עמוד 2 מתוך 7 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 101

אשכול: הר מרון והקשר לאופנוענים

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    זה נחשב שאני ימני או שמולני?
    זה נחשב שאין לך מושג על מה אתה מדבר. אבל אם אתה מתעקש: להטיף מוסר בשם ״אנושיות״ תוך התעלמות ממקור הבעיה זה בהחלט תכונה שמאלנית.

Sent from my iPhone using Tapatalk

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    קבעתי תור לרופא למחר על הבוקר. אני לא יודע מה יש לי אבל זה נראה כמחלה מסוכנת. הסימפטומים: אני מסכים לגמרי עם אקסליב ולגמרי לא מבין מה דרזדנר רוצה. אם לא היה את ירושש כקבוצת ביקורת הייתי ניגש למיון כבר הערב...

דרזדנר, לכתוב נגד ציטוטים שאין לנו מושג מה הם ומי אמר אותם ואיפה זה בעייתי. וזה פותח פתח לתגובות שרק מחזקות את אותם ציטוטים. אז בעצם נתת במה.

ירושש ואקסליב, ליבי על ההרוגים ובני משפחותיהם. הם לא חטאו ולא מגיע לאיש מהם כזה גורל. עם המסקנות והאשמים אפשר לחכות קצת. בדיוק כמו שלא ראוי להגיב על ידיעה על הרוג בתאונת אופנוע במידת האשם שלו בתאונה.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    היום הפייסבוק שלי רעש וגעש, כמה אנשים ידועים וידועים פחות בסצנת האופנועים הישראלית העלו פוסטים שמאשימים את החרדים באסון, בו נשים בצד שלא כולם נקברו עדיין וכמה גיבורי מקלדת כבר החליטו מה קרה שם אבל דווקא מאופנוענים שהם כמו החרדים קבוצה שנואה בציבור ציפיתי שתיהיה אמפטיה בסיסית, הרי גם נהגי המכוניות שעוברים ליד גופה עטופה על הכביש של אופנוען אומרים שזה כנראה באשמתו ומי יודע אולי הם צודקים אבל זה לא הזמן לזה.
    תיהיו בני אדם לא מפלצות, האסון הזה לא שונה מאסון ורסאי, המכביה או פסטיבל ערד חוץ מהתוצאה החמורה יותר.
    אני שמח שאין לי פייסבוק. ככה אני לא מתעצבן מאושיות חרטא וחארטיונרים פחות בסצנת האופנועים.
    אבל אני לא מסכים עם ההשוואה בין עם ישראל ורוכבי אופנועים.
    בכל מקרה נדמה שאנשים איבדו את זה עם השוואות החרדים לחמס (אבל זה ממש לא חדש)
    אחד הסעיפים בתומר דבורה אומר - כשם שאתה מודד לאחרים כך מודדים לך למעלה.
    סיפור כבשת הרש הוא דוגמה מעולה - נתן מספר לדוד סיפור ודוד חורץ גורל מבלי לדעת שהוא חורץ את גורלו שלו.

לגבי מה הולך פה בארץ. אני סומך עליך שאתה יודע מהיכן לדלות מידע.

וכעת לחלק האומנותי כי הרי אי אפשר שאתן פוסט מבלי להיות הזוי :

הילולת מירון 1911

התאספויות של חרדים היו פי מאה אם לא יותר במספרים. כל חתונה של בת/נכדה של אדמור ולהבדיל כל הלוויה.
    איך פתאום ככה?
    משהו היה שונה הפעם

אוטובוסים למירון ב-מ-ק-ר-ה ממוספרים 666

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    קבעתי תור לרופא למחר על הבוקר. אני לא יודע מה יש לי אבל זה נראה כמחלה מסוכנת. הסימפטומים: אני מסכים לגמרי עם אקסליב ולגמרי לא מבין מה דרזדנר רוצה. אם לא היה את ירושש כקבוצת ביקורת הייתי ניגש למיון כבר הערב...

דרזדנר, לכתוב נגד ציטוטים שאין לנו מושג מה הם ומי אמר אותם ואיפה זה בעייתי. וזה פותח פתח לתגובות שרק מחזקות את אותם ציטוטים. אז בעצם נתת במה.

ירושש ואקסליב, ליבי על ההרוגים ובני משפחותיהם. הם לא חטאו ולא מגיע לאיש מהם כזה גורל. עם המסקנות והאשמים אפשר לחכות קצת. בדיוק כמו שלא ראוי להגיב על ידיעה על הרוג בתאונת אופנוע במידת האשם שלו בתאונה.
    טוב אולי לא הובנתי כי אתה בעצם כתבת מה שאני אומר.
    בקשר לציטוטים לא מתאים לדעתי להכניס דברים מפייסבוק לכאן במה שיכול להראות כשיימינג אבל זה מסתכם ב״מגיע להם והם הביאו את זה על עצמם״ וכמו שכתבת זה לא במקום וגם אתה קישרת את זה לקהילת האופנוענים אז אולי כדאי שתבטל את התור?

אסור שיהיה מחלוקת בעם שלנו כל ישראל ערבים זה לזה חייבים להיות מאוחדים בזמנים כאלה .
    אנחנו בדור קשה מאוד יש פילוג בעם ,יש שנאה , אין ממשלה , אין חיבור , המצב ממש קשה , השטן מקטרג עלינו אתם צריכים להבין הוא לא מבדיל בין דתי,חילוני,ימני שמאלני,עשיר ,עני ,מבוגרים, ילדים, ועכשיו לעניין שמה שקרה .
    לפני 300 שנה הייתה מגיפה הרבנים הגדולים אסרו לעלות למירון להילולא ,האר"י הקדוש אמר אוי ואבוי רבי שמעון מקפיד שלא באים לקבר שלו ושנה אחרי זה נפל קיר ומתו 78 .
    שימו לב שנה שעברה אותו דבר לא נתנו לעלות וקרה אסון .
    חס וחלילה אני לא עושה חשבונות שמיים זה דברים שאנחנו לא יכולים להבין .
    ללא ספק אסון כבד מאוד .

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי assaf7419 צפיה בהודעה
    אסור שיהיה מחלוקת בעם שלנו כל ישראל ערבים זה לזה חייבים להיות מאוחדים בזמנים כאלה .
    אנחנו בדור קשה מאוד יש פילוג בעם ,יש שנאה , אין ממשלה , אין חיבור , המצב ממש קשה , השטן מקטרג עלינו אתם צריכים להבין הוא לא מבדיל בין דתי,חילוני,ימני שמאלני,עשיר ,עני ,מבוגרים, ילדים, ועכשיו לעניין שמה שקרה .
    לפני 300 שנה הייתה מגיפה הרבנים הגדולים אסרו לעלות למירון להילולא ,האר"י הקדוש אמר אוי ואבוי רבי שמעון מקפיד שלא באים לקבר שלו ושנה אחרי זה נפל קיר ומתו 78 .
    ללא ספק אסון כבד מאוד .
    זה דור של בלבלות מפה עד לפלנד. "מלכות תהפוך למינות" וכ'ו.
    אתה (אני בכ"א) כבר לא יכל לדעת אם מולך אחיך או ערב רב. גם אם הוא לובש שטריימל.
    (לכן אני משתדל "שב, ואל תעשה" מבחינת קיטרוג על מי שנראה לי ס"א.)
    כך ש"אחדות בעם" זה אחלה מטבע לשון רק שזה בלתי ניתן לביצוע מבחינת זיהוי, וכמו שאמרת - חשבונות שמים.

גם אני בסדיר טעיתי בשבת עם הרכב של אחי בדרך לחברון כשפרצופים מופתעים ורעמים של "שעבס" רודפים אחרי.
    הייתי עם גליל מחסנית בהכנס (בדרך לבסיס בחברון) והפחד הכי גדול שלי היה רק שלא ישברו לי חלון כי אחי כבר לא יתן לי את האוטו ובטח שאין לי כסף לתקן.
    זה לא שהם עושים לינצ'ים כמו בעזה, רמאללה וכ'ו.

אומרים חילונים פריצות ו"מדינת תל אביב" ... וואללה נכון פריצות אבל
    בראש השנה. בצפון תל אביב. הוציאו ספר תורה לשדרה והתחילו לרקוד ולהתפלל.
    המוני עוברים ושבים ללא שום סממן דתי עצרו והצטרפו
    מלבד שתי בחורות בביקיני ומסיכה כפולה שעצרו נשמתן תוך כדי ריצה כדי לא להידבק מהחרדים האלו... מסכנות בסך הכל.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ללא ספק אסון כבד מאוד .
    בדיוק התמימות הזאת תפגע בך, אסור שתהיה מחלוקת?....בואנה תתעורר לפני שיהיה מאוחר מדי, יש מחלוקת רצינית מחלוקת קשה מחלוקת הורגת
    אתה יכול לקרוא לאהבה חיבוק עצים והם קוראים לך חמורו של המשיח שעל גבו תבוא הגאולה.

הם אינם כפופים לחוקים אנושיים אלה לחוקי התורה שאם אתה מאמין בה סבבה ואם לא תתפוצץ, אין עליהם שום משילות ושום חוק, ואל תספר לי
    על זרמים קיצוניים כי בצבא חיילים לא אוכלים בפסח מחשש לפגיעה בכשרות למרות שרק חלק מהם משרתים בו, חיילות שנשלחו להציל חיים חטפו מכות,
    והדגלים שהם שורפים בכל הזדמנות הורדו בשם הפוליטיקה לחצי התורן היום אתה משלם על שני ילדים שלא שלך מסים על ילד ערבי וילד יהודי חרדי
    הקצבאות ותשלם האתנן הפוליטי הוא עצום וזה הכסף שהיה צריך ללכת למגזרים אחרים שסובלים אבל אין להם מהלכים בממשלה.
    השתלטות חרדית מכוונת על שכונות וערים שלמות שמשנות דמוגרפיה ומצב כלכלי, בשם הדת ירושלים הפכה לעיר הענייה במדינה. להמשיך?
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    שושני- תודה שבאת.

ואתה:
    כל ישראל ערבים זה לזה חייבים להיות מאוחדים
    נראה לי התבלבלת. מי ערבים זה לזה?
    אתה בכלל מבין את משמעות המשפט?
    החילונים ערבים לחרדים. תרתי משמע. שומרים עליהם, מגנים עליהם בכוחות הבטחון, משלמים להם כספים, דואגים שיהיו בתי חולים ושירותים אחרים (שכשהם צריכים הם יודעים יופי להשתמש בהם)- ערבים להם. לפי הגדרה.
    למי החרדים ערבים בדיוק? ככלל, כהכללה, כקבוצה. אני יודע שלא כולם אותו דבר, אני לא מטומטם ולא עיוור ולכן שואל בהכללה- חרדים כקבוצה וחילונים כקבוצה. למי הם ערבים חוץ מלעצמם?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    זה נושא טעון שלא ימצא לו פתרון.

כאדם שחי בשכונה מתחרדת אני יכול לומר שבהחלט נהיה לא נעים לחיות בה ואני מאמין שנעזוב בהמשך.

ההבדלים באורחות החיים הם תהומיים והכפייה היא הדדית ( תלוי באיזה צד אתה של המפה) ואכן מהווים מקור לקיטוב שממנו גם מתפתחת לא אחת השנאה.

אוכלסיה קיצונית יש בכל מקם והיא פוגעת באותם אלו שיודעים ומסוגלים להכיל את השוני.

נכון יש חרדים שלא מאמינים בזכות קיומה של מדינת ישראל - כפי שהשושנים ציין הם מונעים על ידי אמונה.

לשנא לפחות אני לא שונא ויש לי חברים חרדים.

אם הדת מהווה איום על אורחות חיי בהחלט.

ורק לשם המחשה.

חבר הציע לי לעבור לישוב מעורב שכולם מתחשבים אחד בשני.

שאלתי אותו אם אני רוצה לעשות על האש בשבת האם זה אפשרי - התשובה הייתה לא כי מתחשבים.
    וכשאני יוצא לרכיבה בשבת - הוא ענה בוודאי שאפשר תחנה את האופנוע ליד השער של הישוב.
    מוזיקה - בשקט.

טלוויזיה בגינה לא אבל בבית אין בעייה.

בקיצור לגביי אני לא שונא חרדים ואני מצר על חיים שנגדעו.
    אני בהחלט חושב שהמדינה מתחרדת והופכת לאט לאט לסוג של מדינה שהאג'נדה שלה דתית ולא פלורליסטית.

ואכן בדת אין פלורליזים זה לא בלקסיקון.

אני בהחלט אדם חרד!!!

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    חבר הציע לי לעבור לישוב מעורב שכולם מתחשבים אחד בשני.
    החבר שלך (בהנחה שהוא חילוני) - הוא הבעיה, לא חרדים. משום מה אנשים חושבים, שאם הם יתחשבו ברוצונם של הכת - הכת תתחשב בהם. אנשים אלה טועים. הם נותנים לזה לגיטימציה וכך מנציחים את הבעיה.
    התשובה לדרישות "התחשבות" צריכה להיות חד משמעית - לא. טלוויזיה - רק בגינה. על האש - רק בשבת. אפס התחשבות, אפס לגיטימציה. את החוצפה צריך למגר. אי אפשר לעמוד בצד, לא לעשות כלום ואז להתלונן "מדינה מתחרדת".

אני קורא את הפוסטים וממש עצוב לי המצב ממש קשה כולכם התייאשתם.
    ומאוד חבל על כולנו .
    אני גר בתל אביב 38 שנה מהיום שנולדתי.
    12 שנה באיזור דיזנגוף והשאר בדרום העיר , עד גיל 25 הייתי יהודי לא שומר תורה ומצוות .
    מהיום שחזרתי בתשובה והתחלתי ללמוד מספר התניא כל החיים שלי השתנו .
    למדתי איך לכבד כל אחד ולא משנה מי הוא מה הוא ואיך הוא נראה .
    ואחד הדברים החשובים איך לשפוט כל אחד לכף זכות .
    לא משנה מה אתה רואה תשפוט לכף זכות .
    אנחנו לא יודעים מה קורה בבתים של אנשים אחרים אנחנו לא יודעים כלום .
    ויש ניסיונות קשים מאוד במיוחד לכם הירושלמים שאתם חיים במקום הכי מתוסבך בארץ הקודש .
    חרדים מקללים שוטרים שיש להם הורים וילדים .
    הפגנות בלי סוף בבלפור .
    ערבים מכים חרדים .
    חרדים מחזירים לערבים.
    ניסיונות לפיגועים .
    חרדים זורקים אבנים על מי שנוסע בשבת .
    ללא ספק קשה לגדל ילדים בצורה כזאת .
    ירושלמי ושושנים אני מבין את המשמעות של ערבים זה לזה אבל כמו שאמרתי הניסיון שלכם קשה משלי פי אלף .
    כתוב שקל יותר לגמור את כל השס מאשר לתקן מידה אחת באדם .

Senior Member
    אולי הגיע הזמן להסתכל על העניין מזווית קצת אחרת....

שם המשחק הוא שליטה. לגרום לציבור שלם לעשות מה שאתה אומר ולשלם לך הרבה כסף.
    האמצעים – איומים מסוגים שונים בעולם הזה (חרמות, לחץ חברתי) ובעולם הבא (גהינום), הנצחת בורות וסגירת העולם החיצוני לקהילה כלפי פנים. האמצעי החיצוני להשגת השליטה הוא כוח פוליטי.

העובדות (מהשנה וחצי האחרונות) מראות שהחיים של אינדיבידואלים בקהילה אינם נחשבים. כך היה בזמן מגפת הקורונה (עדיף שחברי הקהילה יתרכזו בחיי היום יום, כי בטלה עלולה להביא למחשבות, להסתכלות על הסביבה, להכרת העובדות שבעקבותיה תבוא ההכרה במציאות ועזיבת הקהילה או, לחילופין, חיפוש מנהיגות שתעבוד עבור הקהילה) וכך גם בהתעקשות לקיים הילולה המונית במקום שידוע שאינו בטיחותי בעליל. עדיף "להפסיד" מספר פרטים (ואפשר לקרוא לזה בשמות יפים כמו קידוש השם, ליפול באוהלה של תורה וכיו"ב) מאשר לערער את שליטת המנהיגים.

יש לראות את הציבור החרדי המציית בצורה עיוורת למנהיגיו כצאן חסר אחריות. אין טעם לשנוא אותם – כפי שאין טעם לשנוא את הכבשים שהרסו את גדר הגינה שלך – יש לבוא חשבון עם הרועה. זה נכון גם לאילו שתוקפים מכוניות בשבת ולמתנכלים למצעד הגאווה.

הצד השני הוא המפלגות החרדיות שהשם השקרי שלהן הוא נציגי הציבור החרדי. מפלגות אילו אינן נציגי הציבור החרדי – הן נציגי השולטים בציבור החרדי, אילו שעוזרים לשליטי הציבור לשמור על הכוח שלהם, לעיתים קרובות נגד האינטרס של הציבור החרדי. בגלל התנהגות העדר בציבור החרדי יש למפלגות אלו כוח רב המנוצל לטובת שליטי הציבור. כך, הם יכולים להפר חוק ללא עונש, הם יכולים לקבל הסכמה לאירוע מסוכן ואפילו הסעות (שאינן זמינות לציבור החילוני) המגדילות את מספר המשתתפים ואת הסיכון וכו'. זה יכול לקרות רק כי בצד השני יש מי שמוכן לעשות הכול על מנת....כן, לשמור על השלטון (במדינה). כי הרי ברור שחיים של רבים היו ניצלים אם הייתה הקפדה על קיום החוקים בזמן הקורונה ואם היו מגבילים את האירוע במירון, אלא שאז הייתה סכנה שהמפלגות החרדיות ינקמו בכך שלא יתמכו בשלטון הנוכחי.

את החשבון של מי אשם באסון, על מי האחריות ולמה אתם יכולים לעשות לבד.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    התקשורת
    התקשורת הצליחה ליצור במשך שנים של הסתה שנאה פתולוגית כלפי חרדים. שנאה גזענית נטו. זה מכוער ולא במקום. אני שונא את התקשורת וחושב שכל אחד מהעורכים בחברות החדשות צריך לעמוד לדין. מי שלא מבים על מה המהומה מוזמן לחפש דוגמאות להסתה- שיחפש כותרת שלילית עם המילה ערבים ואחר כך כותרת שלילית עם חרדים. תאונות, מעילות, הטרדות מיניות ושאר ירקות. הגענו לשם אחרי עשרות שנים של הסתה ושטיפת מוח נגד החרדים. האסון הנורא הציף את השנאה.

רשע מה הוא אומר
    מתייחס לחלק, לא לכל החרדים והקהילות שאני לא מכיר במשפט מההגדה- ולפי שהוציא עצמו מהכלל, כפר בעיקר. בישראל החרדים יצרו לעצמם מבחירה גדרות וחסמים כדי להתנתק מרוב הציבור היהודי. זה אומר כלכלה נפרדת, בורות, בערות, בוז לחוק ושאר ירקות. זה צו תרבותי דתי שזמנו עבר מהעולם. בזמן הקורונה אמרתי לאישתי- הם ישלמו על הזלזול בענק כי הציבור החילוני לא יסלח. המודל החרדי בתצורה הישראלית שקבע בן גוריון לא יכול להאריך ימים. בראיה רוחנית אני די בטוח שרעש, צפיפות, בורות ולכלוך שאמנם מאפיינים קהילות עניות בכל העולם יכולים לקרב ציבורים לאלוהי ישראל. החברה החרדית צריכה לעשות חשבון נפש.

העתיד כבר כאן
    יש לנו מצד אחד חבורה כוחנית תלביבית שבטוחה ששינוי מין הוא הדבר הכי מוצלח שאדם יכול לעשות. חבורה די מנותקת שחיה בבועה ריקנית וקובעת את השיח והסנטימנט לרוב הציבור החילוני - מסורתי בישראל. מצד שני יש את החרדים והערבים שלא סופרים אף אחד. השסע הזה עומד רק להחמיר ולהקצין בשנים הבאות. אם לא נמצא את הדרך לרתום את החרדים לציונות ואת החילונים ליהדות בריאה ומעודכנת מדובר בסכנה אמיתית.
    תודה שכתבת את זה.
    אני מגדיר את עצמי כחילוני שמרן, ואני מסכים עם כל מילה - הן בגישה לחרדים (נטולת שנאה, אבל עם הבנה שהציבור הזה צריך לעשות שינוי, בראש ובראשונה לטובתו) - והן בכך שהתקשורת שמנהולת ע"י חבורה של תל-אביבים מנותקים מדברת בשמי (כאדם חילוני) - ומנסה לדחוף כאן מודל מוסר אירופי (שאימוצו במזה"ת הוא בגדר התאבדות בעיניי).
    מצחיק שמבחינת אותה תקשורת, אם להתייחס לפאן אחר בחיי - אני "מתנחל" שגר ב"התנחלות" - ואז אני יכול להפוך לנציג של עוד קבוצה שנואה. משעשע
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member
    נראה לי שדרזנר ענה לעצמו על השאלה, ובמקום לקבל שתי תשובות, הוא קיבל עשר.
    אחלה המחשה למי אנחנו כעם ללא קשר לאיזו דיעה כל מגיב פה משתייך.

נראה לי שדווקא גרמניה היא אופציה לא רעה במיוחד בימים קשים אלו פה בארץ. דרזנר, כיף לך.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אגב ניסוי מעניין.

אם תצא הוראה שאסור לקיים את האירוע במירון בגלל ליקויים בטיחותיים.

האם הוא יתבטל????

אני בטוח שטרום האסון לא.

אחרי האסון תחושתי שגם לא.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI