כל מה שרשמת מעט ישן אבל טוב ויתאים לצרכיך.
מכיוון שאמינות היא הפרמטר המוביל, לך על ההכי חדש שתמצא.
נ.ב.
טראנסאלפ וnc אופנועים שונים, מנועים שונים.
שלום חברים, מתחיל לפזול לכיוון אופנוע.
כרגע אני רוכב על קטנוע 250 סמ"ק שמשרת אותי נאמנה אך מעריך שבקרוב ממש הוא יתחיל להתעייף ויצריך החלפה זריזה.כיום על 80 אלף ק"מ
אשמח מאוד להתייעץ ושלמוע את דעתכם לגבי כמה כלים שנשארו לאחר הסינון שלי לפי הצרכים שלי.
כמה נתונים.
א.בן 36 עם רשיון לא מוגבל
ב.תקציב מוגבל ל20Kמקסימום לאחר ישור קו אם צריך.(לא כולל ציוד,יש כבר ציוד)
ג.מתנייד רק בדו"ג כבר 7 שנים עם קטנועים, כ40 ק"מ ליום עירוני ובין עירוני,צד אחד בהרכבה.
ד.מטפל לבד עד רמה של כוון שסתומים (לא מעבר)עד היום גם לא היה צריך מעבר.
ה.אם כבר משדרג רוצה עם abs
הכלים שנראה לי הכי מתאימים לי אלו אדוונצ'רים 650 פלוס מינוס, מחפש נוחות, אמינות, ותחזוקה זולה,לא מחפש כלים חזקים במיוחד כל 650 בשוק נראה לי יספק אותי בכל זאת כבר בן 36 ויש 5 ילדים בבית אז לא מחפש לפגוש אספלט ובטח שלא מעקה בטיחות,מה גם שהסתדרתי יפה מאוד עם 250 סמק כמה שנים טובות.
בינתיים התבייתתי על הונדה nc בגלל האמינות והחיסכון,אבל כאן אשמח לעזרה,יש עוד כמה כלים שנכנסים לתקציב אשמח לדעתכם וידיעתכם ביתרונות וחסרונות של כל אחד מהם:
nc700 שנים 11-13
nc750 שנים 13 אולי 14
טראנסאלפ 700 (מה ההבדל בינו לבין הnc)שנים 9-13
ורסיס 650(קטן מידי,לא אמין,מרעיש?)שנים 13-14
ויסטרום 650(תחזוקה יקרה?)שנים 9-12
עוד כלי שנכנס לתקציב bmw סינגלים 650 שנתונים 2001-2006 (יש להם abs אך בטח תחזוקה יקרה ותקלות רבות?)
אשמח לשמוע מיכם בעיקר ידע אך גם תובנות והמלצות בנושא,
תודה מראש וסליחה על החפירה
כל מה שרשמת מעט ישן אבל טוב ויתאים לצרכיך.
מכיוון שאמינות היא הפרמטר המוביל, לך על ההכי חדש שתמצא.
נ.ב.
טראנסאלפ וnc אופנועים שונים, מנועים שונים.
בגדול כולם טובים, בקטן תתחיל עם האלימינציה
ורסיס 650 - עם בעיית שסתומים במנוע ששבקו חיים (לא סגור על השנתון שבו הם סידרו את הבעיה)
ויסטרום דור של עד 2012 - שמן ומגושם ולדעתי לא מתאים לגוש דן כלל , תפגוש מישהו עם אחד כזה למכירה ותתרשם בעצמך
טראנסלפ - כאחד שבעל גובה ממוצע של 179 הרגיש לי מכופף ברכיים מידיי
לגבי ה nc יש לי אפס מידע ונסיון אישי
Tap צודק. אל תתקרב לוורסיסים בשנים האלה. 2011-2014 השסתומים עפים באמצע נסיעה.
לא מצליח לערוך, תחפש ויסטרום 2012 /13 עם מתיחה קלה של התקציב תקבל את כל מה שאתה רוצה ומחפש
אופציה נוספת שאתה יכול לשקול (למרות שלא עומדת בדרישות קדם שלך) זה CB500X סביב שנתון 2014. המחירון שלהם הוא סביב ה 20K, ובדרך כלל רוכבים עליהם רוכבים רגועים, כי זה לא ממש כלי לגירזונים או ווילי בין רמזורים (לא שהוא לא יכול, פשוט זה לא MT).
מבחינת אמינות, הכלים האלו אמינים מאוד, יש לא מעט מוסכים וידע לטיפול בהם, יש די הרבה כאלה שמסתובבים (מתוקף היותו שיאן המכירות הישראלי).
לנסיעה של 40 ק"מ יומי זה יעשה את העבודה יופי יופי.
גילוי נאות: אני רוכב על CB500X שנת 2014, לא מוכר אותו כרגע ומאוד מרוצה.
הייתי בול בסרט הזה לפני קצת יותר משנה. נסגרתי על NC שנת 2012, עם 83 אלף ק"מ. עברנו 20 אלף ק"מ בשנה האחרונה, ומעבר להחלפת נוזלים/פילטרים/צמיגים/בלמים ושאר רכיבים מתכלים שהיו צריכים החלפה, לא נכנסנו למוסך. אופנוע חסין מתקלות, מתוכנן עם מעט חלקים נעים, ועם קהל יעד מבוגר שלא מחפש לקרוע את האופנוע.
אמינות הייתה בשבילי הפקטור העיקרי, יחד עם עלויות האחזקה. אין פה על מה לדבר בכלל. צריכת דלק שיכולה להגיע ל-1 ל-30 (בדרך כלל אנחנו נעים באזור ה-1 ל-25), טיפולים פשוטים לביצוע בבית (שסתומים שמכוונים עם בורג, בלי שימסים). הכל נגיש.
משייט מעל המהירות החוקית, יבלה על 150-160 במשך שעות בלי לשתות טיפה אחת של שמן אם אתה צריך. ה-ABS נהדר ולא מתערב אלא אם במקרה של בלימה מאוד חזקה.
יאמרו לך שיש פה כת של חובבי NC, וזה די נכון. אני אישית לא חושב שאמכור את שלי מתישהו, לא רואה סיבה לשדרג. האופנוע עושה כל מה שאני צריך ויותר מזה, והמנועים האלו שורדים 400-500 אלף ק"מ בכיף, אם לא יותר (יש לנו כבר כמה חברים בקבוצה העולמית עם 300-400 אלף ק"מ נטולי תקלות).