שלום,
אשמח לקבל אינפורמציה על הדגם הזה.
או בעיקר מהן ה"מחלות" של הדגם.
שלום,
אשמח לקבל אינפורמציה על הדגם הזה.
או בעיקר מהן ה"מחלות" של הדגם.
מחלה ידועה זה שבמודלים מסויימים לא סגרו את האום של הקרנק בכח הדרוש והוא משתחרר, בדרך כלל קודם יש נקישות במנוע ואם לא מטופל בזמן אז נזק גדול יגיע בשבל כל שהוא.
חוץ מזה מנוע סופר אמין וקל לתחזוקה בבית, השסתומים הם עם מערכת רוקרים שקלה לכיוון.
המומנט בסל״ד נמוך ובינוני מכפר על כח הסוס הנמוך
המנוע אגב תוצרת איטליה של חברת מנרלי והאופנוע מיוצר בצרפת במפעל MBK.
- כמו שדרזדנר אמר - נטיה של אום בצד ימין של הקראנק, מתחת למשאבת המים להיפתח. נפתר עם מפתח מומנט + לוקטייט, או דפיקה עם מקב על החיבור.
- הגומיות בהאב של הגלגל"ש האחורי נשחקות מהר. נסיעה עם גומיות שחוקות גורמת לבלאי מוגבר של מיסבי הגלגל ושל השרשרת. פתרונות - להזמין מחו"ל סט גומיות ולהחליף ביחד עם השרשרת, או (בהסתמך על דברים שקראתי) - התקנת קיט עם מיסב רחב יותר (לא חקרתי לעומק איך זה פותר את הבעיה).
- האופנוע חנוק בתקנות זיהום - נפתר במחשב/רכיב KEV MOD.
- יש האומרים שהחלפת שמן כל 5K במקום כל 10K תתרום רבות להארכת חיי המנוע. בקרב אלה שטיפלו כל 10 ראיתי לא מעט כלים שנדרשו לשפץ מנוע ב-70-90 אלף ק"מ, לעומתם ראיתי גם כלים עם 140+ אלף עם מנוע מקורי בריא.
סה"כ - אופנוע אמין, מוכח וקל לאחזקה.
הדגם ששווק עד 2014 כולל נטול ABS וגבוה מאוד (הרגיש לי מאתגר קלות גם אחרי הנמכה ע"י לינק). מניח שאפשר להתרגל, כל עוד טכניקת הרכיבה טובה. זה הדגם שקורץ לי יותר, משום שהוא נאמן לתחושת ה"באתי הרגע מפריז-דקאר". החוויה של להפליג על גבו בעיר, עם שדה ראיה מעל לגג של קרוסאובר ממוצע ו"אופס, עליתי מדרכה בלי ששמתי לב" - מהנה מאוד.
מ-2015, שווק דגם עם ABS ומושב נמוך יותר. עליו היה לי 2 רגליים כמעט מלאות על הרצפה, מה שהוריד מהכיף וגורם לו להרגיש כמו "עוד דו"ש".
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
היה בבעלותי מעל 3 שנים, קניתי מהחברה בשנת 2016 ורכבתי 80 אלף ק"מ - כביש, שבילים, שטח קל. לבד ובהרכבה.
אופנוע פשוט ונחמד, אמין - לא נתקלתי בשום תקלה במהלך השנים האלו. טיפולים וזהו. תחזוקה פשוטה מאוד.
ישנן שתי גרסות - ללא ABS ואחת עם. הגרסה עם ה-ABS מונמכת קלות והופכת את גובה האופנוע להגיוני.
בגרסה הרגילה ללא ABS האופנוע גבוה מאוד, אפילו לגבוהי קומה.
מיכל דלק גדול בנפח 23 ליטרים, מאפשר רכיבה של 400 ק"מ. המנוע בעל בוכנה אחת - סינגל - לא מווברץ כפי שמספרים/מתלוננים. מספק 47 כוחות פוני סבירים. לא הרגשתי מחסור בכוח. מי צריך יותר מזה?
גיר חמישה הילוכים - השישי היה חסר לי בנסיעות בינעירוניות ארוכות.
מתלים פשוטים, נוחות סבירה. המושב מפנק יותר מאשר בטנרה 700 החדש.
כמה דברים שהציקו לי - אין נורת לחץ שמן (!). אמנם האופנוע בעל מערכת שימון מסוג עוקה יבשה אך עדיין נראה לי מאוד חריג.
בנוסף, בדיקת מפלס השמן במנוע, גם לפי הוראות יצרן מדוייקות, מעולם לא הרגישה לי מאוד אמינה. טוב שבטנרה החדש עברו לחלון מדידה נורמלי.
בגרסת ה-ABS, המצבר ממוקם מתחת למיכל הדלק ואין גישה מהירה אליו. בגרסה הנטולה, המצבר במקום הרגיל מתחת למושב.
לגבי kev mod זה אימולטור לחיישן החמצן שמצליח ליצב את המערכת על יחס אוויר דלק אופטימלי (לא זוכר כבר אם זה היה 13.6 או 14.2) בכל מקרה רכיב יחסית זול ומומלץ למנוע הזה.
יש גם תיבות אוויר של DNA בכמה דרגות, המנוע הזה אוהב אוויר והרבה ולא איכפת לו ממבנה התיבה, כמה שיותר אוויר יותר טוב.
יש גם הרבה חלקים למנוע הזה (בעולם) כי הוא נמצא בכמה אופנועים של ימאהה, אפריליה, דרבי.