ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
אז אמר.
אם יש לי תחושה שהבחור מפספס - למה שלא אגיד לו את זה?
טיולי סופ"שים, שכוללים רק שבילים - יכול ללכת לאחד משני כיוונים:
או מסעות (ואז במקום טנדר/עגלה עדיף להתנייד עם האופנוע עצמו, לאור העובדה שהבחור מתכוון לעשות ביטוח בלאופנוע בכל מקרה). זה די מגוכח להעמיס דו"ש שמבוטח בביטוח חובה על נגרר, כדי לקחת אותו מאיזור השרון למדבר יהודה למשל.
או טיולים ליד הבית, גיחה לכמה שעות. אם זה הכיוון - אז סביר להניח שמהר מאוד זה יגלוש משבילים נטו לשטח יותר מאתגר, ובמהרה הבחור ירצה לעבור לכלי מקצועי.

משום מה, יש לי תחושה שבמקרה של הפות"ש מדובר באופציה הראשונה.
אצלי זה היה מקרה קלאסי של השניה - קניתי דו"ש 250 סמ"ק (גאס גאס קאמי, ששבחו מאוד בתור אופנוע אינדורו-לייט ראשון) כדי "לרכב בשבילים", ובנסיעה השלישית קלטתי את עצמי מפרק לו ת'אמא בעליה לעץ הדקל ביער קולה.
בחצי שנה הבאה שברתי גג"ש של משאבת שמן, ריתוך בין ציר רגלית ההילוכים לתוף השילוב בגיר, רדיאטור (שלא היה להשיגגם בחו"ל) ובקבוק תחתון של המזלג.
תוך כדי שחיכיתי לחלפים מחו"ל והתאמתי רדיאטורים מכלי אחר, רכשתי את ההסקווארנה WR125R שמשמשת אותי עד היום הזה, כבר 4 שנים, באמינות כמעט מוחלטת - למרות כל מה שאני מעולל לה.

אז כן, כשלפני 5 שנים המליצו לי ללכת על משהו עמיד יותר מהקאמי מתוך הבנה שאני לא באמת אסתפק בשבילים - לא הקשבתי, ושילמתי על זה ביוקר. לא היה לי את הניסיון כדי להבין מה באמת יהיו הצרכים, הדרישות ואופן השימוש.
אז אני בסך הכל נותן לבחור הזדמנות לא להקשיב לי, כמו שאני לא הקשבתי לאחרים בהזמנו...
קודם כל אני מעריך מאוד את כל העזרה והידע שלך מניסיון....

אני ממש בספק אם יהיה לי רצון לעבור לשטח אתגרי , כרגע זה ממש לא מדבר אליי.

ביום שבת האחרון נסענו עם הטנדר לטייל באזור מדבר יהודה, (בערד נכנסנו לשטח) נסענו בנחל , ובתוואי דרך שפשוט מושלם לדו שימושי! היו שם גם כמה קטעים יותר טכנים , (מדרגות ושיפועים) נראה לי שזה ממש בקטנה לכל אופנוע.

בקיצור, שבילים וקצת מעבר , בקצב נוח .

יש דבר כזה אופנוע אנדורו לייט , טיפולים לפי קילומטרים (לא שעות מנוע) 4 פעימות כמובן , שאפשר לטייל איתו שניים ?

כי בתכלס נשמע שדו שימושי מבחינת היכולות שלהם בשטח, זה מה שמתאים לי.