עמוד 3 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
תוצאות 31 עד 45 מ 56

אשכול: דו"ח מהירות תוך חישוב מהירות ממוצעת בין שתי מצלמות - התחיה מחדש.

בואו ברשותכם נחזור לנושא השרשור, רוצים לזיין את נוסעי הדרך במס נוסף.

הרי ידוע שמהירות גבוהה, אינה גורמת לתאונות, ובכל זאת מתעסקים באכיפתה כ"כ הרבה. נוכלים וגנבי דעת מנהלים לנו את החיים, ואני מדבר על משטנת ישראל למי שתוהה.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי the striker צפיה בהודעה

הרי ידוע שמהירות גבוהה, אינה גורמת לתאונות, ובכל זאת מתעסקים באכיפתה כ"כ הרבה. נוכלים וגנבי דעת מנהלים לנו את החיים, ואני מדבר על משטנת ישראל למי שתוהה.
    למה אתה חושב שזו משטרת ישראל?

זו מדיניות ממשלתית,
    אכיפת מהירות היא חלק מהמאבק בתאונות הדרכים,
    מהירות היא לא גורם, אבל מחמירה את התוצאות במקרה של תאונה,
    אגב גם בחו"ל יש אכיפה משמעותית בנושא מהירות.
    הזלזול שלך במשטרה הוא חלק במלחמה של אנחנו והם, זה ממש לא העניין והאינטרס שלך.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member

אין לי מספרים אבל אני משוכנע שמהירות שלא מותאמת לתנאי הדרך היא חלק משמעותי מתאונות ברכיבה.
    ראיתי מספר כמעטים ויודע על תאונות שנגרמו במוות כתוצאה מכניסה מהירה מדי לסיבובים. יש הרבה דברים ברכיבה שמשתבשים כהוגן כתוצאה ממהירות גבוהה לתנאי הדרך כולל בורות, בוץ, עפר, מעברי חציה חלקלקים, נהגים שחותכים לצדדים כשהרוכב בשוליים או ביניהם, מבט מקובע מפחד ועוד. לא מדבר על מהירות חוקית או לא- רק מהירות שלא מותאמת לתנאים ורמת הרכיבה. ואני כותב את זה בתור אחד שיודע שהגבלת המהירות החוקית היא לא הישועה הגדולה להפחתת ההרוגים בתאונות דרכים. אני גם לא קורא לשמור על מהירות חוקית כי אני לא צבוע. בשורה התחתונה- המצבות לאורך סדום ערד לא היו שם אם היו רוכבים שם כדי להגיע בביטחה.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

השושנים, אני יודע שאתה שוטר, ואין לי שום טענה אליך במימד האישי. אבל כשאתה רואה את העבודה ה"מדהימה" של משטנת ישראל בנוגע לאכיפת החוק בדרום, בצפון ועכשיו גם באזור ירושלים, אתה לא יכול להתעלם מכך שהאכיפה היא בררנית עד לא קיימת.
    כיום אזרח שומר חוק, מפחד משוטרים בדיוק כמו שהוא מפחד מהעבריינים גובי הפרוטקשן ומחבלי הטרור החקלאי.

אז אכיפת המהירות באמצעות מכשירי מדידה של מהירות ממוצעת, בוא, כבר ראינו את ההתנהלות של המשטרה בעניין מצלמות הגטסו, עד כדי כך שהומלץ להעמיד לדין פלילי את ראש אגף התביעה בתעבורה הגב' פיליפסון.

וקידוזו, מהירות היא לא אחד הגורמים המובילים בגרימת תאונות דרכים. לדעתי בגלל שהאכיפה שם קלה המשטנה הולכת על זה. לאכוף מעבר בין נתיבים, עצירה בעצור וציות לרמזורים (שהם הגורמים המובילים בגרימת תאונות דרכים), פשוט לא משתלמת. ואכיפת מהירות, ממלאת את הקופה, ותבדקו לאן הכסף הזה הולך.

בנוסף קידוזו, בעניין אכיפת מהירות, לא התייחסתי רק לרוכבי דו"ג, אלא לכלל משתמשי הדרך, גם מכוניות.

בכל מקרה לדעתי, ההתמקדות הכמעט בלעדית באכיפת מהירות היא בושה וחוסר מקצועיות. אבל כשאני רואה את ההתנהלות העצלנית של משטנת ישראל, זה לא מפתיע אותי בכלל.

סעו בזהירות, רק רכיבות טובות.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    אין לי מספרים אבל אני משוכנע שמהירות שלא מותאמת לתנאי הדרך היא חלק משמעותי מתאונות ברכיבה.
    ראיתי מספר כמעטים ויודע על תאונות שנגרמו במוות כתוצאה מכניסה מהירה מדי לסיבובים. יש הרבה דברים ברכיבה שמשתבשים כהוגן כתוצאה ממהירות גבוהה לתנאי הדרך כולל בורות, בוץ, עפר, מעברי חציה חלקלקים, נהגים שחותכים לצדדים כשהרוכב בשוליים או ביניהם, מבט מקובע מפחד ועוד. לא מדבר על מהירות חוקית או לא- רק מהירות שלא מותאמת לתנאים ורמת הרכיבה. ואני כותב את זה בתור אחד שיודע שהגבלת המהירות החוקית היא לא הישועה הגדולה להפחתת ההרוגים בתאונות דרכים. אני גם לא קורא לשמור על מהירות חוקית כי אני לא צבוע. בשורה התחתונה- המצבות לאורך סדום ערד לא היו שם אם היו רוכבים שם כדי להגיע בביטחה.
    כן. ידוע שכל המצלמות ואמצעי האכיפה נמצאים בסיבובים ולא בכביש ישר החוף למשל. ברור.

Senior Member

בכל מקרה לדעתי, ההתמקדות הכמעט בלעדית באכיפת מהירות היא בושה וחוסר מקצועיות. אבל כשאני רואה את ההתנהלות העצלנית של משטנת ישראל, זה לא מפתיע אותי בכלל.
    בושה? למה להתבייש במשהו שעושה לך כסף בלי להזיז אצבע?

ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    בושה? למה להתבייש במשהו שעושה לך כסף בלי להזיז אצבע?
    אהבתי את הציניות, בעצם מקווה שזו הייתה ציניות .....

Senior Member
    אהבתי את הציניות, בעצם מקווה שזו הייתה ציניות .....
    ציניות? אני בטוח שזה אחד מהטעונים שהשמיעו בעד הפרויקט. אתה חושב שמי שהציג את זה לא גאה "בעבודה" שלו/שלה?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    ציניות? אני בטוח שזה אחד מהטעונים שהשמיעו בעד הפרויקט. אתה חושב שמי שהציג את זה לא גאה "בעבודה" שלו/שלה?
    רק מטומטם יכול להתגאות בהשקעות שנדרשו על מנת לגבות מס נוסף ממשתמשי הדרך.

היה הרבה יותר פשוט להכריז שכל נהג ורוכב משלם "מס מהירות" של 250 שקל לשנה. לא צריך להשקיע בתשתית המצלמות, ההכנסה זורמת והנהגים נוסעים בשלווה וברצף ללא עצירות פתאום באמצע כבישים מהירים.

זה פשוט נובע מפחדנות לשמה, כי הרי "אכיפת החוק באמצעות מצלמות" נשמע הרבה יותר טוב מהאמת (ייצור הכנסות נוספות למשרד האוצר).

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    זה לא כל נהג.
    זהו מס דיפרנציאלי.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
    רק מטומטם יכול להתגאות בהשקעות שנדרשו על מנת לגבות מס נוסף ממשתמשי הדרך..
    מדינה רוצה עוד כסף - ממציאים עוד מס. מה חדש פה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    כן. ידוע שכל המצלמות ואמצעי האכיפה נמצאים בסיבובים ולא בכביש ישר החוף למשל. ברור.
    דיברנו על מהירות ממוצעת, לא? חוצמזה, אין לי סיבה או חשק לסנגר על הרשויות.

...
    וקידוזו, מהירות היא לא אחד הגורמים המובילים בגרימת תאונות דרכים. לדעתי בגלל שהאכיפה שם קלה המשטנה הולכת על זה. לאכוף מעבר בין נתיבים, עצירה בעצור וציות לרמזורים (שהם הגורמים המובילים בגרימת תאונות דרכים), פשוט לא משתלמת. ואכיפת מהירות, ממלאת את הקופה, ותבדקו לאן הכסף הזה הולך.

בנוסף קידוזו, בעניין אכיפת מהירות, לא התייחסתי רק לרוכבי דו"ג, אלא לכלל משתמשי הדרך, גם מכוניות.

אני רואה איתך עין בעין את ביצועי המשטרה ובמיוחד את עוולות האכיפה. אני בכלל בקטע חינוכי קיצוני- לתקוע במשך שנתיים קנס של אלפיה לכל מי שתקוע בשמאלי או נצמד מאחור. מאה ניידות שאוכפות רק את עבירות הנראות השכיחות ויהיה כאן סדר. מדובר בציבור ומרחב ציבורי ומה שרואים לא משפיע בקטנה אלא קובע את ההתנהגות. הנורמה וברירת המחדל של הישראלי הוא לבלות בשמאלי כי אף שוטר לא יעצור אותו. הרלב"ד במשך שנים עסוק בדברים משונים. זה העיקר, מבחינתי.
    לגבי ההשפעה עלינו- התייחסתי אך ורק למהירות רכיבה שאינה מתאימה לתנאים ולכישורים. לתפור את כביש 6 על 200 קמ"ש כשהוא פנוי נראה לי יותר בטוח מלרכב בשוליים ב- 80 -90 כשהתנועה זוחלת ב -40. יש אופנוענים שלא רוכבים מהר יחסית לתנאי הדרך. יש קטנועים שלא מסוגלים לפתח מהירות לא מתאימה. בשורה התחתונה - הנתונים מראים שככל שהרוכב צעיר והכלי חזק הסיכוי שייפגע עולה. אספקט המהירות בסטטיסטיקה מתחבא שם בדיוק.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    דיברנו על מהירות ממוצעת, לא? חוצמזה, אין לי סיבה או חשק לסנגר על הרשויות.
    במחשבה שניה. גם אם היו שמים מצלמות מהירות בדרכים מועדות. נגיד עקומות וסיבובים.
    מי יקבע את הרף של המהירות? אולי במצלמה זה רוסי בכבודו ובעצמו עם צמיגים נטועים כמו מסמרים באספלט בדיוק קפץ למכולת?
    או הכפיל שלו?

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    השושנים, אני יודע שאתה שוטר, ואין לי שום טענה אליך במימד האישי. אבל כשאתה רואה את העבודה ה"מדהימה" של משטנת ישראל בנוגע לאכיפת החוק בדרום, בצפון ועכשיו גם באזור ירושלים, אתה לא יכול להתעלם מכך שהאכיפה היא בררנית עד לא קיימת.

בוא נרכז את העובדות למקום אחד שלא יהיה קשה להבין.
    חוסר המשילות בנגב/צפון/חרדים/ערבים נובע מחוסר מעש וגיבוי מצד מדיניות ממשלתית הן בעלמת עין והן במתכוון.
    שוטרים שרוצים לעשות שינוי נתקלים במערכות אטומות עד לא משתפות פעולה אבל זה נושא אחר.

כיום אזרח שומר חוק, מפחד משוטרים בדיוק כמו שהוא מפחד מהעבריינים גובי הפרוטקשן ומחבלי הטרור החקלאי.

אז אכיפת המהירות באמצעות מכשירי מדידה של מהירות ממוצעת, בוא, כבר ראינו את ההתנהלות של המשטרה בעניין מצלמות הגטסו, עד כדי כך שהומלץ להעמיד לדין פלילי את ראש אגף התביעה בתעבורה הגב' פיליפסון.

הכי קל לשלוף חריג ולהכליל על הכלל, כן יש בעיות משפטיות כן יש התחכמויות של עו"ד מול מערכת בינונית, אבל כל דבר כזה פוגע במשמעת הנהגים.
    הכי קל לא לציית לחוק ולהאשים את כל העולם!

איך בדיוק? הכי קל לשלוף בעיה לזרוק אשמה, מי שממזלזל במהירות יזלזל גם בעוד חוקים. אגב הזלזול שלך באנשי החוק עובד לשני הכיוונים!

ואתה אומר את זה כי אתה יודע בוודאות שזו האכיפה העיקרית, שוב אתה מונע מחצאי אמתות שמועות ושנאה בסיסית לחוק ומיצגיו כי
    זה אנחנו והם ואתה פשוט עיוור לעובדות. יכולתי לסיים את הפוסט באזרח מושתן, כי כל רוכבי האופנועים עבריינים מאנייקים,
    אבל אני מכבד אותך, בלי קשר לכלום.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

חלילה שושנים, אני אזרח סופר שומר חוק, ולפי הבנתי כשהשר אוחנה הורה למשטנה לאכוף חסימות כבישים בהפגנות בלפור, המן-דלבליט אמר שהמשטנה היא גוף אוכף חוק עצמאי. אז הממשלה והמדיניות לא כלולה כאן. זה נטו אכיפה בררנית, ולטעמי, אכיפה בררנית היא רשע.

ולגבי האכיפה הבררנית, כולם רואים את זה. זה פוגע לנו בול בפוני כל הזמן. אז להשקיע מאות מיליונים באכיפת מהירות, מצטער זה לא משכנע. לטעמי, מדובר בסדר עדיפויות מעוות על גבול השחיתות השלטונית (עצלנות מביצוע האכיפה הנדרשת באמת כמו שכבר פירטתי, ופנייה לאפיק הקל והמשתלם).

לצערי, הזלזול שלי במשטרה כגוף, הוא כרגע עמוק מאוד, עד כדי חוסר אמון במערכת. נקווה לטובת כל אזרחי ישראל, שזה ישתנה במהרה.

ושוב, גם אני מכבד אותך בלי קשר לכלום, ומהפורום נראה שאתה מענטש אמיתי, אבל זה לא משנה את התחושות הקשות של האזרח הקטן ואת חוסר האמון במשטנה.

כרגע אני אמשיך לשמור על החוק וארכב בזהירות, שתהיינה גם לכם רק רכיבות טובות.