ציטוט נכתב במקור על ידי 1cohen צפיה בהודעה
כנראה יש גם צד שני לסיפור על זה שהשאיר שם את האופנוע הנ"ל בטרייד אין וקיבל הרבה פחות מהמחירון כדי שגם העסק וגם אתה תרוויחו...
(אני רואה יותר מדי "מהצד השני" עם גיא זוהר?? )

תתחדש!
לא רואה בזה שום דבר רע.
אופנוע לא משתבח עם השנים. מחירם הגבוה של המשומשים בישראל נובע ממחירם הגבוה של החדשים (תוצאה של מיסוי גבוה, לא חדש). ככל שהכלים (חדשים ומשומשים) זולים יותר - כך יותר רוכבים יכולים להיכנס למעגל, וזה טוב לכולם.
המחירון הוא רק "נקודת התחלה", שנועד לתת הערכה גסה לשווי האופנוע (בין היתר - למטרות קביעת פיצוי ביטוחי במקרה תאונה, ולכן נעשה מאמץ מסויים "לנפח" את המחירון כלפי מעלה).
מי שרוצה לקבל מחירון על אופנוע במצב "סטנדרטי", שאינו יוצא מן הכלל (אני מחריג כאן "מציאות" כגון אופנוע 2013 מיד ראשונה-שניה, שנסע 3000 ק"מ בשנה, טופל כל שנה ועבר יישור קו מלא לפני המכירה) - יאלץ למכור בעצמו ולחכות זמן לא מבוטל לקונה. בדרך הוא יסבול מנודניקים, ליצנים, אנשים שקובעים פגישה לראות את האופנוע ולא מגיעים וכיוצ"ב.
רוצה לחסוך את כאב הראש והטרחה? יש מי שיעבוד בשבילך, אבל לא בחינם. הטרייד בניגוד אליך נעדר כל סנטימנט לאופנוע, ומבין היטב שכדי למכור אותו מהר - המחיר צריך להיות אטרקטיבי, קרי - נמוך מעט (או הרבה, אם האופנוע עם ק"מ גבוה/עבר תאונתי/מצב קוסמטי או מכאני רחוק ממושלם) ממחיר השוק. בתוך המחיר הזה גם צריך להיות מגולם הרווח של הטרייד - אני מעריך שבין 1000 ל-2000 שקל.

מכאן, החשבון פשוט. אם מחירון של אופנוע מסויים הוא 30 אלף שקל, ומצבו תואם למחירון (דגם מבוקש, ק"מ לא גבוה, יד נמוכה, תוספות מקובלות לדגם) הטרייד צריך לפרסם אותו ב-2000-3000 שקל מתחת למחירון, עם גמישות מסויימת כלפי מטה. משמע - המקסימום שאפשר להציע לבעלים, זה 5000 מתחת למחירון - שזה אומר "לשחוט" אותו ב-20%.
אם העסק יתעקש למכור במחירון, קיים סיכוי גבוה שהאופנוע יתקע אצלם לכמה חודשים - ואין להם שום אינטרס שזה יקרה, כי בזמן הזה המחירון יורד וערך הכלי נשחק.

אתה יכול להגיד שזה לא פייר, אבל אף אחד לא מכריח אותך להסכים. רוצה למכור לבד - בבקשה. לא רוצה להתעסק, לבזבז זמן, עצבים וימי עבודה - זה המחיר.