אחת הטענות הפופוליסטיות אם לא ה..
בעבר הפנסיות שלנו היו מושקעות גם בחברות הסלולר , שלקחו אגחים. וגם חילקו דיבידנדים רבים. אבל אז הגיעה המהפכה של כחלון , במקום לשלם 400-500 שקל לחודש עברנו לשלם 30 שקל לחודש. החברות הפכו רזות , הפסיקו לשלם דיבידנדים, המניות שלהן ירדו. הנזק לפנסיה היה מזערי. הרווח בכיס כל חודש משמעותי.
דרך אגב הן מנהלות פנסיה. לא בהכרח שהכסף מושקע בהן.
Sent from my Nokia
זה קצת יותר מסובך מ-״ירוויחו יותר או פחות״. חברות ביטוח זה חברות ציבוריות, נסחרות בבורסה וסיכוי טוב שהפנסיה שלך מושקעת בהם. וקרן השתלמות.
פנסיה זה מוצר מורכב ביותר מבחינת הפורטפוליו של ההשקעות (כל חברה והפורטפוליו שלה) והטענה שירידה ברווחים של חברה אחת או אפילו כמה תיפגע בהן היא די מגוחכת.
לא מדובר על קריסה של כל חברות הביטוח אלא על פגיעה ברווחיות וגם זה מוטל בספק ככה שההשפעה על הפנסיה שלך היא אפסית עד לא קיימת.
אם הפנסיות שלנו שרדו את המשבר הכלכלי של 2008 ו-2011 אני מבטיח לך שהם ישרדו גם ירידה בשורת הרווח של חברות הביטוח.
נערך לאחרונה על ידי matanbar26; 12-12-2020 בשעה 10:03.
בואו נתחיל בטענה פשוטה: אם הפנסיה שלי מושקעת במניות של חברות ביטוח, אז פגיע רגולטורית ברווחים שלהם תפגע בתשואה של קרן פנסיה. כסף חייב לבוא מאיפשהו, ואתה פשוט לא יכול להגיד "לא קיימת".
דבר שני - בורסה לא מקבלת בצורה טובה חוקים בנוסח "בואו נקח להם".
ודבר שלישי - כל עוד פיצויים בגין תאונה ברכב (כל רכב) הם 1) לא מוגבלים 2) ממומשים כביטוח - פרמיה עבור אותו ביטוח בדו-גלגלי תהיה משמעותית גבוהה מאוטו.
אני אגיד שוב, קרן פנסיה מושקעת ב-1,000 דברים אחרים (אג"חים, נדל"ן מניב,תעודות סל, מט"ח, סטארטאפים ומה לא).
הטענה שירידה בשורת רווח של כמה חברות תפגע בפנסיה שלך מגוחכת ומראה על חוסר הבנה באיך קרן פנסיה עובדת.
חברות הביטוח מציגות שורות רווח במשך שנים, פגיעה קלה בכנף לא תגרום להן לקרוס.
בוא לא נשכח, חברות הביטוח בכלל לא מוכרות ביטוח לדו גלגלי (נמכר ע"י הפול שממומן ע"י כל חברות הביטוח).
לגבי שער המנייה, כן הוא יגיב תקופה מסויימת אבל מהר מאוד יחזור לעצמו, כי חברות הביטוח מרוויחות הרבה מאוד כסף בשנה.
אין לי כבלים... ערוץ 11 וערוץ החינוכית הם הערוצים הכי טובים בטלוויזיה שלי.
12 ו-13 פח אשפה.