בשרטוט מופיע ריילי אבל רק לאחר הפיוז הראשי שבדקתי והוא תקין.
לא עשיתי מיסבים, זה נראה לי קשור לגשם איכשהו.. אולי משהו שם קיצר את המנגנון בסוויצ'.
יצא לי להתקל בסוויץ "שהשתחרר" בדו"ש ישן (הברגים שמחברים בין היחידה הפנימית החשמלית לבסיס הסוויץ) עקב וויברציות, קשה להאמין שזה המצב אצלך.
פירוק של הסוויצ' וחיזוק הברגים (+ לוקטייט) סידרו את הבעיה בצורה טובה למרות שלדחוף 2 חתיכות פלסטיק כדי לקבע את הסוויץ עבדו גם עד אז.
יכולת להרגיש בהזזה של קצה הסוויץ (פתח כניסת המפתח) את "השיחרור".
לא מכיר לעומק את הכלי הספציפי הנ"ל אבל כמו שאמרו ייתכן עיניין של אימובלייזר או לחילופין קונקטור\ממסר\חוט שחטף קורוזיה\התנתק.
אם יש פלוק ניתן לבדוק רציפות\מתח בחיבור לסוויץ ואז לשלול או לאשר בעיה בסוויץ ו\או בדרך אליו.
בשרטוט מופיע ריילי אבל רק לאחר הפיוז הראשי שבדקתי והוא תקין.
לא עשיתי מיסבים, זה נראה לי קשור לגשם איכשהו.. אולי משהו שם קיצר את המנגנון בסוויצ'.
Zx2r- זה באמת מה שאני אעשה, אנסה לנתק את הצמה שמחברת בין הסוויצ' למנוע ואבדוק אם הבעיה בצמה או במנגנון הסוויצ'
עדכון למתעניינים:
הודתי את הפלסטיקה באופנוע, וחספתי את הצמה החשמלית שמתחברת לסוויצ', ראיתי שכאשר אני מקצר אותה, אני מצליח להתניע! מכאן שיש בעיה חשמלית בסוויצ'.
הערה - יש למעשה שתי צמות שיוצאות מהסוויצ' - אאחת של האימבוליזר שהולכת למחשב רכב, היא מוודאת שהמפתח קרוב לסוויצ' וראיתי שהיא מתפקדת טוב (אם המפתח לא קרוב אי אפשר להתניע).
עכשיו נשאר לתקן את הסוויצ', החלפה מלאה תעלה לי סכום גבוה, אז אני רוצה לנסות לפתוח אותו ולראות אם איזה כבל השתחרר שם- למישהו יצא לעשות דבר כזה פעם?
תמונות:
מיקום הצמה שמחוברת לסוויצ':
https://photos.app.goo.gl/fG4w4sjJKn1K339m6
מבט מלמעטה על החלק החשמלי בסוויצ' אותו אני מתכוון לנסות לפרק בקרוב:
https://photos.app.goo.gl/ipgoMZvQQzHY4hf88
מסתבר שאפשר לקנות מpartzilla רק את החלק החשמלי:
https://www.partzilla.com/catalog/ho...bar-top-bridge
אכן יצא, צריך לפתוח את הברגים המחברים, הם ברגי מומנט בעלי ראש כיפה (הכוונה שהראש "נגזר" במומנט הסגירה ומאפשר הגנה כנגד פתיחה ע"י בוקסה\אלן\מברג).
-צריך לחלוץ את הברגים ולהחליפם בחדשים בסגירה (עם טיפה לוקטייט למניעת פתיחה\שיחרור מווברציות). הרצוי יהיה להחליפם באותו ראש, המצוי יהיו ברגים בעלי ראש בוקסה\אלן\מברג כאשר העדיפות היא לשני הראשונים.
-חילוץ יעשה ע"י: חירוץ דרמל ומברג אימפקט או דפיקות עם פטיש ואיזמל\דורן (ייתן בסיס יותר טוב לאיזמל\דורן) , קדיחה ואז או חולץ או שימוש בביט אלן שנכנס בלחץ (ובדפיקה אם ניתן) לקדח ואז שימוש במברג אימפקט, פטיש ודורן\איזמל ודפיקות בהיקף הבורג כנגד כיוון הסגירה (ללא חירוץ דיסק במידה ואין דרך לחרוץ).
*במברג אימפקט הכוונה לכזה שדופקים עליו עם פטיש והוא מעביר את עוצמת המכה לתנועה סיבובית. גם מברגת אימפקט תעשה את העבודה רק חשוב שתהיה התאמה טובה בין הביט לקדח\חירוץ כדי למנוע מצב של אכילת ראש הבורג.
-השתדל לקדוח כמה שיותר ישר ובמרכז הבורג, סמן עם מגדש\קרנר את המרכז כדי להקל את הקדיחה. שימוש בחולץ יצריך קדיחה עמוקה יותר מאשר ביט.
-וודא שהכול עובד כמו שצריך לפני הסגירה הסופית עם לוקטייט.
-העבודה מצריכה עיגון של הסוויץ במלחציים למרות שגם על הכלי ניתן לעשות זאת פשוט ממש לא נוח, בדוק איפה וכיצד הכי טוב לתפוס את הסוויץ כדי למנע מצב של נזק לגוף הסוויץ, חלקיו או לסוויץ עצמו כתוצאה מעבודת החליצה.
הכי טוב שתגיד אילו כלים יש לך בנמצא אם אתה מעוניין לעשות זאת עצמאית ואוכל לתת הכוונה יותר טובה כדי למנוע טעויות.
במידה ולא בא לך להתעסק עם זה או שאתה חושש מדי, אתה יכול לפנות למוסך שלך\למכונאי שלך (אם אתה סבבה איתם), מנעולן רכב\אופנועים (יש אחד מעולה בסלמה בתל אביב), חבר פורום שמיומן\מנוסה וכו'.
תעשה חיפוש ביוטיוב תמצא כמה סרטונים שמבהירים את הכוונה. (אין לי כוח כרגע לחפש)
נערך לאחרונה על ידי zx2r; 06-12-2020 בשעה 12:59.
קרה לי בשני אופנועים יפנים אבל בצורה הדרגתית. החלפתי את המנגנון והכל הסתדר