מתחילה כשהנהג ברכב לפניך פספס את הפניה כי לא הבין מה הווייז רוצה ואז הוא דופק ברקס או מכניס לרברס כי על ה*ין כל שאר הרכבים (בישראל כמו בישראל) או מקסימום חותך 2-3 נתיבים כדי להצליח לחתוך את הזברה ולהגיע לנתיב שלו...
לא הבנתי מה רצית להגיד פה. שני מערכות הן מבוססות מצלמה (vision-based), כנגד מערכת מבוססות מכ"מ. זה לא חשוב למי יש יותר פיצרים, כי יש גבול מה אפשר להסיק מניתוח תמונה של מצלמה אחת.
שים לב שאין כאן השוואה כלשהי בין מערכות - רק רציתי להצביע על ממושים מתחרים של אותו רעיון, גם בלי הצלחה מסחררת.
למערכת ב-TIER1 יש יתרון עצום בחיבור ל-CANBUS ודרכו לכל מחשבי אופנוע. כך גם אפשר להפוך מערכת כזאת לאקטיבית
בטויוטה שלי זה עובד מצוין, גם במהירויות נמוכות.
אני מאחל לכם הצלחה. באמת.
תודה רבה. לגבי חיבור ל-CANBUS המערכת שלנו יודעת להתחבר גם לשם אם רוצים, זו אופציה. להמון כלים אין CANBUS בכלל והמוצר שלנו הוא מוצר אפטרמרקט שאמור להתאים לדגמים ישנים, כך שזו לא ברירת המחדל שלנו.
לגבי מערכות אקטיביות, אני מניח שנצטרך לראות את זה מתנהג בשוק ואיך זה מתקבל. כרגע עוד מוקדם לדבר כשאף אחד לא רכב עם כזו. לא הייתי משווה התנהגות של 4 גלגלים ל-2.
סוג של. חלק גדול של CANBUS (גם ברכב) הוא proprietary ואתה לא יכול להשתמש בו בלי שותוף פעולה של יצרן הרכב/אופנוע.
טכנית זה נכון. מעשית EURO5 דורש את זה.
"אף אחד לא רכב" זה קצת הגזמה - מערכת בדוקאטי קיימת מ-2015 ומקבלת עדכונים גם בדגמים של 2020.