תוצאות 1 עד 14 מ 14

אשכול: הונדה זוכה בשני המקומות הראשונים בדקאר שנה שניה ברציפות

צפייה משולבת

Member

הונדה זוכה בשני המקומות הראשונים בדקאר שנה שניה ברציפות

עושה רושם ש KTM צריכים להתאפס על עצמם. גם ב MX ואנדורו נראה שנגמרה ההגמוניה.
    מבחינתי האישית, שיתחילו בלסדר את ה TPI המצ'וקמק שלהם...

שיתחילו לייצר אופנועים .....

Member הסמל האישי של Ey@l
    שיתחילו לייצר בולמים...

ברכות להונדה!

Member
    נראה לי שקצת הגזמתם..
    עדיין זכו מקום שלישי
    ולא לשכוח כמה שנים טובות הם בפודיום!!
    ותמיד יש מקום להשתפר

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי idan300 צפיה בהודעה
    נראה לי שקצת הגזמתם..
    עדיין זכו מקום שלישי
    ולא לשכוח כמה שנים טובות הם בפודיום!!
    ותמיד יש מקום להשתפר
    אל תבין אולי לא נכון. מבחינתי הם עדיין מייצרים את אופנועי האנדורו הטובים ביותר לרוכב החובב כמוני. אבל המתחרים סוגרים את הפער, בוודאי בעולם המרוצים ואני מתרשם שהם קצת נינוחים מידי. לצד שיפורי שלדה ומתלים מרשימים, תמוה בעיני שהם עדיין לא פתרו את בעיות ה TPI בשנה השלישית שלו.

Member
    אני רואה את זה בצורה אחרת דווקא
    בזמן שחברות המוכרות נרדמו קצת עם ההילה שהייתה להם,
    קטמ עשו שיעור בית ושיפרו כל פעם עם דגם חדש!
    עד שהגיעו לאן שהגיעו בעמל לא קטן!!
    ואז התעוררו החברות הישנות לעשות שיעורי בית ולהתחיל לשנות כיוון!
    למעט ה YZ שעדיין הוא כמעט אותו אופנוע (דופ) כבר כמה שנים טובות ועדיין לא נס לחו!!
    הTPI זה טכנולוגיה חדשה והם הביאו בשורה חדשה לעולם האופנועים (דו"פ) בנושא אז יש חבלי לידה אין מה לעשות..
    וזה מוזר.. הבעיות שאתה ואני שומעים עליהם מכל מיני רוכבים/חברים/הוגה דעות
    אני עד היום לא יודע באמת האם הם נכונות או לא!! או עד כמה נכונות..
    יש לי חברים עם TPI עם 100-200 ש"מ והם לא מדברים על שום בעיות!!!
    ימים יגידו..😎

Member
    לא יודע אם כאן המקום להתעמק בנושא, אבל מכיוון שבאופנוע הספציפי שלי, ה TPI גרוע, גם אחרי החלפת CCPS, אז התחלתי לנבור. בעיקר ב ktmtalk. אני ממש לא לבד. אוסיף רק שבחבורה איתה אני רוכב יש מספר כלים עם TPI. לאוזן ולישבן שלי אף אחד מהם לא עובד טוב כמו אופנוע קרבורטור מכוון היטב. להרבה רוכבים זה בכלל לא מפריע. גם כשהיה להם אופנוע עם קרבורטור הוא לא היה מכוון טוב. כרגע יש לי 150 TPI. קדמו לו 125, 250, 300 ו200 עם קרבורטורים. כולם נקנו חדשים. אף לא אחד מהם הגיע מכוון. ההבדל בינהם ל TPI הוא שהיה לי מה לעשות בנידון

שמעתי שאפשר להוסיף קצת שמן למיכל הדלק ב-TPI ואומרים שזה עוזר .....

Member
    הבנתי אחד הדברים החשובים ב TPI זה לוודא שהמסנן אויר במקום ומונח טוב, אחרת אם יש כניסת אויר קטנה זה מבלבל את המחשב של ההזרקה ואז הוא לא עובד בצורה כמו שאתה רוצה שיהיה..
    ואם כבר מדברים בנושא איך הוא מבחינת אמינות של המנוע?

Member
    היה לי 2020 TPI300 במשך 170 שעות. אפס תקלות. בדגמים ישנים יותר (בעיקר 2018) שמעתי מחברים שהיו בעיות. יכול להיות עניין של מזל, יכול להיות כי אני שומר על הכלי. יכול להיות שניהם. הבעיה שלי באופן אישי עם הקטמ היא שזה אולי האופנוע הכי לא Ready to race שיש - הבולמים פשוט גרועים, האופנוע מגיע בלי מיגונים, בלי וונטה, מה שאומר שצריך להוסיף עוד כסף על אופנוע שמלכתחילה עולה פה המון. ועדיין, מבחינת איכות, רמת גימור, הנדסת אנוש וכן - גם אמינות - האופנוע הזה נמצא בטופ.

Member
    הבנתי אחד הדברים החשובים ב TPI זה לוודא שהמסנן אויר במקום ומונח טוב, אחרת אם יש כניסת אויר קטנה זה מבלבל את המחשב של ההזרקה ואז הוא לא עובד בצורה כמו שאתה רוצה שיהיה..
    לאחר נבירה מעמיקה בפורום ktmtalk, התמונה המתקבלת היא שהרוב המוחלט של הרוכבים מרוצים. אם זה כי הם לא יודעים שזה יכול להיות יותר טוב או כי זה באמת מתאים לרוב תנאי הרכיבה אני לא יודע. מהמדגם הקטן שלי מהאופנועים שלי ושל חברים, אני נוטה לחשוב שזו אופציה 1... עבור אלה שכמוני, ניתקלו בבעיות משמעותיות (עובד לא נקי ושורף פלאגים) הבעיה מספר אחת היא חיישן ה CCPS (חיישן לחץ בבית גל הארכובה - Crank case pressure sensor). יש כנראה בעיית אבטחת איכות ברכיב עצמו. כשהחלפתי הוא שיפר את המצב בהרבה אבל זה עדיין רחוק ממה שהייתי מצפה ממנוע כזה כשהוא מכוון טוב. וכאן בעצם הבעיה. זה לא היה שונה בעידן הקרבורטורים. זה כניראה נבע מהצורך לעמוד במבחני פליטה. בכל האופנועים שלי ובלא מעט אופנועים של חברים היה צורך להחליף את כל הדיזות ולפעמים גם את המחט. העיניין הוא שבאופנוע עם קרבורטור, זהו פיתרון נגיש. באופנוע עם TPI/ECU, אתה ניצב מול קופסטא שחורה. יש פתרונות Aftermarket של ECU מתכוונן אבל הם יקרים ($1000 וצפונה) ואין לכל הדגמים. למשל ל 150.

Member הסמל האישי של danielk
    ציטוט נכתב במקור על ידי ROG צפיה בהודעה
    עושה רושם ש KTM צריכים להתאפס על עצמם. גם ב MX ואנדורו נראה שנגמרה ההגמוניה.
    .
    עם כל הרצון שלי כ"משוחד" ש-KTM ימשיכו את הרצף של ה18 נצחונות שלהם, כצופה ניטרלי זה נחמד לראות שיש באמת תחרות והמנצח לא ידוע מראש. והמרוץ אכן סיפק תחרות.
    אגב, אם טובי פרייס לא היה מתרסק (כלומר תקלת אנוש ולא תקלת מכונה) ככל הנראה שהיה פודיום כתום. אז... להגיד שKTM צריכה להתאפס...

בכל אופן, נראה שהחברה באוסטריה שמים כוונות במקום אחר והולכים להשתלט על שוק נוסף וגדול, נראים לי מאופסים מתוכננים וחדורי מטרה.
    http://fullgaz.co.il/%D7%92%D7%90%D7...9%D7%95%D7%9F/
    מנהל מכירות ב-ד.ל.ב מוטוספורט (KTM & peugeot)
    שוקן 16 תל אביב

אין על
    הונדה.. מספר 1!

Senior Member
    להסיק מדקאר משהו על טיב אופנוע נראה לי יומרני. מירוץ שהרבה ממנו מוכרע ע"י כסף גדול שמביא רוכבים מוכשרים, טעויות ניווט והימור על טעויות של מתחרים.
    צפיתי בכל הפרקים לראשונה. המעמד והתחרויותיות גורמים לכל המתחרים הרכובים לדהור במהירויות שבהם אי אפשר להגיב או לתקן. צילומים מרהיבים ואטרף אבל בשורה התחתונה מהמרים על החיים.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021