התקשורת
התקשורת הצליחה ליצור במשך שנים של הסתה שנאה פתולוגית כלפי חרדים. שנאה גזענית נטו. זה מכוער ולא במקום. אני שונא את התקשורת וחושב שכל אחד מהעורכים בחברות החדשות צריך לעמוד לדין. מי שלא מבים על מה המהומה מוזמן לחפש דוגמאות להסתה- שיחפש כותרת שלילית עם המילה ערבים ואחר כך כותרת שלילית עם חרדים. תאונות, מעילות, הטרדות מיניות ושאר ירקות. הגענו לשם אחרי עשרות שנים של הסתה ושטיפת מוח נגד החרדים. האסון הנורא הציף את השנאה.
רשע מה הוא אומר
מתייחס לחלק, לא לכל החרדים והקהילות שאני לא מכיר במשפט מההגדה- ולפי שהוציא עצמו מהכלל, כפר בעיקר. בישראל החרדים יצרו לעצמם מבחירה גדרות וחסמים כדי להתנתק מרוב הציבור היהודי. זה אומר כלכלה נפרדת, בורות, בערות, בוז לחוק ושאר ירקות. זה צו תרבותי דתי שזמנו עבר מהעולם. בזמן הקורונה אמרתי לאישתי- הם ישלמו על הזלזול בענק כי הציבור החילוני לא יסלח. המודל החרדי בתצורה הישראלית שקבע בן גוריון לא יכול להאריך ימים. בראיה רוחנית אני די בטוח שרעש, צפיפות, בורות ולכלוך שאמנם מאפיינים קהילות עניות בכל העולם יכולים לקרב ציבורים לאלוהי ישראל. החברה החרדית צריכה לעשות חשבון נפש.
העתיד כבר כאן
יש לנו מצד אחד חבורה כוחנית תלביבית שבטוחה ששינוי מין הוא הדבר הכי מוצלח שאדם יכול לעשות. חבורה די מנותקת שחיה בבועה ריקנית וקובעת את השיח והסנטימנט לרוב הציבור החילוני - מסורתי בישראל. מצד שני יש את החרדים והערבים שלא סופרים אף אחד. השסע הזה עומד רק להחמיר ולהקצין בשנים הבאות. אם לא נמצא את הדרך לרתום את החרדים לציונות ואת החילונים ליהדות בריאה ומעודכנת מדובר בסכנה אמיתית.