עמוד 1 מתוך 7 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 101

אשכול: הר מרון והקשר לאופנוענים

Senior Member הסמל האישי של Dresdner

הר מרון והקשר לאופנוענים

היום הפייסבוק שלי רעש וגעש, כמה אנשים ידועים וידועים פחות בסצנת האופנועים הישראלית העלו פוסטים שמאשימים את החרדים באסון, בו נשים בצד שלא כולם נקברו עדיין וכמה גיבורי מקלדת כבר החליטו מה קרה שם אבל דווקא מאופנוענים שהם כמו החרדים קבוצה שנואה בציבור ציפיתי שתיהיה אמפטיה בסיסית, הרי גם נהגי המכוניות שעוברים ליד גופה עטופה על הכביש של אופנוען אומרים שזה כנראה באשמתו ומי יודע אולי הם צודקים אבל זה לא הזמן לזה.
    תיהיו בני אדם לא מפלצות, האסון הזה לא שונה מאסון ורסאי, המכביה או פסטיבל ערד חוץ מהתוצאה החמורה יותר.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    מה הקשר לאופנוענים עכשיו??
    יש קהילה בארץ (פה, בישראל. לא בארץ הנאורה שממנה אתה כותב) שבמשך שנה שלמה שמה זין אחד ענק על כל השאר. קהילה שאמרה חד וחלק: אתם על הזין שלנו, אתם והחוקים שלכם. אנחנו עושים מה שבא לנו, כנגד החוק, בחסות החבר הדמיוני שלנו והמנהיגים שלנו, ולא אכפת לנו כמה אנחנו פוגעים בשאר הציבור. אלוהים איתנו.

אז אותה קהילה עשתה שמיניות באוויר כדי לבטל כל הגבלה של התקהלויות אם זה בהר ואם בתחבורה וכו' כי החוק על הזין שלהם, והחבר הדמיוני, יחד עם המנהיגים שלהם-שומרים עליהם. הרי יש להם פריווילגיות.

לא יודע, אני לא אדם מאמין, אבל שמעתי שהמאמינים אומרים שהכל מאלוהים.

ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    מה הקשר לאופנוענים עכשיו??
    יש קהילה בארץ (פה, בישראל. לא בארץ הנאורה שממנה אתה כותב) שבמשך שנה שלמה שמה זין אחד ענק על כל השאר. קהילה שאמרה חד וחלק: אתם על הזין שלנו, אתם והחוקים שלכם. אנחנו עושים מה שבא לנו, כנגד החוק, בחסות החבר הדמיוני שלנו והמנהיגים שלנו, ולא אכפת לנו כמה אנחנו פוגעים בשאר הציבור. אלוהים איתנו.

אז אותה קהילה עשתה שמיניות באוויר כדי לבטל כל הגבלה של התקהלויות אם זה בהר ואם בתחבורה וכו' כי החוק על הזין שלהם, והחבר הדמיוני, יחד עם המנהיגים שלהם-שומרים עליהם. הרי יש להם פריווילגיות.

לא יודע, אני לא אדם מאמין, אבל שמעתי שהמאמינים אומרים שהכל מאלוהים.
    הקשר הוא שגם האופנוענים הם קהילה שנואה ששמה זין על חוקי התנועה אם אתה בקטע של הכללות אז לפחות ציפיתי להבנה מקהילת האופנוענים.
    ההגבלות שהוסרו הם לגבי קורונה שום הגבלה של מכבי אש שקיימת לכל מתחם בוטלה.

אתה פשוט שונא קבוצה של אנשים וגם אם היה שם פיגוע הייתה מוצא סיבה למה זה מגיע להם או למה הם אשמים.

תגובה של בן אדם נורמלי לפחות בזמן שהאסון עדיין לא נגמר זה איך אני יכול לעזור, שהייתה רעידת אדמה באיראן ישראל הציאה לעזור כי זה מה שצריך לעשות במקום להאשים אותם שהם בונים בתים מבוץ ועץ

לעזור? למי?
    לקבוצה הזאת שאיימה על חיי הבת שלי כקבוצה?
    רק בגלל שהם חבורת דוסים??

תשמע קטע, לפני איזה 20 שנה, שישי בערב, אני נוסע ברכב במרכז ירושלים. מתקרב אליי נחיל של הזבלים האלה, צועק שאבס ומתחילים לטלטל לי את האוטו, נסיון ללינץ'. מבט חודר לחבר שיושב לידי וידענו מה עושים. שם ראשון ונותן גז, התפזרו כמו חבורת הפחדנים שהם. היה, עבר, נשכח.

תשמע עוד קטע, לפני 5 שנים, שישי בערב, אני נוסע ברכב במרכז ירושלים (100 מטר ממגרש הרוסים). הבת שלי, בת שנה, נמצאת באוטו. מתקרב אליי נחיל של החארות האלה, צועקים שאבס, מטלטלים את האוטו ונותנים אגרופים לחלונות. סחבק כבר מיומן- שם ראשון ונותן גז, נראה לי עליתי על אחד מהם, לא יודע ולא אכפת לי.

אתה יודע למה הם עשו את זה? למה הם סיכנו את החיים של הבת שלי? כי הם דוסים ואני לא. זהו, אין עוד סיבה.
    אז לא יודע איך זה עובד באירופה הנאורה שלך, פה כשמנסים לפגוע במשפחה שלי- אני לכל הפחות מייחל לפגיעה חזרה.

עכשיו תמשיך להרצות לי. אני ממתין.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    סהכ שרשור מאוד פורה. בואו נראה כמה המנהלים זריזים בשבת.

לפחות אנחנו יודעים מאיפה השינאה שלך מגיעה, אני לעומת זאת במשך חיי הכרתי ״דוסים״ שחוץ מזה שאני לא מבין איך מישהוא מאמין ביצור דמיוני הם היו אנשים טובים מאד שלא יפגעו באיש.
    אני בכלל בעד ה״כנסו בהם עד הסוף״ בכל הקשור לפלסטינאיים אבל עדיין לא חושב שבכל בית בעזה יושבים מחבלים להפך אני מאמין שהרוב זה אנשים שרק רוצים לעבוד ולפרנס את המשפחה שלהם.

תאר לך שנהג יתחיל לחסוס אותך עם הרכב ולסכן אותך רק בגלל שאתמול אדיוט על שני גלגלים קטף לו את המראה.

היה אסון אנשים מתו חלקם היו ילדים ונערים, ביקורת בכיף אבל חכה קצת וגם אז תיהיה ענייני, לקשור את מה שנאמר בקשר להגבלות הקורונה לאירוע הזה זה פייק ניוז.

אתה בא, פותח שרשור בנושא רגיש, שאתה יודע בדיוק לאן זה יגרר, ובוא נודה בזה- זו הרי מטרתך כי אם זה לא היה ירושלמי האדיוט אז אדיוט אחר היה עונה לך ככה ושנינו יודעים את זה.
    ואז אתה כותב "חכה ותהיה ענייני". אז למה? בשביל מה לפתוח את זה? אתה מטייל מספיק ברחבי האינטרנט בשביל לדעת מראש מה יהיו תוצאות השרשור.
    אני שמח בשבילך שהכרת כמה דוסים נחמדים בחייך. וגם ערבים.
    כי אני, שחי 40 שנה בירושלים, מעולם לא פגשתי ערבים ודוסים. אני סתם ניזון מהאינטרנט. Wink wink.
    שרשור שנולד בכדי למות. ויפה שעה קודם.

Senior Member
    התקשורת
    התקשורת הצליחה ליצור במשך שנים של הסתה שנאה פתולוגית כלפי חרדים. שנאה גזענית נטו. זה מכוער ולא במקום. אני שונא את התקשורת וחושב שכל אחד מהעורכים בחברות החדשות צריך לעמוד לדין. מי שלא מבים על מה המהומה מוזמן לחפש דוגמאות להסתה- שיחפש כותרת שלילית עם המילה ערבים ואחר כך כותרת שלילית עם חרדים. תאונות, מעילות, הטרדות מיניות ושאר ירקות. הגענו לשם אחרי עשרות שנים של הסתה ושטיפת מוח נגד החרדים. האסון הנורא הציף את השנאה.

רשע מה הוא אומר
    מתייחס לחלק, לא לכל החרדים והקהילות שאני לא מכיר במשפט מההגדה- ולפי שהוציא עצמו מהכלל, כפר בעיקר. בישראל החרדים יצרו לעצמם מבחירה גדרות וחסמים כדי להתנתק מרוב הציבור היהודי. זה אומר כלכלה נפרדת, בורות, בערות, בוז לחוק ושאר ירקות. זה צו תרבותי דתי שזמנו עבר מהעולם. בזמן הקורונה אמרתי לאישתי- הם ישלמו על הזלזול בענק כי הציבור החילוני לא יסלח. המודל החרדי בתצורה הישראלית שקבע בן גוריון לא יכול להאריך ימים. בראיה רוחנית אני די בטוח שרעש, צפיפות, בורות ולכלוך שאמנם מאפיינים קהילות עניות בכל העולם יכולים לקרב ציבורים לאלוהי ישראל. החברה החרדית צריכה לעשות חשבון נפש.

העתיד כבר כאן
    יש לנו מצד אחד חבורה כוחנית תלביבית שבטוחה ששינוי מין הוא הדבר הכי מוצלח שאדם יכול לעשות. חבורה די מנותקת שחיה בבועה ריקנית וקובעת את השיח והסנטימנט לרוב הציבור החילוני - מסורתי בישראל. מצד שני יש את החרדים והערבים שלא סופרים אף אחד. השסע הזה עומד רק להחמיר ולהקצין בשנים הבאות. אם לא נמצא את הדרך לרתום את החרדים לציונות ואת החילונים ליהדות בריאה ומעודכנת מדובר בסכנה אמיתית.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    אם לא נמצא את הדרך לרתום את החרדים לציונות ואת החילונים ליהדות בריאה ומעודכנת מדובר בסכנה אמיתית.
    מה זה לרתום את החילונים ליהדות בריאה ומעודכנת?
    שואל ברצינות. לא הבנתי.

ומעניין לעניין באותו עניין- בשנה שגרתי בקנדה פגשתי את החרדים הכי נאורים ומקסימים שפגשתי בכל שנות חיי בעיר הכי יהודית בישראל.
    פשוט בישראל יש להם פריווילגיה לשים זין על כולם ולחייך בו זמנית. זה יוצר מהם חיות אדם.

כשאין להם את הפריווילגיות שמסדרים להם אריה דרעי וחבריו הם אכן יכולים להיות אנשים נעימים שממש לא אכפת לי באיזה חד קרן הם מאמינים. והאמת? גם להם לא היה אכפת שאני קונה בייקון בסופר בשבת.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    מה זה לרתום את החילונים ליהדות בריאה ומעודכנת?
    שואל ברצינות. לא הבנתי.
    נראה שענית לשאלה בעצמך. יהדות בריאה מעודדת אנשים להתפרנס מעבודה, להשכיל את עצמם במגוון תחומים, לקדש את החיים ומצוות בין אדם לחברו (ואהבת לרעך כמוך) במקום לעודד לילדים לזרוק אבנים על מחוללי שבת ועוד. כל עוד החרדה היא המוטו בעולם החרדי הישראלי שום דבר טוב לא יצמח מהעניין. ביטחון בדרך ועוצמת אמונה יכולים להתבטא בדרכים שאני ואתה כחילונים גמורים יכולים להעריך ואפילו לחבב.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    הקשר הוא שגם האופנוענים הם קהילה
    מה? ממתי "אופנוענים" זה "קהילה"? לקהילה חרדית יש מנהיגים רשמיים ולא רשמיים. תקציבים ונציגות במוסדות שלטון. להגיד "קהילת אופנוענים" זה כמו להגיד "קהילת נהגי טויוטה לבנה". ואני בטוח שיש יותר עם טויוטה.
    הכעס מופנה כלפי *מנהיגים" של אותה קבוצה שגם גרמו לאסון וגם מתנערים מכל אחריות.

זה כנראה משהו אירופאי - להטיף מוסר מבלי לנסות להבין מקור הבעיה. לספר שאתה "בן אדם נורמלי", כאילו אנשים כאן פשוט לא נורמליים. אני מניח שצריך לחנך אותנו מחדש, אה?

גם מהשוואה לאירן באה ריח של דמגוגיה "נאורה". טרגדיית הר מרון זה לא אסון טבע. יש לה אשמים. זה אותם אנשים, שכמו שכבר כתבו כאן, בחרו להתעלם מכל החוקים ועכשיו יש להם חוצפה לצעוק "משטרה אשמה".

תעשה טובה - תכתוב על אופנועים.

ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    מה? ממתי "אופנוענים" זה "קהילה"? לקהילה חרדית יש מנהיגים רשמיים ולא רשמיים. תקציבים ונציגות במוסדות שלטון. להגיד "קהילת אופנוענים" זה כמו להגיד "קהילת נהגי טויוטה לבנה". ואני בטוח שיש יותר עם טויוטה.
    הכעס מופנה כלפי *מנהיגים" של אותה קבוצה שגם גרמו לאסון וגם מתנערים מכל אחריות.

זה כנראה משהו אירופאי - להטיף מוסר מבלי לנסות להבין מקור הבעיה. לספר שאתה "בן אדם נורמלי", כאילו אנשים כאן פשוט לא נורמליים. אני מניח שצריך לחנך אותנו מחדש, אה?

גם מהשוואה לאירן באה ריח של דמגוגיה "נאורה". טרגדיית הר מרון זה לא אסון טבע. יש לה אשמים. זה אותם אנשים, שכמו שכבר כתבו כאן, בחרו להתעלם מכל החוקים ועכשיו יש להם חוצפה לצעוק "משטרה אשמה".

תעשה טובה - תכתוב על אופנועים.
    אני איתך בחלק הראשון של מה שכתבתה בקשר לכעס כלפי מנהיגים, יש לאסון הזה אבא אמא וכתובת אבל לא על זה אני מדבר, אני מדבר על השינאה התהומית למגזר שגם שנופל עליו אסון אז חלק מחליטים באותו הרגע שמגיע להם וזה באשמתם (עד האחרון שהיה שם).

ציפיתי שאופנוענים יודעים טוב יותר כי הם יודעים בדיוק מה זה להיות בצד שמקבל סטירות לחי מהתקשורת או להיות שנוא רק בגלל שיש להם שני גלגלים בין הרגליים.

שאלה קטנה, אולי אני קצת מנותק ממה שקורה בישראל, להראות אמפתיה וחמלה כלפי אנשים שנמחצו למוות בזמן חופש הפולחן במדינה חופשית זה נחשב שאני ימני או שמולני?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    אם לא נמצא את הדרך לרתום את החרדים לציונות ואת החילונים ליהדות בריאה ומעודכנת מדובר בסכנה אמיתית.
    צר לי לאכזב אותך - זה לא עובד ככה. בעולם (אירופה) הבעיה הזאת כבר היית ופתרון מתחיל ברפורמה בדת. משמעות כאן, זה שמשוואה "יהדות = חרדים" אמורה להפסיק להתקיים. אחרי זה באה הפרדה של דת מהמדינה. זה אומר - לימודי ליבה לכולם. לא קשור לציונות או צבא.

לגבי סכנה. כל עוד מצב כלכלי הוא טוב כמו היום - לאף אחד לא אכפת.