קטסטרופה לאומית....אבל ממש.
https://www.ynet.co.il/news/article/HyBxxlZuO
זה פשוט לא יאמן
הלילה נהרגו 2 רוכבים: בן 36 ליד גדרה בתאונה עצמית ובן 18 ליד עפולה בהתנגשות עם משאית.
7 רוכבים נהרגו מתחילת מאי.
35 רוכבים נהרגן מתחילת 2021 - גידול של 50% ביחס לשנת 2020!
https://www.facebook.com/fullgaz.co....59047213158948
נערך לאחרונה על ידי אביעד אברהמי; 06-05-2021 בשעה 11:38.
לגבי התאונה באלון תבור, בתור אחד שגר ממש קרוב, אז קודם משתתף בצער המשפחה, אבל מעבר לכך יכול להעיד שהכביש (בעיקר בצומת שם עד כפר תבור) הופך למסלול מרוץ בלילה ובשעות הבוקר המוקדמות. אז אם התאונה הזו קשורה לכזה דבר, אז זה מפתיע שלא קרא קודם. אתמול היה דיון / ישיבה שכלל גם התיחסות לפורעי החוק שדוהרים פה בין הישובים ובשדות.
הממשלה (אם בכלל יש להם סטטיסטיקה), הרלב"ד, אנחנו ואפילו חברות הביטוח
כשאומרים תמיד שיש עלייה במס' הנהרגים על דו-גלגלי,
צריך להביא בחשבון גם את מס' הרוכבים החדשים שעולים לכביש
כי לפי מה שזה נראה לי זה רק הגיוני שיהיו עוד כמויות של הרוגים על דו-גלגלי במיוחד של כאלו שעשו רישיון עכשיו בתקופת הקורונה ולא רגילים לרכב על כבישים סואנים אפילו בשיעורי נהיגה, ובכללי עם התרבות נהיגה פה כמו שאתם כותבים בפוסטים שיש "דם חם" מהקורונה...
השאלה היא האם כשפורסים את המידע של כמות הרוכבים החדשים + כמות ההרוגים בכל שנה האם אז יש עלייה דרמטית או עלייה מתונה
(לראות את המשך התגובה לעוד פרופורציות למה רוכבים מתים)
אני יכול להגיד לך שאני גר באזור שהכי רחוק מהשטחים ומבני-דודינו, קרוב לאיילון ולעוד כמה כבישים ישרים שמקיפים את השכונה שלי ואני יכול להעיד שמתחילת הקורונה יש עלייה בכמות של האופנועים שפותחים שם מצערת מלאה ואתה יכול לשמוע ממרחק כמה קמ' טובים את המנוע פועל עד קצה היכולת שלו,
כנראה שהרבה רוכבים בתקופה הזאת קיבלו ביצים קצת ועכשיו רוכבים כאילו הם מינימום רוסי
אני מכיר מכל המגזרים, אני כן יכול להגיד שפה אצלנו , תרבות הנהיגה / רכיבה במגזר הערבי מאוד בעייתי.
לא יודע מה קורה במקומות אחרים.
וכן פורסם עכשיו שההרוג הוא מהכפר שיבלי. האם הוא רכב לא זהיר , איני יודע, האם הוא אשם זה לא משנה כבר למשפחה.
אני כן מקווה מה שלא תהיה הסיבה שיקחו את זה לתשומת ליבם פה ויתחילו לרכב בזהירות
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לא יודע להסביר את זה אבל מאז שחזרנו לחופש רמת הטירוף בכבישים עלתה דרסטית. הרבה יותר מהיר ועצבני וצפוף ומסוכן וחסר סבלנות ואיכס אחד גדול. על הכביש אני רוכב בצורה זהירה שבעתיים. משוגעים שם בחוץ.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
גר דיי רחוק מיפו ונדיר לראות אצלנו אותם (למרות שאני לא שולל), אבל מה שמצחיק זה שמשעות הערב אין אכיפה אז...
תודה!
תרבות נהיגת השופוני + חוסר המקצועיות בלמידה + זלזול בכלי = מוות
מי היה מנחש...
גם ברכב גם על אופנוע חשוב לנהוג בזהירות,
אבל גם חשוב זה להסביר למשפחה וחברים לנסוע ככה ואולי משהו פה ישתפר