כנראה זה קרוב מאי פעם.
היום שנסעתי בבוקר, באיילון דרום בין מחלף דב הוז למחלף ראשון מערב, היה קטע ניסוי עם המצלמות האלו.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
כבר היו דיונים על כך מפעם לפעם עוד לפני שנים, והרעיון נגנז.
האם גם הפעם ?
https://www.calcalist.co.il/local/ar...901426,00.html
לא יעזור להאט לפני מצלמה
הפצצה האמיתית שמופיעה במסמכי המכרז אינה קשורה לכל הנושא של ספירת נפחי תנועה, אלא מסתתרת בסעיף שנקרא "בדיקת מהירות לאורך הדרך באמצעות מכונית צפה". מדובר בסעיף קטן יחסית בעל פוטנציאל בעייתי מאוד לנהגי ישראל.
מצלמות המהירות של מדינת ישראל פרוסות בכל רחבי הארץ, כאשר הן פועלות לפי עיקרון מיושן מאוד: בכביש טמונים מוליכים (כלומר פסי מתכת) סמוך למצלמה והמצלמה מצלמת את כל מי שחולף על פניה ושולחת את הצילום לבית העבריין. אלא שבעידן WAZE אשר יודע לצעוק חצי קילומטר לפני כל מצלמת מהירות קבועה, מידת יעילותן של מצלמות המהירות פחתה משמעותית ומי שמתקרב למצלמה יכול להאט. ואז להגביר מהירות.
אלא שמדובר בשיטה ישנה מאוד להפעלת מצלמות מהירות ובעולם מהירותן של מכוניות נמדדת על פני קטע דרך. כלומר כאשר המכונית יוצאת לכביש המהיר, מספר הרישוי שלה נקלט וכשהמכונית מסיימת את הכביש המהיר, המספר נקלט שוב. המהירות מחושבת על סמך פרק הזמן אשר עבר מרגע הכניסה לכביש לרגע היציאה והדו"ח, אם יש כזה, נשלח אל בית הנהג.
בכל מקרה, בין אם בכוונה או שלא בכוונה, המכרז החדש של נתיבי איילון כולל כאמור בדיוק את הסעיף הזה. מדובר במסמך ראשון של מדינת ישראל בו כתוב כי תבוצע מדידת מהירות ממוצעת של רכב על פני קטע דרך. יתכן שנתיבי איילון לא תעשה שימוש במידע הזה אודות מהירות הנסיעה הממוצעת של מכונית על קטע דרך לצורך אכיפה, כלומר המידע שיתקבל לא ישמש כדי לבדוק את היכולת של מערכת אכיפה של מהירות ממוצעת. אבל אין ספק שבהתחשב במגה פרויקט זה - יהיה קשה מאוד שלא להשתמש בכל החומרה הזאת אשר כוללת יכולת זיהוי מספרי רישוי, יכולת מדידת מהירות ואפילו יכולת להכריע האם מדובר באופנוע או בטנדר, שלא לצורך אכיפת מהירות.
כנראה זה קרוב מאי פעם.
היום שנסעתי בבוקר, באיילון דרום בין מחלף דב הוז למחלף ראשון מערב, היה קטע ניסוי עם המצלמות האלו.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
וואי סיוט
אני חושב על כבישים בין עירוניים, נגיד ים-תא, כולם נוסעים פשוט 130-120 כל הדרך אבל יש הרבה קטעים של 80-90 קמ"ש באמצע.
לפי המתווה הזה טעות אחת כזאת ויש מצב שאתה אוכל אותה
אולי יפתחו אפליקציה שמחשבת מקטעי דרך ומהירות ומספקת הנחיות כדי להגיע לממוצע החוקי. מהמר שנשמע את סיוון או הרס"ר של וויז:
המהירות הממוצעת חורגת ב 38 קמ"ש מהמותר-
סע במהירות 82 קמ"ש דקה ושלושים שניות.
סע במהירות 61 במשך שתי דקות.
עצור למשך 4 שניות.
עצור וצא לסיגריה.
לחילופין:
נהג יקר, נסעת במהירות ממוצעת של 127 שהיא 17 קמ"ש מעל המותר. חשבונך חוייב דרך כ. האשראי ב 250 ש"ח. דרך צלחה וסע בזהירות.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
המגמה הארצית היא להפחית את השימוש בכלי רכב פרטיים ולהעביר את הנוסעים לתחבורה ציבורית יעילה והסעת המונים.
מטרופולין גוש דן כבר עכשיו מנסה את כל הדרכים להפחתת הכדאיות השימוש ברכב ולגרום להעדיף את הרכבות על פני הכביש.
אם שימוש ברכב ייקח יותר זמן הגעה מאשר שימוש ברכבת ע"י הפחתת המהירות הממוצעת, מיסוי כבד על תנועה בגוש, ייקור
החנייה בסופו של דבר לא יהיה משתלם להשתמש ברכב פרטי, לשם כולם חותרים כשמודל ניו יורק עומד לנגד עיניהם.
תחבורה יעילה ושימוש באמצעי הסעה המונים זה הפתרון היחידי שיוכלו להנעים את חייהם של תושבי מרכז הארץ, כיוון שבקצב
גידול האוכלוסייה והצטופפות במרכז לא יישארו כבשים פנויים בעוד 10-20 שנה.
בעתיד הקרוב תחויב נסיעה ברכב פרטי בעלות על פי ק"מ, תושבי המרכז יחויבו להציג בעלות על חנייה פרטית במידה ותהיה
מכונית וחנייה בשטחי ציבור תעלה הון.
במדינת ישראל בניגוד לשאר העולם לא יהיה עידוד מעבר לשימוש בכלים דו"ג כי אין לזה שום ייצוג בכנסת.
אנחנו חוזים בעשורים האחרונים של שימוש בתחבורה כפי שאנחנו מכירים אותה היום.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
רעיון מצוין. יפה מאוד על הנייר, קשה מאוד במימוש.
כל. דרכים?! לארגן תחבורה ציבורית כבר ניסו? אה, זה מסובך מדי.
אתה כנראה חי במדינה אחרת. במדינה שלי אופניים חשמליים יש לכל ילד שלישי. באותה מדינה שליחים, פקחים גם לא נוסעים באוטובוס.
אופנוע ליטר זה לא כלי תחבורה, וגם אודי Q7 זה לא רכב. אחד זה אביזר הובי ושני זה תכשיט.
Sent from my iPhone using Tapatalk
תחב"צ שלא יפעל לך בסופ"שים מה שאומר שמי שירצה לנסוע בשבת אפילו בשביל לבקר את ההורים/סבים שלו יצטרך לשלם ביוקר על הזכות לעשות את זה
וכמובן שעם המוח הישראלי הדייקן, המכובד והמאוד מאוד מאוד מאוד אבל מאוד (וחשוב להדגיש את ה *מאוד* ) מקצועי, יהיה לך מצב של אי-סדר כ"כ גדול בכל הקווים האלו שכבר עדיף יהיה להשאר בבית ולעבוד וזה כמובן רק אם יש לך את היכולת לעשות את זה
כאחד שגר קרוב לת"א, ולא פעם או פעמיים וגם עכשיו מדיי פעם אני צריך להשתמש בתחב"צ או בכלל רק מלראות את המצב של הקווים הלא יעילים שהולכים להיות, צריך להתחיל לקרוא קדיש (ואני אפילו לא בן-אדם דתי)
אני גם לא אתחיל לדבר על כמה סוגי ציבורים שמשתמשים בתחב"צ ואיך הם מתנהגים שם ולמה אני מעדיף לקחת סיכון ולהיות משותק מאשר לנסוע איתם
וכמובן שאני מברך על היוזמה שרוצים להיות ירוקים, אבל מעצבן עוד יותר שחושבים שזה מה שיגרום לדולפינים לחיות באיטליה ושבעיה תיפטר לגמרי,
שיילמדו איך לא לזהם עם המפעלים והארובות שמזהמים 24/7, אין מה לדבר בכלל על הזיהום הענקי שהמטוסים גורמים (פי כמה וכמה על כל המכוניות בעולם), למצוא פתרון לבטריות הכ"כ לא יעילות שיש היום וכו'...
לפי דעתי הסטטוס-קוו עם הטבע נשבר, הגיע לנקודת אל-חזור ומפה נשאר לנו רק להתפתח אבולוציונית בשביל לשרוד את הקיץ הנצחי שיבוא עלינו והמדבריות שיכסו אותנו אם לא נטבע לפני זה מעליית המים באוקיינוס, תשכיבו בפניות כל עוד אתם יכולים
הדור הבא כבר לא ידע מה זה דו״ג כתחביב גם אופנועים חשמליים לא יהיו בעתיד כי אין הגיון בהם ככלי רכב אוטונומי, ממש אפשר להרגיש איך העולם המערבי מחסל את תרבות הפנאי, כמו שכתוב בתנ״ך אל תשפוך זרע לבטלה גם הפנטים הירוקים רואים כל ביזבוז אנרגיה שלא לצורך קיומי לא נחוץ והם יאסרו את זה או יגרמו לך נזק כלכלי שיגרום לך כביכול לוותר על דברים מהחלטה שלך, תשלום פר קילומטר, מצלמות מהירות, קופסא שחורה ברכב, קריאת מספרי רכב למאגר מידע התשתיות כבר כאן!
הסיכוי היחיד שנבואת הזעם הזאת לא תתקיים זה עליית הטראמפיזם בכל העולם המערבי אבל ספק שזה יקרה, בתי הספר שוטפים לבוחרים העתידיים את המוח.
תחביב האופנועות בארץ הוא גם ככה יקר, בגרמניה לפי איך שאני רואה יש יותר הגיון להישארות של התחביב הזה למרות גרטה (אווטובאן, אנשים יותר מתורבתים, אנשים שיכולים להרשות לעצמם כלים יקרים כולל מכוניות תוצרת גרמניה/אירופה בכלל),
אני יודע שיש את הטרוריסטים הירוקים תומכי אנטיפה שמטמטפים על זה שהכל צריך להיות ירוק וילדים צריכים להיוולד בלי מגדר, אבל לתחביב הזה יהיה מאוד קשה למות כל עוד האמריקאים ימשיכו להחיות אותו וגם כשהקטנים ייגדלו ויבינו שהם יכולים לחשוב בעצמם
כמובן בארץ אופנוע יהפוך להיות סמל סטטוס אבל לא נורא, גם ככה אנחנו הולכים אחורה בזמן ותכף כולנו נהיה זומבים עם נשים במטבח ואנחנו בישיבות![]()
אצלי הדו"ג הוא לא תחביב זה פשוט "רגליים" כמו עולם שלישי.
אני תל הביבי ובכל שנותי על גלגל הארץ השטוח היתה לי רק שנה אחת פיאסטה חבוטה (שנשלחה לגריטה) וגם זה היה כששכרתי קראוון במושב.
תחבורע ציבורית זה סיוט שלא מהעולם הזה מבחינתי (אני רגיש לריחות) עוד לפני השקורונה. אז היום אתה לא יכול לעלות סתם ככה בהחלטה של רגע לאוטובוס עם כמה שקלים שקלים בכיס.
לא. חייב להיות עליך אזיק אלקטרוני רב קו. (כן יש "אנונימי" שמענו שמענו)
כל ההפלצות ה"ירוקות" המצחינות כמו תל אופן הציפור השחורה bird והגוש חרא הצהוב עם הקסדה הכחולה מפוזרים אצלנו בשכונה יותר מקקי של כלבים. פרוצים ושחוטים.
מה"אגם" סקי של פארק דרום נמשים מדי חודש מאות ואני לא מגזים גופות של הקקי הירוק הזה.
מזכיר לי את הבדיחה של אגד בשנות התשעים. אגד החליפה צבע לאוטובוסים שלה מאדום לירוק וקראה לעצמה חברה ירוקה