אני אתעלם מההשוואה ואשתמש בשפתך ואגיד שאקדח לאזרח זה אחד
הדברים שהכי עוזרים, רוב באירועים הביטחוניים בשנים האחרונות נגמרו
עוד לפני שהתחילו ע"י אזרחים נושאי נשק.
בעלות על נשק אינה מקנה לך אוטומטית "רישיון להרוג" אבל היא מונעת
בשימוש נכון הרבה צרות.
בעלות על נשק נושאת בתוכה גם אחריות רבה וצורך בשיקול דעת בריא
ויכולת לפעול נכון במצבי לחץ וגם סכנה לכאלה שלא מסוגלים להבין את
המשמעות.
בעלות על נשק מצריכה מקצועיות רבה ואימונים והבנה שעם כוח רב מגיעה
גם אחריות רבה.
רבים נוטים לקשור את מקרה "דרומי" למקרה האחרון של אריה שיף למרות
ששניהם שונים בתכלית ומכאן נובע הבלבול.
מי שיודע את החוק, מבין את הפרשנות שלו האקדח הוא תוספת לכוח וליכולת,
מי שלא מבין את המשמעיות האקדח הופך לנטל.
אקדח הוא רע הכרחי וההבדל לפעמים בין חיים ומוות.
*מי שרוצה הדרכה של שעה, על תפעול נכון של כלי נשק, מוזמן ליצור איתי קשר בפרטי.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
מה הקשר?
מה ההרצאה עכשיו על יתרונות אחזקת אקדח?
רוב רובם המוחץ של האזרחים הנורמטיבים (שלא גרים בהתנחליויות ושאינם עובדים "בשוק האפור") לא נושאים אקדח.
למען הדיוק- גם לא ממש יכולים לקבל רשיון לזה.
שוטר יכול להחזיק אקדח מכורח היותו שוטר.
עבריין מחזיק אקדח מכורח היותו (השלם את החסר).
מתנחל מחזיק אקדח כי הוא גר בשטחים.
לשאר האזרחים, אלו שעוד לא החליטו ממי הם מפחדים יותר- מעבריינים או משוטרים, אין אקדח, ואין נשק חם אחר בבית, וכשיראו שלושה גברים חסונים בורחים להם עם האופנוע אין להם מה לעשות חוץ מלעמוד בחלון ולצעוק כמו מטומטמים.
שושנים
פה יש משהו שבעייתי ואתה והחברים שלך במשטרה מרגישים את זה גם.
הבעייה נקראת בתי משפט ( מצחיק שאני כותב את זה ואתה יודע למה - לא מרחיב על זה ).
מה שקורה כיום שבית המשפט דואג יותר לזכויות של העבריינים או המחבלים והמסתננים מאשר לזכויות של האזרח הנורמטיבי.
למעשה הוא מגדיל לעשות ומסרס את הגופים שאמונים על האכיפה והשמירה על הביטחון שלנו (וזה בלי התקשורת המעפנהשיש בארץ ובעולם).
התוצאה היא שהיחיד שנפגע מהחוק זה אותו אחד שמציית לו ונענש כי יש לו מה להפסיד (ראה ערך קורונה חרדים ערבים ומה שבניהם).
יתרה מזאת לשוטרים כיום אין ממש אינטרס לחתור למגע תשאל את השוטר שנדקר על ידי פורץ עם מברג את החבר שלך ממקרה העבריין למון טקה.
וכמובן טענות הערבים שמחד הם מוצדקות ומאידך הם מביאים את זה על עצמם עם הפוליטיזציה שהם עושים מכל אירוע ( לך תסביר להם שהנקבא זה האסון הכי טוב שקרה להם).
התוצאה תהיה ניו יורק של שלהיי שנות השמונים - שהשוטר יבוא לפנות את הגופה ולא מעבר לזה.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
בתי המשפט הם לא הבעיה. השוטרים שאוכלים בורקס הם הבעיה.
אם אתה רוצה שעל כל גניבה השופט ייתן מאסר עולם, או הגליה לגולאג בבקשה. אפשר לעבור לצפון קוריאה.
הבעיה הם השוטרים שכמו שהירוששמאות אמר - עבריין עם תעודה בכיס.
העבריין לא מפחד ממנו כי השוטר לא מתעסק איתו, השוטר מחכה שיבוא להב/יחבל ויפתרו לו את הכאב ראש. עד אז העבריין עושה מה שהוא רוצה.
אריה שיף לא היה צריך להרוג את הגנב - מספיק אם הוא היה יורה בו פעם אחת ברגל, עכשיו אריה שיף ילך לשבת באגף הקשישים והוא לא יצטרך יותר לגור בקראוון.
גנבו לי 3 אופנועים
אחד הלך.
אחד המשטרה מצאה במקרה כי הגנב יצא לכיכר של מעלה אדומים.
אחד שולם כופר ויצא מחברון.
אז מה ללכת לירות בג'וני?
כן צריך להחמיר את הענישה
יש מדרג ועל מאסר ראשון ניתן שיקום רופא שיניים ונממן אוניברסיטה
במאסר שני תקשור אותם בשרשרת ושיסללו כבישים כדי לממן לעצמם רפואת שיניים שהיה בבית הסוהר ומזון נורמאלי ( אין בעייה גם עם גולאג).
לגבי המשטרה לא עבריינים ולא נעלים.
נכון לא אירגון עם אנשים הכי אינטיליגנטים אבל זה מה שיש ובכל זאת הרוב אנשים טובים וכמו בכל אירגון גדול יש גם כאלו שמקומם לא שם וצריך לטפל בהם.
לגבי גיבוי בתי המשפט כן צריך לגבות את החוק וכן השיטה האמריקאית שאם מישהו פרץ לנכס שלך שידע שדמו יצא מראשו גם אם הגב שלו מופנה אליך כי אולי בדיוק הוא הולך אל החדר של הילד שלך.
לגבי שיף - אני מבין את דבריך ויחד עם זאת הבן זונה ( הכוונה לשוודי ההרוג) היה בתוך הרכב של שיף ומבחינתי זו הגנה על הרכוש לצערי החוק לא חושב שאנו זכאים להגן על רכושנו ואותו השבט על החוקים המגוחכים יכול לחזור לעסקים אחרי תקופת מאסר קרה.
בקיצור שכני היקר השיטה הנוכחית לא ממש עובדת ואני מניח שאתה קושר היטב את הדו"ג שלך היטב מפחד שהשוודים מבאב אל חליל יגיעו.
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
וזו בדיוק הבעיה שלי עם מה ששושני כותב.
אז נגיד שיש אזרח מן השורה שמשום מה מחזיק נשק ברשיון. והוא ראה את הגנב גונב לו את האופנוע. ירה בו? יישב בכלא כמה שנים טובות. לא ירה בו? עדיף היה יוצא עליו עם אקדח קפצונים, יותר יעיל.
אבל השוטר יכול לירות. הסיבות שונות ומגוונות (החל מזה שהוא יוכל לטעון שעשה זאת תחת תפקידו ועד זה שחבריו יאמתו את גרסתו תהיה אשר תהיה).
אז לפיכך- כפי שטענתי קודם- אזרח נורמטיבי שמחזיק אקדח לא ממש יכול לעשות איתו כלום למעט סיכול פח"ע, במקרה ונתקל בכזה.
חיי אדם הרבה יותר חשובים מכל אופנוע בעיני הרשות השופטת. אלא אם כן יש לך ורסיס ואז השופט חושב שיש משהו לא בסדר איתך והוא ירחם עליך![]()
חיי אדם הרבה יותר חשובים מכל אופנוע בעיני הרשות השופטת. אלא אם כן יש לך ורסיס ואז השופט חושב שיש משהו לא בסדר איתך והוא ירחם עליך[/QUOTE]
הרגת אותי מצחוק
שוב הבעייה זו לא המשטרה אלא המחוקק ובתי המשפט.
כשתדפוק כדור בגנב החוקר יתיחס אל זה לפי מה שהמחוקק קבע לו.
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
הרגת אותי מצחוק
שוב הבעייה זו לא המשטרה אלא המחוקק ובתי המשפט.
כשתדפוק כדור בגנב החוקר יתיחס אל זה לפי מה שהמחוקק קבע לו.[/QUOTE]
ואתה באמת חושב שהערמת ברזלים שאתה קורה לה אופנוע יותר חשובה מחיי אדם?
יש הבדל בין אנסים ורוצחים לגנבים. כולם בזויים אבל את הגנב לא צריך להרוג זה כל ההבדל.
האמת ( למרות שאני נכנס פה לפינה של אטיקה וודקויות) במידה רבה כן.
אין שום סיבה שאדם שהפרנסה שלו זו גניבה יגנוב ל600 ירושלמי את האופנוע 3 פעמים ( או כמה אנשים) או לשיף שזו לא הגניבה הראשונה ממנו.
אין שום סיבה שאדם ירגיש בטוח לשוטט בבית שלי כדי למצוא רכוש וירגיש בטוח.
אין שום סיבה שמישהו מאיתנו יפחד מהחלאות אדם האלו או יחשוש לרכוש שלו שעבד עליו בפרך כדי לרכוש אותו ויצטרך לוותר עליו כי הגנב יודע שהוא יכול לצאת איתו.
אז כן מבחינתי חייו שווים כליפת השום והדגש על "בעלי מקצוע" (שכמובן כשהם אצלך בבית זה או ברכב קשה לעשות הבחנות).
הבעייה ( ופה אני מכניס את עצמי לפינה) כשילד או משהו במשקל דומה עושה טעות או שטות ואז אכן זה בעייתי.
זה ברור שאין פה שחור ולבן והתפיסה שלי נופלת בתחום האפור ואולי במקרה של שיף הייתה פזיזות מסוימת.
אבל אני בהחלט לא מזיל דמעה על הגנב ובני משפחתו
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
מחקרים מראים שבמדינות בארצות הברית שיש אחוז גבוה של בעלי אקדחים בגלל חקיקה רואים פחות עברות רכוש, רק אומר.
בארצות הברית אם מישהו מסיג גבול ומתעסק לך ב property מותר לך לירות בו. נראה לי שזה מה שמרתיע, רק אומר.