טוב, למרות שהכיוון החדש שעשיתי לבולמים עובד טוב מאד הרבה אומרים שעד שאני לא יחליף את הבולם האחורי אני לא באמת ידע מה אני מפסיד אז רק מתוך סקרנות בשילוב של בונס מהעבודה ויום הולדת הזמנתי אוהלינס שיתאים למשקל שלי, אז עוד שבוע שבועיים נדע האם רוכבי המקלדת צודקים או שזה סתם עוד אפקט פסיכולוגי שקורה אחרי שנפרדים מ600 יורו
כל זה בלי לקנות את זה עם מערכת המתלים של סקאייהוק.... לך תבין
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
יותר מהכול מערכת מתלים כזאת היא מרקטינג מאשר משהוא שבאמת עובד, כמו שכבר כתבתי בולם קונבנציונאלי של WP שנמצא בכל קטמ יעשה עבודה טובה יותר מכל סקאייהוק.
אם היה לי את הממון והיתי יכול לבחור בין מערכת אדפטיבית בינונית לבין מזלג ובולם אחורי של WP הייתי בוחר בWP בלי לחשוב פעמיים.
אני מאמין שהעסק ישתפר ועוד כמה שנים באמת יתן אדפטיביות אמיתית, כרגע זה מנועים שמסובבים את הדאמפינג שזה די פרימיטיבי.
360 ק״מ היום עם ידיות מתחממות על דרגה 3 כל הדרך, בפסגות יש עדיין שלג, תיבת ההילוכים ממשיכה להיות רועשת כמצופה מימאהה אבל חשבתי שזה יפסיק באיזה שלב אבל אם לא קרה עד עכשיו אז לא יקרה.
הטרייסר עבר גם את הריקול של המיקרוסוויטש בלם קידמי תוך 40 דקות והאופנוע בחוץ.
עכשיו מחכים לאוהלינס שיגיע
![]()
אתה מזכיר לי.. לאחרונה רכשתי אופנוע כזה יד שנייה, היה יום סגרירי לקראת ערב והמוכר רצה לוודא שיהיה לי חם בדרך הביתה לכן הוא שם דרגת חום גבוהה בגריפים.
עכשיו אני על אופנוע חדש בחושך בכביש בינעירוני שלא נגמר ונשרפות לי הידיים. מזל שהבנתי איך להפעיל את בקרת השיוט כך יכולתי להחליף ידיים עד שעצרתי בהזדמנות הראשונה.
כל מה שקשור לגלגלת ביד ימין לא עובד טוב, לפחות הבקרת שיוט עובדת מצד שמאל.
בגדול אצל רוב האופנועים והמכניות היפניות הנדסת האנוש לא מתקרבת לזו של האירופאים, ברכב שלי עד היום זה משגע אותי כמות הפעולות שאני צריך לעשות במקרה שיצאתי מהאוטו וגיליתי שהסאנרופ פתוח או הקומבינה שאני צריך לעשות כדי לשבת ברכב מכובה אבל עם רדיו עובד
לגבי האוהלינס זה הולך לפי דגמי הבולם, לטרייסר יש מ590 עד 1200 יורו אבל יש אופנועים שאוהלניס החליטה לא ליצר להם דגמים מסויימים ככה שאתה נתקע רק עם אפשרות אחת יקרה.
במקרה כמו שלך הייתי בודק אופציות מווילבר הגרמנית או K TECH האנגלית יש להם בולמים מעולים, אני לקחתי אוהלינס רק בגלל שוילברס לא עושים את כיוון הפרילוד מלמטה כמו אוהלינס ובטרייסר אין מקום לכוון מלמעלה.
הבולם הורכב היום במוסך, עלות הרכבה הייתה שווה לי את החיסכון בזמן, מהר מאד הגעתי לסקנה שהאוהלינס עובדים טוב יותר בשיכוך מהמורות אבל במחיר הזה הייתי מוותר, לפי דעתי GT עם בולם מקורי מכוון כמו שצריך הוא לא רחוק כלכך מהבולם של אוהליס.
![]()
ניסית לכוונן את הבולם החדש? יכול להיות שבקנפוג נכון תוציא ממנו יותר.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
עדיין לא ולא בטוח ששווה לי כי הוא ״יוצר״ בשבילי, הדילר לקח את הפרטים שלי כמו משקל כולל מעיל קסדה וכו כולל ארגזים רקים וסוג הרכיבה (ספורט תיור) ההזמנה הלכה ליצרן והבולם הגיע אחרי שלושה שבועות.
האופנוע מתנהג מעולה אבל הוא התנהג טוב גם לפני, הבעיה כמו שכתבתי בעבר שהמקורי לא יודע להיות באמצע, אם מכוון קשיח האופנוע נכנס בקלות להטיות אבל אז הוא פחות טוב בגיהוץ מהמורות וההפך, האולינס יודע לתת את שניהם ביחד אבל זה לא הבדל גדול, אולי הגעתי עם ציפיות גבוהות מידי כי בפורומים כולם כותבים שהם קיבלו אופנוע חדש אחרי החלפה אבל כנראה רובם הם עם הדגם הישן שיש לו בולם נחות יותר מזה של הGT.
בכל מקרה עכשיו מדגדג לי ה פרפורמנס דאמפר
חלק מוזר שנראה כמו שמן נחשים אבל אם לקסוס הוסיפה את זה בדגמים היותר יקרים שלה מי אני שיגיד שזה שטויות, או שאולי זה כן![]()
![]()
מה זה עושה ואיך זה בדיוק משפר?
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
משפר נוחות רכיבה, נשמע כמו וודו אבל יש לזה קבלות.
יש קיטים רק לדגמים בודדים של ימאהה וזה נמכר רק ביפן, מוזר כל העסק הזה אבל מעניין
https://youtu.be/m4uhJDHmZJ0
https://youtu.be/1j8oyuUV1sI