דרז, אני ממש בכנות לא מבין מאיפה נובע הצורך שלך לעמוד מאחורי המארגנים ולדאוג להגן עליהם.
נכון- כותרות בעיתונים זה לא פסק דין ולא הוכחה, אבל בעמנו אנו חיים (טוב, רובנו לפחות) וכולם פה יודעים איך הדברים מנוהלים. בקטע הזה אף "שבט" בישראל לא מתמם, כולם יודעים שהייתה הפקרות בחסות הסיבות שציין הזקן.
ואם אני כבר פה- אז רק כדי להבהיר בעקבות איך שהשרשור התפתח. אני לא שמח שזה קרה, אני לא שמח לאיד, עצוב לי ברמה מסויימת, בטח על הילדים (אין הורה שלא), לא פתחתי שמפניה ולא חיכחתי ידיים להנאתי לשמע המקרה.
אם אני שמח זה רק על דבר אחד- שאולי מתוך הטרגדיה הזאת סוף סוף יכריחו את המנהיגים החרדיים לקחת אחריות על המעשים שלהם. הם מנהיגים קהילות שלמות כצאן לטבח ולא אכפת להם. הכל בשם הכסא. אולי כשקרה הפעם משהו שפגע ספציפית באוכלוסייה הזאת ולא באף אחד אחר מישהו יתעורר. אולי.
בטוח לא, אבל אולי.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
אם לקנטר שאנחנו חרא של אנשים כדאי לדייק- המדינה אולי לא הצהירה שהיתה שואה ארמנית אבל היא גם לא התכחשה. רוב הציבור יודע שהיתה שואה ולא מכחיש אותה כמו המנהיג והפרטנר לשלום. אנחנו חיים בתרבות שבה יש ערך לאמת, הומאניות והוגנות. שלום הוא הנושא פופולרי בקרב משוררי ישראל לדורותיהם. התרבות היהודית (כולל האמונה, התנ"ך, החוכמה, האומנות, הרפואה, ההמצאות, ההומור, וכו') היא האור של העולם. התנ"ך הוא הבסיס למוסר החוק והסיפורת בתרבויות העיקריות. משער שאם כיבוש כנען מפריע לך אתה גם מאמין בקריעת ים סוף ומתן תורה וכל הסרט.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
בהקשר של ל"ג בעומר :
לתפיסתי החרדים לקחו תפנית לכיוון ( לא בקטע של לפגוע חלילה מכבד את מי שמאמין בזה) של עבודת אלילים:
הטקס של בקשת סגולות ישועות וריקודים סביב הקבר ומדורות הגיע מעמים פגניים.
יתרה מזאת דברים:
י"ח משה גוער על בני ישראל " ודורש אל המתים כי תועבת יהוה".
במדבר י"ט: "וכל אשר יגע על פני השדה בחלל חרב בחלל חרב או במת או בעצם אדם או בקבר יטמא שבעת ימים )
ירמיהו "כה אמר יהוה אל דרך הגויים אל תלמדו"
בירמיהו יש עוד פסוקים הנוגעים בנושא הנ"ל.
ישעיהו הנביא :
"אני יהוה הוא שמי וכבודי לאחר לא אתן ותהילתי לפסילים (ישעיהו מב פסוק ח')
"לא המתים יהללו יה ולא כל יורדיי דומה ואנחנו נברך יה מעתה ועד עולם הללו יה" (תהילים )
בקיצור מהמעט שאני לומד יש פה קהילה שבמקום לשמור על היהדות מאמצת מנהגים של עבודה זרה.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
לוקי תסביר לי את הפסוקים לא כל כך הבנתי .
ומי הפרשן שמפרש גם לא הבנתי .
אלא אם כן למדת לבד .
הבאת פה פסוקים חבל על הזמן ,אני כל שבוע קורא את ספר דברים הבאת את פרק יח' ונגעת בנקודה שמי שדורש את המתים תועבת ה'.
כתוב שאסור לדרוש את המתים שזה אומר שאסור לעלות נשמות בכל מיני דרכים .
הנשמה שלנו מורכבת מ5 חלקים שהחלק הכי גשמי זה הנפש .
העניין שאנחנו עולים לקבר של יקירנו כל שנה בתאריך הפטירה הוא מכיוון שהנפש חוזרת לקבר .
צדיק שנפטר אנחנו עושים הילולה מכיוון שביום זה הנשמה של הצדיק מתעצמת ויש לצדיק כח להיות מליץ יושר עלינו .
ההנהגה של גדולי ישראל היא להגיע לצדיק להתפלל שתי מזמורי תהלים ולעזוב את המקום ולתת לאחרים לעשות את אותו הדבר .
הבעיה שכל אחד עושה מה שהוא רוצה ואין סדר וככה המדינה שלנו נראית .
אין תרבות בשום מקום לא בקניון לא בכדורגל , לא בכביש , רבים על חניות , והרשימה ארוכה .
אני מתייחס לכולם כולל כולם
אני לא מומחה
ואכן נעזר בקונקרדנציה תנכית.
אבל כן כל הפרשנות לחומרה העבירה חלק מהקהילה החרדית על דעתה.
כל נושא הדרת נשים בהפרדה זיקפה ומה שבניהם.
מדגיש חלק.
אני מלא הערכה לציונות הדתית וגם לחלק מהחרדים ( הגדרה גרועה חלק מהמשפחה שלי דתית ומגדירים את עצמם חרדים - שוב פילוג ופולמוס מי חרדי).
כן ישנו איום מסויים על החופש שלי לחיות לפי תפיסת עולמי בשם חומרה של רב כזה או אחר.
זה דיון שלא חושב שיהיה לו סוף עד אשר יוחלט שהחיים יפים בלי אינטרנט וסרטים (סולגנים שעיריית ירושלים מאפשרת לתלות לעומת שלט מכירה של הבית).
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
מסכים איתך לדיון הזה בחיים לא יהיה לו סוף .
לכן חשוב שלא משנה מי יהיה צודק חייבים להתחשב אחד בשני בשביל השלום .
למה התכוונת שיש איום על החופש שלך לפי תפיסת עולמך ?
איזה רב מגביל אותך בלעשות דברים ?
שכונות שלמות נסגרות בירושלים
(וזה בלי שעבס או חפצים שאנשים זורקים על הכביש בכוונה)
המלחמה על סגירת עסקים בשבת
איסור תחבורה ציבורית
לא יודע אם איי פעם ירקו על אחותך בתך או אישתך על אופן הלבוש שלה או קראו לה בשמות גנאי.
איסור מכירת חזיר ומן הסתם בהמשך כשרות בכללי.
אני מניח שיש עוד
אבל הבנת את הרעיון הכללי.
כעת יקום מי שיקום ויאמר מדינה יהודית וכו'
אני אומר יהודית פלורליסטית ולא יהודית חומייני
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
אתה רציני?
חיילים לא אוכלים ולא מקבלים חבילות בפסח בגלל ,תפיסת כשרות".
חולים לא יכולים לקבל אוכל מהבית בבית חולים בגלל "תפיסת כשרות"
ההורים שלי שגרים באותו בניין משנת 1969 השתתפו בעל כורחם בפרויקט שיפוץ הגיע שכן דתי שרצה מעלית שבת...
מכונת השתייה והמזון אצלנו בעבודה הושבתה שבוע לפני פסח מטעמי כשרות.
תחבורה ציבורית אינה פועלת בשבת ואי אפשר לנסוע לים למי שאין רכב פרטי או אפשרות אחרת.
אסורה שירת בנות בצבא, יש עכשיו הפרדה במעיינות רט"ג בין רחצת גברים ונשים.
יש אזורים שלמים בי-ם שאני חושב פעמים לפני שאני נכנס זה מזח' י-ם ומאה שערים והשכונות החרדיות/דתיות.
ואתה חושב שהחופש שלי כחילוני לא נפגע?
חיים בוזבזו כי לא נתנו לפראמדיקיות להיכנס למתחם לטפל בפצועים, אז אל תבלבל לי את המוח.
דת היא אמונה אישית מבחירה ולא ניתן לכפות אותה על הכלל מי שרוצה שייזהר ויקיים מצוות הדת אבל לא יכריח
אותי להשתתף בחגיגה שלו בלי הסכמתי.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
כל מה שאתה רושם זה יפה מאוד.
אבל זה פשוט .
מי נותן כח ?
מי קובע ?
מי מחליט ?
למי אנחנו כפופים ?
כל השנים האחרונות העם בחר בממשלה ימנית .
ביום שתקום ממשלה אחרת כל מה שרשמת יהיה .
כנראה שלא רוב העם בדעות האלה.
ברגע שימנעו חופש פולחן אני אלך איתך כתף אל כתף להפגין
יש לך את הזכות (חובה ) לשמור שבת וזה נהדר
אני גם מסכים איתך שהתמונות של שושנים עם ההארלי לא אמורות להיות בפרהסיה (כלומר שלטי חוצות).
אבל בין זה לבין הדרת נשים כפייה (את נושא הכשרות בצבא אני מבין ואפילו במידה מסויימת בבתי החולים שם נגזר עלינו לשבת יחד לא מסכים לגבי טלווזיה וכו ) אני חושב שיש גבול לכפייה.
וכן לתחושתי ישנה הקצנה בכל הקשור לדת.
נערך לאחרונה על ידי lokimonster; 05-05-2021 בשעה 17:16.
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI