קצת מזרחה יש כבר בפחות מ-100$ -
www.aliexpress.com/item/4001119084472.html
air_vest.JPG
קצת מזרחה יש כבר בפחות מ-100$ -
www.aliexpress.com/item/4001119084472.html
air_vest.JPG
היה דיון ער על הסרטון בפייסבוק. חלק קטלו בגלל הכבל שלא תמיד יעזור, חלק בגלל שהוא עובד באתר מכירות (זה דווקא פוגע לדעתי) וחלק בגלל שלא הזכיר את המוצר שלהם שהכי טוב תמיד מכולם. אישית לא הייתי משקיע בשום מוצר בטיחותי מסין. בטח שלא מוצר למצב קריטי.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
הכוונה אם האופנוע והרוכב נופלים ביחד?
דרז, הסינים מתקדמים בקצב שלהם. יש הרי קסדות של LS2 ו-Airoh, נחשבות בסדר כי יש תקנים והן עומדות בהם, ואפילו עם כוכבי שארפ לחלקן.
אם מתישהו יהיו תקנים או סטנדרטיזציה כלשהי לווסטים זה יהיה מצוין.. אם כי כנראה לא רווחי לחברות האירופאיות, ברגע שהסינים יתחילו להוציא ווסטים שעומדים בהם.
יוטיובר שבדק את הווסט הסיני -
בלינק הספציפי ששמתי אגב יש מעל 200 reviews (לא שזה מדד למשהו)
ההבדל בין LS2 לאיזה מוצר קיקיוני באלי אקספרס זה ש LS2 מגישים קסדות לתקן ונדגמים גם אחרי האישור, בנוסף יש להם מפיצים מקומיים עם אינרטרס שהמוצר יעבוד.
לגבי תקנים יש כבר משהוא אבל לא זוכר אם הוא כבר יצא או לא אבל בכל מקרה המכנים לא יוכלו לקבל את התקן שהאלקטרוניות יכולות להגיע בגלל פתיחה במכה הראשונה מה שאין במכניות.
בגלל זה כתבתי שיש כבר עובדות בשטח וחבל להתווכח.
גם בלי לדעת גרמנית רואים את ההבדל
https://youtu.be/LQKIY0EGAvE
לגבי משתלם או לא לפי מה שאתה אומר אמור להיות היום רק קסדות סיניות.
יש גם בדיקה מ2020 רק ששם צריך להבין מה אומרים בגרמנית ובסרטון ששמתי אפשר לראות בברור את ההבדל בין שתי הטכנולוגיות.
למיטב הבנתי יש תקן אירופאי לכריות אוויר אני רק לא יודע אם הוא כבר מיושם או לא.
בכל מקרה אלו באלי אקספרס אפילו ללא התקן המינימלי של CE שמבטיח שלפחות המוצר בטוח לשימוש.
Here we go again.
מגן רדיאטור פשוט הם לא מצליחים ליצר אז מוצר בטיחות?
נכון להיום שבבים שקשורים לבטיחות ברכב ובאופנוע לא מיוצרים בסין, ככה שאם הקונצרנים הגדולים שמתים לחסוך עוד סנט לא קונים משם זה אומר משהוא.
אישית אני חושב שזה לא אחראי לשים אפילו לינק לזה רק מהחשש שרוכב חדש יחשוב שזה לגיטימי להזמין מוצר בטיחות שלא נבדק מעולם
אפוד מגן מבוסס כבל זאת טכנולוגיה מאוד ישנה. בסופו של דבר מדובר על כבל שמחובר לפין בטיחות של שסתום לחץ אוויר.
בניגוד לקסדות שיש תהלכי יצור מורכבים יותר או כל אביזר אחר.
בלון ה CO2 הוא גנרי.
עכשיו רק נשאר לקחת עיצוב ולשכפל.
יכול להיות שאפוד סיני יצטרך החלפה כל שנתיים בגלל בלאי של הבד מול בד איכותי.
אבל מאוד יכול להיות שהאפודים הסינים הזולים לא בהכרח נופלים בהרבה מהארופאים (בכל מקרה לאלו עם הכבל)
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
הגיוני, סוגי תאונות שבהם מתרסקים לתוך משהו לפני שמתנתקים מספיק מהאופנוע לא רלוונטיות לווסט עם נצרה.
עדיין, אם היה ווסט תקני (לצורך העניין - שנותן הגנה בסטנדרט מסוים כשהנצרה משתחררת) כזה ב- 100$, לא הייתי מהסס לקנות.
הבעיה עם ווסט חשמלי הוא שהמידע שנאסף עבור ההפעלה הוא proprietary, זה מידע פרימיום. מה הסיכוי שזה לא יהיה מוצר פרימיום? ראה תשלום חודשי..
זה כמו שיש קסדות עם תקנים ו-4 כוכבי שארפ ב-70$. אולי הם לא חשבו על סיטואציות שאראי חשבו ובדקו, אבל הקסדה עדיין תתן הגנה. לא צריך שכולם יהיו סיניים, רק שיהיה סטנדרט שמאפשר תחרות, שגם סחבק יוכל להרשות.
שיהיה וסת סיני שהוא המקבילה של LS2 בקסדות אז למה לא.
רוב הדגמים של LS2 נחותים אבל אתה יודע מה אתה מקבל וזה העניין הכי חשוב וההבדל בין זה למשהוא שסתם קפץ לך בחיפוש באלי אקספרס.
הבית שלי מלא בזבל משם שעלה זול ואו שלא ממש עבד מהתחלה או התפרק מהר מאד בהמשך ובסוף יצא יקר יותר.
לדוגמא קניתי מגן רדיאטור מאלי אקספרס במחשבה שזה בסה"כ חתיכת רשת, עלה 25 יורו, הרכבתי ושכחתי מזה, לפני שבוע מישהוא העלה פוסט בפייס בוק עם מגן רדיאטור זהה לשלי שאחרי שנה מהרעידות עשה חור קטן ברדיאטור, כמובן שזרקתי את המגן הסיני והזמנתי את המגן של EVOTECH מאנגליה ואיזה הבדל, הם דאגו לעשות פיתוח והמוצר שלהם הוא עם ספייסרים מגומי למנוע בדיוק את מה שקרה לבחור בפייסבוק.
אז עכשיו 90 יורו שילמתי ועוד 25 יורו לפח הזבל, הזול עולה ביוקר ולאותו בחור זה היה ממש ככה