עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 18

אשכול: פרוייקט שיפוץ וספה - איך יוצאים מזה חי?

Junior Member

פרוייקט שיפוץ וספה - איך יוצאים מזה חי?

שלום חברים!
    ברשותי וספה עם סירה ששייכת לסבי שיחיה.
    מאז שאני ילד אני מפנטז על היום שבו אשפץ אותה והיא תהיה הדבר הכי יפה על הכביש.
    אי שם בעשור הקודם התחלתי לפרק אותה, אך בגדול שם זה נעצר. מאז היא שוכבת לה גלמודה, מכוסה בחצר של סבא.
    הבובה יד ראשונה, אצל סבא משנת 94, והסירה של וולקוביץ אצלו עוד מהוספה ספרינט ז''ל, שהייתה משנת 67.
    חלומות חלומות, אך היום אני עם שלושה ילדים, בתהליכי השלמת תואר ראשון, ולא עלינו גם עובד פה ושם(:
    אז אחרי כל הקדימון הארוך הזה, אשמח לעזרתכם.
    מכירים מישהו שביצע שיפוץ וספה במוסך, ויכולים לקשר אותי אליו?
    מישהו שביצע את השיפוץ בעצמו ויודע לתת קצת עלויות?
    אתר מסויים שממליצים לרכוש ממנו רכיבים כמו פנסים, פסי מדרך וכו'?
    מבחינה מכנית, הוספה נסעה פיקס עד שהתחלתי לפרק אותה (כששאלתי את סבא שלי כמה הילוכים יש הוספה, הוא טען שיש שלוש! נסע רק 50 קמ''ש בעיר ומעולם לא הגיע להילוך הרביעי(: )
    אני מאמין שכמו כל וספה טובה, מהבחינה המכנית, אצטרך להחליף במנוע אטמים גומיות, לנקז דלק ושמנים ולטפל בגזרת הבלמים והצמיגים.
    אני מעריך את זה ב3-4 אלף שקל, האם אני טועה? כמובן אם לא גיליתי הפתעות בדרך..
    לגבי עלות הפחחות, הוספה ישבה שנים בחוץ, יש בה קצת חלודה במקומות שנחשפו אבל רובה נראית במצב טוב. מאמין שבפירוק נגלה עוד הפתעות. מישהו יודע לתת הערכה למה אני אמור לצפות במחיר הפחחות? הלכתי לשני פחחים אך הם ברמה שלא מוכנים אפילו לתת כיוון, טווח מחירים.. זה די מקשה על ההחלטה להיכנס לפרוייקט הזה כי אין לי יכולת להכנס לבור של 15-20k. מצד שני, זה כבר עשרים שנה בוער בעצמות..
    אשמח לשמוע את דעתכם, עיצותיכם, וכו' וכו

לא איש בשורות אני,
    ראשית, מה מצב הרשיונות?
    כרגע נראה שעדיף להמתין ל 2024 עד שהווספה תהפוך לאספנות. אחרת תאלץ לשלם אגרות ולבצע טסט עם בדיקת מעבדה.
    כמו כן,
    הכל תלוי ברמת השיפוץ שאתה רוצה.
    אם חשקה נפשך בשיפוץ עד רמת הבורג, לפרק הכל , לצבוע בכמה שכבות +לכה, להחליף את כל חלקי הכרום, לבצע אוברול למנוע ולהרכיב הכל.
    או שתעשה לבד או שתשלם והרבה להערכתי לא פחות מ 15-20 לעבודה יסודית.

אפשרויות אחרות הן
    לבצע את העבודה לבד. או חלקים ממנה.
    לעגל מעט פינות לבד או עם איש מקצוע פחות טוב.

לקנות חלפים אפשר ברשת , אני מניח שידיעת השפה האיטלקית תהיה יתרון. הייתי מחפש באתרים שם או בחנויות בדרום תל אביב.
    אולי נשאר משהו אצל אבניר או בני בייקר או חנות חלפים לקטנועים אחרת שאני לא מכיר.

בהצלחה.

אני הייתי מתחיל עם רשימה ארוכה של כל דבר שצריך לעשות. לרדת לרמת הפירוט הגדולה ביותר שאתה יכול לחשוב עליו.

מחליט מה אני יכול לבצע לבד ,
    מה דורש בעלי מקצוע. (למשל ניקוי החלודה עם ניקוי חול/סודה) צבע , פחחות , גילוון של כל הברגים למשל

אילו חלפים צריך ומתחיל לחפש אותם.
    מה סדר העבודה

זה פרוייקט לא קטן, וכזה שנוטה להתבדר. לכן סדר ואירגון מאוד יעזרו כאן.

מכיר מספר אנשים שביצעו שיחזורים מדהימים לווספה.

תוכל לפגוש אותם במפגש השפלה של מועדון החמש כל יום שישי בין השעות 16:00-19:00
    הרחבת היכל התרבות בנס ציונה , רחוב השריון.

בהצלחה.

Sent from my Nokia
    נערך לאחרונה על ידי YaronNahum; 06-05-2021 בשעה 10:57.

Member
    חפש בפייסבוק את מועדון ווספה ישראל, שם ייתנו לך את כל העצות ואנשי הקשר.

Junior Member
    תודה ערן.
    בזמנו כשהתחלתי להתעסק היה אתר למועדון אך היום כבר לא קיים. אחפש באמת בפייסבוק.
    מצב הרישיונות תקין, הוספה על שם הסבא. למיטב הבנתי שינו את החוק והיום גם רכב שהוא אספנות, נדרש לשלם את כל האגרות אחורה (לפחות זה מה שטענו בפנייה במשרד רישוי כשרציתי לבצע העברת בעלות ולא ביצעתי כי נדרשתי לשלם עבור אגרות 10 שנים אחורה)
    אני חושב באמת להתחיל מאוברול של המנוע, להחזיר אותה למצב נסיעה, ואז להתחיל להתעסק בפחחות וכו'. מחכה להצעת מחיר לאוברול מנוע, אעדכן כאן כשאקבל.
    הלוואי והיה לי הזמן לעשות את השיפוץ הזה בעצמי, נראה כמו שיפוץ לא מורכב מידי בהתחשב בפשטות המכנית של הוספה, אבל הזמן הוא פקטור רציני..

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי oriko30 צפיה בהודעה
    תודה ערן.
    למיטב הבנתי שינו את החוק והיום גם רכב שהוא אספנות, נדרש לשלם את כל האגרות אחורה (לפחות זה מה שטענו בפנייה במשרד רישוי כשרציתי לבצע העברת בעלות ולא ביצעתי כי נדרשתי לשלם עבור אגרות 10 שנים אחורה).
    הווספה לא אספנות
    תוכל להיות אספנות ב 2024

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    תודה ערן.
    בזמנו כשהתחלתי להתעסק היה אתר למועדון אך היום כבר לא קיים. אחפש באמת בפייסבוק.
    מצב הרישיונות תקין, הוספה על שם הסבא. למיטב הבנתי שינו את החוק והיום גם רכב שהוא אספנות, נדרש לשלם את כל האגרות אחורה (לפחות זה מה שטענו בפנייה במשרד רישוי כשרציתי לבצע העברת בעלות ולא ביצעתי כי נדרשתי לשלם עבור אגרות 10 שנים אחורה)
    אני חושב באמת להתחיל מאוברול של המנוע, להחזיר אותה למצב נסיעה, ואז להתחיל להתעסק בפחחות וכו'. מחכה להצעת מחיר לאוברול מנוע, אעדכן כאן כשאקבל.
    הלוואי והיה לי הזמן לעשות את השיפוץ הזה בעצמי, נראה כמו שיפוץ לא מורכב מידי בהתחשב בפשטות המכנית של הוספה, אבל הזמן הוא פקטור רציני..
    אם אני זוכר נכון במידה והיא אספנות צריך לשלם רק שנתיים אחורה אם לא אז תשלום לכל האגרות ולקחת למעבדה.
    כמי ששיפץ וספה שעמדה מעל ל-12 שנה ייתכן וניתן להניע את המנוע ללא אוברהול על מנת להעריך את מצבו.
    כמובן שנידרש ידע מסוים אבל המנועים האלה לא מתים. תידרש לניקוי קרבורטור פשוט שימון דרך הפלאג לבוכנה
    והתנעה זהירה אחרי החלפת שמן גיר, תערובת שמן/דלק עשירה יותר מהרגיל 4% בהתנעה הראשונה.

מעבר על צינור הדלק מהמיכל לקרבורטור לראות שהוא לא יבש וניקוי מערכת החשמל ומגעים של הפלטינה.

תמונה של המצב של הכלי תיתן תמונה ברורה יותר.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

אני שיפצתי וספה, ממש לא מסובך ויקר, את רוב החלקים אפשר לקנות אצל וילך וולף ברחוב וולפסון בתל אביב, יש חנות בשם scooter shop בסלוניקי שגם משם מזמינים, בכל מקרה רצוי מאוד לא לקנות באיביי מכיוון שרוב החלקים מהודו והם פשוט זבל.

Junior Member
    אז החלום מתחיל לקרום עוד וגידים(:
    WhatsApp Image 2021-07-26 at 21.56.30.jpgWhatsApp Image 2021-07-26 at 21.56.30.jpgWhatsApp Image 2021-07-26 at 21.57.14 (2).jpgWhatsApp Image 2021-07-26 at 21.57.15.jpg

ואנקדוטה מעניינת מהיום.. כשבאתי עם אבא שלי להעמיס את הוספה מהחצר של סבא, קלטתי ששכחתי להביא את המפתח החלוד, שיושב לי בארון בבית כבר מעל עשור. שברנו את הראש, איך נצליח לגרור את הוספה עם כידון נעול כמעט 300 מטר עד לעגלה. התחלנו לפרק כידון ואבא שלי הלך להביא כמה כלים מהרכב. בזמן הזה אמרתי שאנסה את מזלי, ושאלתי את סבא שיחיה, אם יש לו מפתח לוספה (הוא כמובן לא זוכר שיש מפתח אצלי..) הוא אמר שלא זוכר. בפעם השנייה שלח אותי לחפש באיזו פינה במחסן אך חזרתי בידיים ריקות. מפה לשם, אני מנסה שוב, והוא אומר לי לנסות במגירה בארון בגדים שלו.. אשכרה, מצאתי את המפתח האורגינל, מחובר עדיין לפלסטיקה של בן הזוג שלו שהיה בשימוש משנת 94 כשסבא שלי קנה את הוספה. לא חשבתי שאתרגש ככה כבר בתחילת הדרך

Junior Member
    WhatsApp Image 2021-07-26 at 21.57.14 (1).jpg

על העגלה, עם התפלץ היומיומי מאחור ברקע(:
    שימו לב למספר הייחודי!

WhatsApp Image 2021-07-26 at 21.57.14.jpg

טסט אחרון

Senior Member
    חפש בחור בשם רוי דיין.
    הוא משפץ וספות ונותן פרשנויות שונות לעיצוב.

Junior Member
    מכיר את רוי, לפני עשור כשהוא התחיל, נתן לי הצעה של 14k לשיפוץ כולל של הוספה והסירה. היום הוא מדבר על 20-50 בכיף/: וגם כמעט ולא מתעסק בוספות לנסיעה, יותר לפרשנויות עיצוביות ומוצרים על בסיס חלקי וספה

איזה כיף ,

המון בהצלחה , ותמשיך לעדכן

Sent from my Nokia

Junior Member
    הקסם קרה והיא התניעה! אני יכול להמר שאם העולם יעבור אפוקליפסה גרעינית, הג'וקים הם היצור היחיד שיחיה, והם בטוח יצליחו להניע וספה(:
    הוחלף מיכל דלק שהיה ברמת רקבון מתקדמת מדלק ששכב בו מעל עשור. הוחלף גם קויל חדש וקרבורטור.
    במצב הנוכחי אני מתחיל פחחות אצל פחח (תגידו, מחיר פחחות זה סוד מדינה? למה אף אחד בשום מקום לא משתף כמה עלה לו הפחחות? אשכרה לא ידעתי למה לצפות במחיר) ואיסוף חלקים שונים מאיביי (מישהו איך קוראים לפסי מדרך של הוספה?).
    לצערי לא יכול להעלות תמונות מהפלאפון (2021 ועדיין לא מצאתי את הכפתור) אז אעלה תמונות בהמשך כשאשב על המחשב..

Junior Member
    (מישהו איך קוראים לפסי מדרך של הוספה?).
    ..
    https://www.rondaleyscooters.co.uk/s...l-cover-1.html

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    במצב הנוכחי אני מתחיל פחחות אצל פחח (תגידו, מחיר פחחות זה סוד מדינה? למה אף אחד בשום מקום לא משתף כמה עלה לו הפחחות? אשכרה לא ידעתי למה לצפות במחיר) ..
    מצחיק שכתבת את זה בלי לכתוב מה היתה הצעת המחיר LOL
    (שעלולה להכפיל את עצמה אם יתגלו קטסטרופות).