הסטטיסטיקה של הרלב"ד מתייחסת רק ל"תאונות קשות" - על פי הגדרתם, תאונות עם הרוגים או פצועים קשה.
מאד יכול להיות שאם משקללים פנימה את כל שאר דרגות החומרה של תאונות, אחוז התאונות העצמיות יהיה אחר.
אגב, מה שאין במחקר של הרלב"ד וגם אין בדיווחי תאונות, וממש חסר לי, זה נתונים על שנות נסיון הרכיבה של המעורבים בתאונות.
וזה מה שניסתי להתייחס בתגובה הקודמת שלי.
שברור שאת רוב התאונות העצמיות שקרו לא בגלל נהג פוחז/שיכור/נרדם אלא פשוט חוסר תשומת לב או טעות נהיגה, ניתן היה למנוע אם הרוכב היה ולנטינו רוסי.
אבל רוכב עם שנה ניסון לא יכול לרכב כמו שהוא עצמו ירכב עם 10 שנות נסיון רכיבה.
ולכן, אף שאולי יש תאונה עצמית ש"על הנייר" היתה ניתנת למניעה, מבחינתו של אותו רוכב, עם רמת הנסיון שיש לו, היא היתה בלתי נמנעת כי אי אפשר לקנות נסיון של 10 שנים בשום קורס. לא משנה כמה קורסי "נהג מיומן" היה עושה.
האמור מעל כמובן לא בא להפחית מהערך של קורסי נהיגה, או נהיגה הגנתית, או ציוד מגן וכו' וכו'.
נערך לאחרונה על ידי **מיכאל**; 04-05-2021 בשעה 17:53.
אם ההתיחסות רק לתאונות קשות הנתון של תאונות עצמיות הוא בעייתי שבאים לחפש פיתרון.
בו נדמיין לרגע שתאונות עצמיות זה כל תאונה בתנועה (בלי נפילה במקום) ויש לך נתון מדוייק של 60 אחוז אז זה ברור שהדבר הראשון שצריך לעשות כדי להוריד את המספרים זה לשנות את שיטת הלימוד ולהחזיר רוכבים למגרש לקורס מתקדם.
זה לפי דעתי משהוא שצריך לעשות בכל מקרה אבל שרוצים לכבות שריפות מהר יחסית מעבדים את הנתונים ולוקחים את מה שקופץ לעין.
ההתייחסות רק לתאונות קשות זה נסיון הגיוני לנרמל את הסלט של נתוני תאונות דרכים ולהתייחס רק לסיגנל ולא לרעש כשבאים לנתח ולסגמנט.
לא מעניין להסיק מסקנות מתאונה של fender bender שמישהו קיבל משיכה בצוואר או פנס בעין מכרית אוויר.
אי אפשר ללמוד מזה כי תאונות קשות זה מקריות, תאונה קשה של היום הייתה אתמול ושילשום ולא גרמה לפציעות.
אם אתה מתייחס לתאונה עצמית ללא פציעות כרעש אז כנראה תגיע למסקנה שצריך יותר אכיפת מהירות כי זה מה שמשטרת ישראל מגיעה אליו כל פעם.
יש מדינות שמצליחות יותר מישראל בתחבורה ובהם כל פנדר בנדר דורש הגעה של שוטר שיכול לקבוע אשמה במקום ולתת דו״ח תוך כדי רישום התאונה והכנסת לסטיסטיקה
ועוד תאונה קטלנית היום ב-16:40 באשדוד. הרוכב התנגש ברכב, נפצע קשה מאוד ומת מפצעיו כעבור שעה.
הרביעי בחודש מאי וה-32 מתחילת השנה.
מהתאונה הקשה של אתמול והתאונה הקשה של היום, לא ניתן להסיק מסקנות. אבל מהדאטה סט של כלל התאונות הקשות בעשר השנים האחרונות כבר ניתן ללמוד הרבה. זו כוחה של הסטטיסטיקה.
אין שום קשר בין מה שהמשטרה מחליטה לאכוף ובין מה שמסכן נהגים בכביש. המשטרה אוכפת את מה שקל לה ומה שהיא יכולה. זהו.
אחוז התאונות הגבוה בארץ נגרם משילוב של תרבות נהיגה, שהיא בעצמה נגזרת מהתרבות הכללית. נקרא לתרבות הזאת ״לא-שוודים״. ומאיכות התשתית והעומס הכללי בכביש.
לכן מצבינו טוב בהרבה מההודים, ורע בהרבה מהגרמנים.
אני חושב שאתה טועה כאן, בגדול. הניסיון יותר מדי אוברייטד. ניסיון בכל דבר הוא הרגל ותו לא. רוכב יכול לעשות טעויות במשך 10 שנים לרכב זהיר ועירני ולהישאר בחיים. הניסיון המצטבר לא מוכיח הרבה לרעה או לשלילה. הידע שמלמדים בקורסים נועד לשנות הרגלי רכיבה או בעצם למחוק את הניסיון שהוטבע במשך שנים ברשימון של הרוכב. אני יכול להעיד על עצמי וחברים שעברו קורסי רכיבה- השיפור אחרי מספר חודשי תרגול עצום. ההבנה של הכלי והתפעול משנה בסופו של דבר לא רק את "הביצועים" אלא את התפיסה לגבי הרכיבה. דוגמא: גידי מאופנוען מאומן הסביר בראיון זום מדוע כדאי להתרחק לשמאל מהימין בסמוך למחלפים פניות וצמתים. אני מנוסה לאללה, אממה- את העיקרון הזה לא למדתי לבד. אין תחליף לקורס ככלי למניעת תאונות -עצמיות ובעזרת הפחנועים.
אני גם לא מבין איך אנשים מצביעים על התשתית כסיבה לתאונות או לחלקן בקטלניות. יש המון מדינות מתקדמות עם כבישים מעאפנים ומסוכנים בהרבה. כשמסבירים לי שצריך לסדר את כביש 90 כי הוא מסוכן אני חוטף גיהוק.
מה שמשובש כאן היא תרבות נהיגה ערבית במובן המגעיל של תחרות השופוני וחוסר אכיפה של עבירות "קטנות" בעלות נראות גבוהה והשפעה קטלנית.
נערך לאחרונה על ידי קידוזו; 05-05-2021 בשעה 00:45.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
במקומות עבודה שהבטיחות חשובה חוקרים גם כמעט תאונות ולא רק את התאונות עצמם, השיטה הזאת הוכיחה את עצמה כיעילה ומורידה את כמות התאונות.
אם היו חוקרים את כלל התאונות מפנדר בנדר עד לתאונת שרשרת מה שאתה מחשיב כרעש יהיה כמו זהב בכל הקשור למציאת פתרונות אמיתיים.
גם לספור מתים לא נותן כלום במציאת פתרונות או בכלל הבנת הבעיה אבל זה מספר שמאד אוהבים במשטרה כאשר הוא בירידה כמובן.
בקיצור סטיסטיקות של בטיחות זה לא סטיסטיקות של מזג האוויר או משהוא שאתה עושה בעבודה
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
זה מאתמול.
הבוקר כבר יש הרוג נוסף, בכביש 57 - החמישי בחודש מאי וה-33 מתחילת 2021. המורכבת פצועה קשה.
https://www.facebook.com/fullgaz.co....59045059483948
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!