עמוד 2 מתוך 5 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 65

אשכול: לאן המס של הסיגריות בשטחים הולך

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    לא, תודה.
    דווקא הבעיה שלי הפוכה- מהניקוטין נגמלתי. מה שחסר לי זה שאר הסיגריה כשאני שותה. ורק כשאני שותה, לכן אני מצהיר שזה לא הניקוטין.

לסוגיית הסיגריה-אלכוהול לא מצאתי פתרון אצל אף 'מומחה'. חשבתי אולי ממך תבוא הישועה.

אבל לא הפסקת לעשן, אתה סתם מכניס לגוף חרא אחר (יותר טוב, פחות טוב- לא יודע, לא ממש מעניין. אישית אני חושב שאם כבר מעשנים אז עד הסוף. האלקטרוניות נראה לי כמו לרכב על היאבוסה מוגבל ל25 קמ"ש. סתם סבל).
    הייתי אומר שאם אתה מעשן רק עם הכוסית בערב - אז מצבך טוב ואין סיבה להתעמק בזה.
    בינינו, לא יקרה לך שום דבר נוראי מכמה סיגריות בערב עם הוויסקי. אם אתה מצליח לשמור את זה שם (יש כאלה - אשתי למשל, עישנה סיגריות בודדות ביום במשך שנים, עד שהפסיקה לגמרי בהיריון) - אז מצבך מעורר קנאה.
    הקופסא פלוס ביום, שמתחילה כשאתה פותח את העיניים בבוקר ונגמרת עם הבירה לפני שינה בערב - היא הבעיה. זה באמת דופק את הבריאות...

ולעניין המיסים:
    אני משלם מספיק מיסים - שליש מהמשכורת, 70% מכל ליטר דלק, חצי ממחיר הרכב/אופנוע והרשימה עוד ארוכה.
    אז אתה יודע מה? אולי 2 שקל משקית עארבי יילכו לטילים, אבל בעיני זאת לא סיבה מספיק טובה ש-25 שקלים מתוך 30 שעולה חפיסת וינסטון אדום ילך לחור השחור שנקרא "תקציב מדינת ישראל". אני לא מספיק עשיר כדי להוציא 1500 שקל בחודש על סיגריות, אחרי כל המיסים שכבר שילמתי.
    אם המדינה רוצה לראות ממני מס על טבק - בכיף, אבל היא תצטרך להיות קצת יותר "תחרותית".
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 02-06-2021 בשעה 22:11.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    הייתי אומר שאם אתה מעשן רק עם הכוסית בערב - אז מצבך טוב ואין סיבה להתעמק בזה.
    בינינו, לא יקרה לך שום דבר נוראי מכמה סיגריות בערב עם הוויסקי. אם אתה מצליח לשמור את זה שם (יש כאלה - אשתי למשל, עישנה סיגריות בודדות ביום במשך שנים, עד שהפסיקה לגמרי בהיריון) - אז מצבך מעורר קנאה.
    הקופסא פלוס ביום, שמתחילה כשאתה פותח את העיניים בבוקר ונגמרת עם הבירה לפני שינה בערב - היא הבעיה. זה באמת דופק את הבריאות...

ולעניין המיסים:
    אני משלם מספיק מיסים - שליש מהמשכורת, 70% מכל ליטר דלק, חצי ממחיר הרכב/אופנוע והרשימה עוד ארוכה.
    אז אתה יודע מה? אולי 2 שקל משקית עארבי יילכו לטילים, אבל בעיני זאת לא סיבה מספיק טובה ש-25 שקלים מתוך 30 שעולה חפיסת וינסטון אדום ילך לחור השחור שנקרא "תקציב מדינת ישראל". אני לא מספיק עשיר כדי להוציא 1500 שקל בחודש על סיגריות, אחרי כל המיסים שכבר שילמתי.
    אם המדינה רוצה לראות ממני מס על טבק - בכיף, אבל היא תצטרך להיות קצת יותר "תחרותית".
    לגבי החלק הראשון- אני איזה ארבעה-חמישה חודשים במצב הזה. שלושה חודשים ראשונים לא עישנתי כלל והרגשתי שניצחתי.
    לאחרונה חוטא עם הוויסקי, אבל בתור מי שמכיר שנים ארוכות את ה"הקופסא פלוס ביום, שמתחילה כשאתה פותח את העיניים בבוקר ונגמרת עם הבירה לפני שינה" אני יודע שאם אמשיך אז ההתדרדרות חזרה ללהיות מאפרה מהלכת תגיע. זה רק עניין של זמן.

לגבי החלק השני- אני יותר עני ממך. בדוק
    ועדיין לא מפרנס אותם שנים ארוכות. יש לזה השלכות אבל שמח עם ההחלטה שלי.
    הדוגמא הכי טרייה- היום החלפתי ארבעה צמיגים לאוטו. אצל הבני דודים היה לי יותר זול ב150₪. העדפתי לתרום יותר בלי לקחת את הסיכון שיחזור אליי בצורת טיל.

ואני לא פנאט- אם עושים על האש בשבת וצריך לקנות בשר אז אין מה לעשות- קונה באבו גוש או בעתיקה. אבל כשיש ברירה- אני יודע מראש מה תהיה ההחלטה שלי.

ואם אתה לא כזה עשיר תתחיל לגלגל טבק.
    תתפלא כמה כסף זה יחסוך לך.

Banned
    עברתי לוייפ בדיוק כשמחירי הטבק הוכפלו (שולשו?). לא שמעת ?
    יזכר לדיראון עולם הכלב איבן כלב היהיר לפיד שעשה את אותו הדבר לאלכוהול והקפיץ את העארק משלושים לשבעים זוזים

בנוסף, אני מתפלא איך החוק העריץ לצבוע הכל בשחור החליק לכם בגרון. בלתי נתפס

מחירי הטבק אכן הוקפצו. זוכר את זה. עישנתי טבק לפני ואחרי.
    עם זאת- זה בטל בשישים כשמשווים לקנות 2-3 חבילות טבק בחודש לעומת 30+ קופסאות סיגריות בחודש.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    דיברתי על הכליות.
    ו"השקרן" היה כמובן דמגוגיה זולה (כמו עניין הכליות). התנצלותי.

Banned
    אגב בזמנו בשוק התקווה מכרו סיגריות לבנות ללא לוגו בשקיות שקופות של נילון בגרושים.
    היה לזה טעם של שיערות תחת של גמלים אבל הן היו כל כך זולות שאני בספק אם טרחו להוסיף להם חומרים כמו בתעשית הטבק.
    אני משער שהן מאותו "מפעל" שפות"ש מדבר עליו
    אחלה טבק אורגני

אני אבדוק אם עדיין מוכרים

טוב לדעת שאתה בקיא בטעמן של שיערות תחת של גמלים.

גלגלתי עד ששקית עלתה 40 ש"ח, והייתי מבסוט.
    אחרי זה המדינה החליטה שלא נאה לה לראות ממני 200 שקל מס עישון בחודש (מניח שזה היה חלקה של המדינה מה-400-500 שהייתי מוציא), והיא רוצה לראות 600 - אז מחיר שקית טבק קפץ לאיזור ה-80.
    אמרתי די, וחייתי על טבק מהדיוטי, כי יש לי הרבה חברים שטסים.
    ואז הגיע הקורונה, והדרדרתי לעארבי...

לגבי הפרנסה - אני לגמרי איתך, גם אתן ליהודי להתפרנס (כל עוד הוא לא חזיר) - בקניות במכולת השכונתית, בהחלפת צמיגים, בטיפול לאוטו.
    אבל כשהמדינה בציניות מטורפת מחליטה שעישון סיגריות או טבק מגולגל זה תענוג ששמור לעשירים בלבד, ועושה קופה על "המכורים" (כהגדרת משרד הבריאות) - אני לא הולך לשתף איתה פעולה.
    ואגב, המעבר לטבק לא גרם לי לעשן פחות. הסיגריות עצמן הרבה יותר טובות מסיגריה תעשייתית.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

היית מעשן 10-12 שקיות טבק בחודש?
    אין מצב. זה לעשן 24/7. לא לשתות לא לאכול לא לישון. רק לעשן.

Banned
    טוב לדעת שאתה בקיא בטעמן של שיערות תחת של גמלים.
    אין לי תאור מוצלח יותר לזוועה והזעזוע של בלוטות הטעם
    שים לב שקטקוב לדוגמה אומר פונקט את אותם דברים שאמרתי רק בנימוס אירופאי / מזרח אירופאי

היית מעשן 10-12 שקיות טבק בחודש?
    אין מצב. זה לעשן 24/7. לא לשתות לא לאכול לא לישון. רק לעשן.
    קודם כל, אני חושב שבמקום 10-12 צריך לדבר על 8-10 שקיות של 40 גרם.
    שנית, לא להגזים. זה מקביל לקופסא-קופסא וקצת (בחישוב של גרם טבק, לא בחישוב של כמות סיגריות - שכן המגולגלות שונות מאדם לאדם), וזה ממש לא "לעשן כל היום" - אלא סיגריה פעם בשעה, וחצי קופסא עם התה/קפה /בירה/יין/ויסקי בערב.
    באתי לפרט את כל התחשיב (מה לעשות, אני אוהב חשבון) - אבל החלטתי שזה לא מעניין אף אחד.

שים לב שקטקוב לדוגמה אומר פונקט את אותם דברים שאמרתי רק בנימוס אירופאי / מזרח אירופאי
    "נימוס מזרח אירופאי" - זה חזק...
    בפועל, אלה סיגריות בסדר - אם אתה מוצא כאלה איכותיות. הן משתנות מכפר לכפר, יש כאלה סבבה, יש כאלה זוועת עולם.
    את שלי אני בפירוש מעדיף על כל סיגריות הלייט למינהן (לא מסוגל לעשן את החרא הזה), ולטעמי הן איכותיות הרבה יותר מסחורה מקומית סטייל נובלס/טיים.
    ה-MAC BAREN ZWARE SHAG שעישנתי כשגלגלתי היה טעים, ארומטי ונעים לעישון פי 10 בערך (ולא רק מעארבי - שום סיגריה תעשייתית לא הייתה קרובה באיכות, לטעמי האישי). אבל נכון לרגע זה, הוא גם עולה פי 5 מהעארבי.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

400-500 שקל בחודש.
    40 ש"ח חבילה.
    זה אתה כתבת, לא אני.
    זה 10-12.
    וזה המון.
    כשהייתי מעשן סיגריות הייתי על קופסא ביום. עם מגולגלות הייתי עומד על 2-3 חבילות בחודש.
    וכן, אני מגלגל דק מאוד.

Senior Member הסמל האישי של Tilbalisti
    כן הסיגריות שבתוך שקית ניילון עדיין קיימות,
    עולות 5 שקל - פעם קניתי ומאז אפילו שהייתה כמות בבסיס של הסגריות האלה שהחרימו משב״חים שיכולתי לקחת בחינם לא היה מה לעשות עם זה

Sent from my iPhone using Tapatalk

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tilbalisti צפיה בהודעה
    כן הסיגריות שבתוך שקית ניילון עדיין קיימות,
    עולות 5 שקל - פעם קניתי ומאז אפילו שהייתה כמות בבסיס של הסגריות האלה שהחרימו משב״חים שיכולתי לקחת בחינם לא היה מה לעשות עם זה

Sent from my iPhone using Tapatalk
    זה לגמרי לא קשור ואפשר לדלג על הפוסט הזה
    אבל באיזה שלישי אחד בתשע בערב כשהתחילו לעוף טילים יצאתי עם הבקבוק לצפות בזיקוקים,
    התברר שיש לי צעיר שכן מצור באהר (במקור) שהרעש הפריע לו לישון מסכן פועל בניין מעיר את התרנגולים
    נשענו על הטנדר שלו (של המעסיק שלו) וצפינו בכיפות ברזל אני שותה הוא מעשן (זה היה שניה לפני הלינצ'ים והבלגאן בערים המעורבות)
    ימים שלמים אחר כך השתעלתי את הזפת מהסיסטם וזה רק מפאסיבי.
    ככה אני יודע שבהגדרה - בתעודת זהות - בקרנל - אני לא מעשן